Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ZÁPASY
6.11.2011

Slavia opět nedokázala vstřelit branku, Plzni doma podlehla 0:3

20. kolo, neděle 6.11.2011, Slavia - Plzeň
Slavia
0:3
0:1, 0:0, 0:2
Plzeň

Branky: 11. Duda (Kratěna, Hanzlík), 43. Kovář (Horna, Hanzlík), 45. Marušák (Straka, Duda). Rozhodčí: Hribik, Smetka - Barvíř, Blümmel. Vyloučení: 7:9. Využití: 0:2. Diváci: 4396. Průběh utkání: 0:3.

Sestavy

Slavia

Furch – Kadlec, Kolařík, Kuboš, Šulc, Roth, Vašíček, J. Krejčík – Tomica, Hertl, Krenželok - Kůrka, Svoboda, Čermák - Sklenář, Růžička, Jelínek - Žejdl, Doležal, Jaškin - Třetina

Plzeň

Mazanec - Růžička, Marušák, Hanzlík, St. Pierre, Kinrade, Schnabel, Havíř, Dresler - Duda, Straka, Kratěna - Dvořák, Pitule, Johnson - Stránský, Kovář, Petruška - Mrňa, Vostřák, Horna - M. Heřman

Hokejisté Slavie počtvrté v této sezóně nedokázali doma vstřelit v základní hrací době branku a všechny body si tak vezou hosté z Plzně. Sešívaným nepomohla ani změna v sestavě, když Tomáše Micku nahradil Miroslav Třetina.

Téměř polední začátek zápasu byl v první třetině na hře obou týmů znát. Slávisté měli sice už ve 4. minutě přesilovku, ale Mazance, který nastoupil v bráně Plzně, téměř neohrozili. V 10. minutě už ale diváci v O2 areně viděli povedenou akci hostujících Indiánů. Hanzlík přihrál před bránu volnému Kratěnovi, který se neunáhlil a místo střely posunul puk na Radka Dudu, který neměl problém trefit prázdnou branku – 0:1.

Sešívaným se nepovedla ani druhá přesilovka v úvodní části, kterou navíc zkrátil faulem Kadlec. Srovnat mohli domácí v 17. minutě, kdy rozehrávku Plzně vystihl Svoboda, ale po jeho pasu nesedla střela rána z první Miloslavu Čermákovi.

Ve 4. minutě druhé části si hosté poprvé zahráli klasickou přesilovku, ve které měl obrovskou šanci Hanzlík, ale Furch předvedl výborný zákrok. I po návratu vyloučeného Tomici pokračovali Plzeňští v tlaku a dobývali slávistickou klec. Poté sice fauloval Schnabel pronikajícího Jaškina, ale přesilovka se červenobílým opět nepovedla, a tak i nadále měli hosté více ze hry. Ve 36. minutě v přesilovce z mezikruží těsně minul Vostřák, o dvě minuty později se puk po odražené střele dostal k Dudovi, který svůj únik zakončil bekhendovou střelou do Furchovy vyrážečky. Slávisté nakonec přeci jen měli šance, když v poslední minutě druhé dvacetiminutovky uzamkli Indiány v jejich pásmu, ale Krenželok ani Tomica nedokázali Mazance překonat.

Hned v úvodu třetí třetiny ale slávisté na Indiány vlétli. Už po 30 sekundách těsně minul Krenželok, jenže pak přišel drobný faul Jaškina a domácí se zase museli bránit. Brankář Furch v oslabení dlouho držel svůj tým, ale v čase 42:55 nestačil na dorážku Jana Kováře - 0:2. Navíc minutu nato byl vyloučen kapitán Slavie Kadlec a i tuto přesilovku Plzeň využila. Straka nabil na modrou čáru Jiřímu Marušákovi, jehož dělovku zastavila až síťka v brance – 0:3.

Třetí obdržená branka paradoxně pomohla domácím, kteří si dokázali vybojovat dva fauly, ale i přes množství šancí nedokázali jistě chytajícího Mazance překonat. Plzeň přestála i závěrečný tlak slávistů, a tak si Marek Mazanec připsal svou druhou extraligovou nulu v kariéře, čímž hodně pomohl svému týmu ke třem bodům.

Ohlasy trenérů
Jiří Čelanský (Slavia): "Dneska byla Plzeň ve všem lepší, byla o krok vpředu. My jsme se bohužel za celý zápas nedostali do jediné šance a z posledních čtyř zápasů doma jsme nedali ve třech gól, to je tristní bilance. Měli jsme deset střel za zápas a ve druhé třetině jsme v 18. minutě neměli jedinou střelu na bránu. To je tragédie. Uvidíme, co bude dál."

Michal Straka (Plzeň): "Z naší strany to byl dneska výborný kolektivní výkon, založený na obrovském pohybu, disciplíně a obraně středního pásma. Dá se říct, že jsme domácí nepustili do žádných větších šancí a zaslouženě jsme vyhráli. Jsme rádi, že jsme potvrdili výkon už z Karlových Varů, kde jsme hráli taky výborně, ale bodově jsme to bohužel nepotvrdili. Jsme rádi, že jsme před reprezentační přestávkou přerušili šňůru čtyř proher, a určitě se nám bude lépe trénovat."

Autor Václav Baumann, Patrik Kubečka
Nepřehlédněte
MLÁDEŽ 26.4.2024

ZA POSTUPEM: Z karavanu do extraligy

Lepší sezonu si vysnít nemohl. Po letech se napevno vrátil do Slavie a juniorům vychytal postup do extraligy. Gólman Jiří Tesař odchytal většinu zápasů a jednoznačně ovládl brankářské statistiky. ...

Číst více
ROZHOVORY 24.4.2024

Extraliga bude jiný level. Věřím, že se dokážeme kvalitně připravit, říká Luboš Jenáček

Na poháru pro vítěze Ligy juniorů ještě pořádně nezaschlo šampaňské, trenér Luboš Jenáček už ale musí střádat plány na příští sezonu. „Víme, že nás jako nováčka nebude čekat v extralize nic ...

Číst více
MLÁDEŽ 25.4.2024

Startuje MS do 18 let i se slávistickou stopou

Konec dubna patří každoročně mistrovství světa hráčů do osmnácti let a i letos se na turnaji ve Finsku představí několik slávistických odchovanců. Do konečné nominace se nakonec probojovala hned ...

Číst více
ROZHOVORY 22.4.2024

Někdy si připadám jako komparz, směje se svému rodičovství Hrdinka

Nebyla to pro obránce Františka Hrdinku klasická sezóna, velkou její část odehrál kvůli zranění s mřížkou na obličeji. Typicky to u něj nevypadá ani teď, krátce po začátku volna se stal totiž poprvé ...

Číst více