Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ZÁPASY
16.9.2023

Ani Knotkův hattrick nepomohl Slavii na Lapači k bodům

2. kolo, sobota 16.9.2023, Vsetín - Slavia
Vsetín
7:4
5:2, 1:1, 1:1
Slavia

Branky

Vsetín

4. Půček (Dědek, Ďurkáč), 6. Hrňa (Ďurkáč), 7. Berziņš (Jonák, Rob), 11. Půček (Ondračka, Dědek), 13. Kern (Hrňa, Kratochvil), 21. Jonák (Berziņš, Rob), 41. Vávra

Slavia

1. Knotek (Brož), 16. Knotek (Všetečka, Brož), 37. Všetečka (Kulda), 42. Knotek

Statistiky

Rozhodčí: Grygera, Rapák – Kleprlík, Otáhal
Vyloučení: 7:5
Využití: 2:0

V oslabení: 0:0
Střely na branku: 35:28
Diváci: 2531

Sestavy

Vsetín

Zhukov – Staněk, Ondračka, Smetana, Hryciow, Ďurkáč, Kojo, Petrovický, Jenáček – Jonák, B?rzi?š, Rob – Půček, Dědek, Hrňa – Kratochvil, Kern, Jandus – Vávra, Vaňo.

Slavia

Málek – Eliáš, Kremláček, Kajínek, Holý, Žovinec, Křepelka, Stejskal – Průžek, Žejdl, Kulda – Všetečka, Knotek, Brož – Strnad, Slavík, Simon – Závora, Polák, Slavíček.

Slavia ani ve druhém kole letošního ročníku na body nedosáhla. Utkání se Vsetínem rozhodla hlavně první třetina, do které sice sešívaní vstoupili lépe, ale pak Valaši vstřelili pět branek. Po zbytek zápasu se Pražané snažili dostat na dostřel, domácí si už ale výhru pohlídali. Světlým momentem duelu byl hattrick kapitána Tomáše Knotka.

Úvod zápasu patřil zejména sešívaným. První dobrou příležitost si vypracoval Žejdl, který si najel na levý kruh, ale trefil pouze připraveného Žukova. Hned na to se ale mohli hosté radovat. Aktivní nástup přetavil v úvodní branku Tomáš Knotek, když ze slotu našel prostor mezi betony vsetínského brankáře.

Jejich radost však neměla dlouhého trvání. Ďurkáč pěknou přihrávkou od mantinelu uvolnil Romana Půčka a ten nabídkou svého spoluhráče nepohrdl. Valaši hned na to udeřili znovu. Brankovou situaci připravil znovu Ďurkáč, jehož střelu tentokrát tečoval za záda Málka Erik Hrňa.

Ani pak neměl Vsetín dost a Jonák zpoza branky našel ve výhodné pozici Danielse Berzinše, jenž na nic nečekal a z voleje prostřelil Málka. Slávisté byli i nadále opaření a nedařilo se jim najet na tempo zápasu. Z toho pramenila další trefa domácích. Vsetínští znovu vlétli do útočného pásma, kde dostali až příliš prostoru od hostujících obránců, Ondračka si najel hluboko do pásma a v ostrém úhlu adresoval puk před Málkovu klec, kde si ho našel Roman Půček.

Zmar hostů pokračoval a Vsetín tentokrát využil přesilovou hru. O usměrnění puku se snažil Hrňa, ten ale nakonec našel před brankou Slavie Jana Kerna, který se tak prosadil proti svým bývalým spoluhráčům. O povzbuzení svého týmu se v 16. minutě postaral Tomáš Knotek, který se jako první dostal k odraženému puku po střele Žovince, slávisté i tak měli po první třetině o čem přemýšlet.

Slavia se ve druhé třetině postupně zvedla

Promluva v kabině však Pražanům příliš nepomohla. Ihned po vhazování Berzinš uvolnil Víta Jonáka, který už po deseti vteřinách uklidil puk do odkryté části pražské brány. Sešívaní se pak snažili hrát se svým soupeřem o něco více vyrovnaný hokej, který ale často brzdily nepřesnosti v rozehrávce.

Nadále tím tak spíše nahrávali domácím – ve 27. minutě se po chybě v obraně dostal sám před brankáře Jandus, jeho pokus však zneškodnil Málek. Ten svůj tým podržel i v následujícím oslabení. Vsetínští pak mírně polevili a do samostatného úniku se dostal Průžek, ale domácího brankáře nadvakrát překonat nedokázal.

Pražané se nakonec dočkali třetí branky. Po přihrávce Kuldy našel skulinku ve výstroji vsetínského brankáře Robin Všetečka. Naději do další třetiny mohl ve 39. minutě vykřesat Knotek, který ale nabídnuté trestné střílení neproměnil.

Domácí si závěr zápasu pohlídali

Vstup do posledního dějství zápasu se slávistům nepovedl. Vsetín podruhé v utkání využil přesilovku, když se trefil odchovanec tamního klubu Tomáš Vávra. Stáhnout brankové manko na rozdíl tří branek se povedlo hostům hned vzápětí. Chybu Dědka na modré využil Tomáš Knotek, který si najel na Žukova z levé strany a pohotovou střelou jej potřetí v utkání překonal, čímž zkompletoval hattrick.

Domácí se pak už příliš nehnali do útočné třetiny a hlídali si pohodlný náskok. Sešívaní navíc ani nedokázali využívat přesilových her. Zápas tak skončil prohrou Slavie 4:7. Šanci na zisk prvních bodů budou svěřenci trenéra Tvrzníka mít ve středu v Edenu proti Přerovu.

Ohlasy trenérů

Pavel Kolařík (HC Slavia Praha): Nám se to samozřejmě nehodnotí dobře. Dostali jsme strašně moc gólů, přitom jsme měli dobrý vstup do zápasu. Po krátké chvíli jsme vedli 1:0, bohužel se nám hra sesypala s prvním obdrženým gólem. Přestali jsme si věřit, špatně jsme hráli obranné pásmo, neměli jsme přehled o hráčích soupeře. V první třetině nám napadalo pět gólů a to už se pak na Vsetíně hraje těžko, složitě se to tady otáčí. Vsetín má slušný mančaft. Pozitivní na tom, že jsme to nezabalili a hráli jsme až do konce. To se ve Vsetíně cení, že jsme se z toho snažili udělat ještě zápas. Měli jsme šance, měli jsme nájezd ze hry, trestné střílení, ale bohužel nám to tam nenapadalo. Myslím si, že byl čas ten zápas chytit a udělat z toho drama až do konce, ale bohužel to nevyšlo.

Jiří Weintritt (VHK ROBE Vsetín): Sehráli jsme první domácí utkání v sezóně – parádní atmosféra, sedm gólů v síti soupeře. Musím pochválit celý mančaft, zvlášť za ofenzivní stránku. Dostali jsme čtyři góly a v defenzivě byla nějaká okénka, ale polovina mančaftu hrála před vsetínským publikem poprvé. Trochu jsme se v defenzivě třepali, ale myslím si, že postupem času to budeme zlepšovat a tolik gólů dostávat nebudeme. Celkově je zápas plus a ve středu se těšíme na Litoměřice.

Autor Denis Freitas Lopes
Nepřehlédněte
MLÁDEŽ 26.4.2024

ZA POSTUPEM: Z karavanu do extraligy

Lepší sezonu si vysnít nemohl. Po letech se napevno vrátil do Slavie a juniorům vychytal postup do extraligy. Gólman Jiří Tesař odchytal většinu zápasů a jednoznačně ovládl brankářské statistiky. ...

Číst více
ROZHOVORY 24.4.2024

Extraliga bude jiný level. Věřím, že se dokážeme kvalitně připravit, říká Luboš Jenáček

Na poháru pro vítěze Ligy juniorů ještě pořádně nezaschlo šampaňské, trenér Luboš Jenáček už ale musí střádat plány na příští sezonu. „Víme, že nás jako nováčka nebude čekat v extralize nic ...

Číst více
MLÁDEŽ 25.4.2024

Startuje MS do 18 let i se slávistickou stopou

Konec dubna patří každoročně mistrovství světa hráčů do osmnácti let a i letos se na turnaji ve Finsku představí několik slávistických odchovanců. Do konečné nominace se nakonec probojovala hned ...

Číst více
ROZHOVORY 22.4.2024

Někdy si připadám jako komparz, směje se svému rodičovství Hrdinka

Nebyla to pro obránce Františka Hrdinku klasická sezóna, velkou její část odehrál kvůli zranění s mřížkou na obličeji. Typicky to u něj nevypadá ani teď, krátce po začátku volna se stal totiž poprvé ...

Číst více