Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ZÁPASY - MLÁDEŽ
18.3.2024

Junioři jdou v úvodu čtvrtfinále do vedení

ČF1, pondělí 18.3.2024, Slavia - Poruba
Slavia
5:0
3:0, 1:1, 1:0
Poruba

Branky

Slavia

10. Strnad (Štípek, Vosmík), 13. Strnad (Vosmík, Sýkora), 15. Jokl (Hron), 28. Sýkora (Filip), 57. Vašíček (Polák, Krums)

Poruba

31. Indrst (Bobok)

Statistiky

Rozhodčí: Matoušek – Stacho, Kubas
Vyloučení: 1:1
Využití: 0:0

V oslabení: 0:0
Diváci: 147

Sestavy

Slavia

Tesař – Brotánek, Dráb, Křivánek, Hron, Sýkora, Málek, Hubinka – Polák, Sander, Vosmík, Štípek, Jokl, Skalský, Krums, Strnad, Vašíček, Hasman, Filip, Kříženecký.

Poruba

Mareček – Bodnar, Kalužík, Janeček, Kosina, Stasjuk, Karal, Shevchuk – Bobok, Matějka, Khromyshyn, Vehovský, Šrubař, Veselý, Hansel, Skřipčák, Indrst, Graněčný, Svozil, Skorokhod.

Sešívaní junioři se v prvním zápase čtvrtfinále ujali vedení v sérii. V domácím utkání s Porubou zvítězili 5:1. Roli favorita potvrdili třemi brankami v úvodní třetině, vítězství pak potvrdili gólem v závěru. Druhý duel se hraje už v úterý znovu v Edenu.

V základní části, kterou suverénně ovládli, si junioři s Porubou dvakrát poradili a ke stejnému výsledku směřovali i od začátku prvního duelu čtvrtfinále. Na ledě působili rychleji než Ostravané, které často zachraňoval až brankář Mareček.

Ten sice v úvodu utkání odolal několika šancím Kříženeckého nebo v sedmé minutě volnému Krumsovi, nakonec ale v první části musel třikrát lovit puk ze své sítě. Poprvé našel mezeru mezi jeho betony v desáté minutě Lukáš Strnad, který o tři minuty později mířil přesně podruhé. Třetí branku pak krátce nato přidal kapitán Tomáš Jokl.

Na začátku prostřední části o sobě dali vědět i Porubští, práci tak měl také gólman Slavie Tesař. Další trefu však opět zaznamenali sešívaní, konkrétně ve 28. minutě obránce Jakub Sýkora. Další gól už svěřenci trenéra Jenáčka ve druhé periodě nepřidali, i když střelami hostující bránu pravidelně zásobovali.

Až ve třetí třetině rozhodčí poprvé vylučovali, ani jeden z týmů ovšem přesilovku nevyužil. Sešívaní i přes pohodlný náskok závěr zápasu nepodcenili – trenéři během oddechového času rozdali hráčům instrukce a v 57. minutě definitivně stvrdil výhru po rychlém přečíslení Martin Vašíček.

Junioři tak v úvodu čtvrtfinále zvítězili 5:1 a vedou v sérii hrané na tři vítězná utkání 1:0. Druhý zápas sehrají v úterý opět v Edenu od 17:30.

Ohlasy trenérů

Luboš Jenáček (HC Slavia Praha): Začátek s tíhou prvního zápasu a očekáváními jsou vždy těžké. Jsem rád, že jsme vyhráli. Je to první krůček k tomu, abychom postoupili do semifinále, dál se nedíváme. Věřím v to, že každý dobrý tým se soustředí na zápas, který ho čeká, a my jsme udělali první krůček. Zvládli jsme to a zítra musíme to vítězství potvrdit, ať se nám jede do Poruby dobře za stavu 2:0. Kluci věděli, že to nebude jednoduché. Herně jsme měli převahu, nicméně soupeř je kousavý a bojovný a je to hokej, stát se může všechno. Velmi dobře jsme hráli první třetinu, pak jsme od určitých věcí upustili, občas tam bylo nějaké lajdáctví nebo, jak to v této kategorii bývá, že se každý vidí v přečíslení 2 na 1, jak si dává gól nebo nahrávku. My učíme kluky týmové pojetí a to, jak se hraje play-off. Snad do nich budeme tyto věci dostávat více a více, abychom byli úspěšní. Pohyb, nasazení, bruslení a pěkné akce tam ale byly a některé maličkosti si zítra před zápasem rozebereme. Budeme se snažit podat ještě lepší výkon než dnes.

Tomáš Potěšil (HC RT TORAX Poruba 2011): Samozřejmě jsme věděli, že jdeme proti nejsilnějšímu mužstvu této soutěže, co se výsledků týče. Přijeli jsme sem, abychom Slavii zkomplikovali cestu do dalšího kola. Přílišný respekt a ustrašnost našich hráčů bohužel v podstatě rozhodly první třetinu. Z naší strany musím pochválit gólmana, a byť máme v týmu dohromady čtrnáct hráčů ročníku 2006 až 2007, tak nás to za tenhle výkon samozřejmě neomlouvá. Bylo to fakt ustrašené a doufám, že zítra předvedeme mnohem odvážnější výkon.

Autor Šimon Rogner
Nepřehlédněte
ROZHOVORY 8.5.2024

Asi se mi nejlíp chytá pod tlakem, nebo když jde o hodně, říká Oldřich Cichoň

Odchytal skvělou vyřazovací část. Oldřich Cichoň za sebou ve statistikách nechal i gólmany finálových týmů a dovedl Litoměřice ke třetímu místu. „Chytal jsem play-off už před dvěma lety v Sokolově a ...

Číst více
ZPRÁVY Z KLUBU 7.5.2024

Do extraligového Klubu legend byli uvedeni i dva slávisté

Do nově vzniklého Klubu legend ELH bylo dnes uvedeno prvních 12 osobností, mezi nimiž nechyběly ani dvě spojené s naším klubem - obránce Petr Kadlec a útočník a trenér Vladimír Růžička

Číst více
A-TÝM 7.5.2024

V Edenu po třinácti letech. Slavii posílí útočník Martin Šťovíček

Produktivní osmadvacetiletý útočník Martin Šťovíček prošel slávistickou mládeží, teď se po třinácti letech vrací do klubu, kde vyrůstal, a poprvé nastoupí také za áčko. Do Edenu přichází ze Znojma, ...

Číst více
ROZHOVORY 5.5.2024

Přikryl se schází ve Slavii s kamarádem. Doufám, že Berymu připravím nějaké góly, usmívá se

Jako mladí spolu začínali v Plzni, teď se po dlouhé době scházejí v jednom týmu. Devětadvacetiletý útočník Roman Přikryl přichází do Slavie jako tvůrce hry a nahravač, Matěj Beran byl v uplynulém ...

Číst více