Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ZÁPASY - MLÁDEŽ
19.2.2024

Deváťáci porazili Kometu a jdou do čela extraligy

5. kolo, neděle 18.2.2024, Kometa Brno - Slavia
Kometa Brno
3:7
2:4, 0:2, 1:1
Slavia

Branky

Kometa Brno

2. Hartl (Linka, Smrčka), 12. Halaš (Kremer), 43. Halaš (Kremer)

Slavia

1. Hörnig, 11. Hörnig (Slížek), 15. Janoušek, 20. Vostarek (Hörnig), 30. Vostarek, 33. Hlaváček (Vostarek, J. Malacha), 57. Vostarek (Slížek)

Statistiky

Rozhodčí: Maťašovský – Husák, Chramosta
Vyloučení: 6:3
Využití: 0:1

V oslabení: 1:0
Diváci: 68

Sestavy

Kometa Brno

Kijonka – Malena, Fencl, Kotlařík, Kremer, Hoďovský, Jurný – Béreš, Selič, Hartl, Petrčka, Halaš, Chruslinski, Linka, Hangstörfer, Komínek, Smrčka.

Slavia

Štěpánek – Filip, Novák, Švec, J. Malacha – Hlaváček, Hörnig, Švancar, Vostarek, Benýšek, Slížek, P. Malacha, Janoušek, Mach.

Slávisté zakončili první polovinu nadstavby na ledě brněnské Komety, která v dosavadním průběhu sezony prohrála jen třikrát. Sešívaní ale dokázali těžkého soupeře porazit čtyřgólovým rozdílem, díky kterému se o skóre dostali do čela své nadstavbové skupiny právě před Kometu. Hattrickem se na výhře podílel teprve osmák Aleš Vostarek.

Slávisté měli do utkání bleskový vstup, když hned v první minutě ujel po pravé straně Petr Hörnig, který povedenou ranou k tyči otevřel skóre. Domácí ale dokázali za pouhých třiadvacet sekund srovnat, když se mezi dvěma protihráči protáhl Michal Hartl a prostřelil Štěpánka.

V polovině první části dostali sešívaní dvojnásobnou přesilovku, kterou dokázali během chvilky proměnit ve vedoucí trefu. Slížek na sebe natáhl protihráče a zpětnou přihrávkou uvolnil Petra Hörniga, který se ani napodruhé nemýlil.

Jenže i tentokrát nevydrželo vedení ani minutu, ještě při pokračujícím oslabení se totiž do střelecké pozice dostal Richard Halaš a povedenou ranou vyrovnat. Do konce první části se však ještě trefil Šimon Janoušek a po vyhraném buly i Aleš Vostarek, a tak slávisté šli do kabin s dvougólovým náskokem.

Tygří skok nasměroval slávisty k výhře

Do druhé části vstoupili mnohem lépe domácí, když se dostali v prvních minutách k několika zakončením. V největší šanci, kdy už brněnský útočník mířil do zcela odkryté klece, dokázal Štěpánek skokem fantasticky zastavit puk ještě před brankovou čárou. Jeho spoluhráče to navíc nabudilo a začali hrozit i oni.

V polovině duelu se navíc před brankou zorientoval nejlépe Aleš Vostarek, který nadvakrát protlačil kotouč přes ležícího gólmana. O chvilku později dostal z rohu přihrávku Adam Hlaváček a pohotovou ranou mířil za záda přesouvajícího se brankáře.

Na přelomu druhé a třetí části slávisté skvěle ubránili dvojité oslabení, což jim dalo další síly do zbytku duelu. Přece jen ale ještě Kometa lehce zdramatizovala duel, když se z úniku podruhé prosadil Richard Halaš. Poslední slovo ale měli slávisté, když hattrick završil z dorážky Aleš Vostarek, který tak stvrdil posun na první místo.

Autor David Mencl
Nepřehlédněte
ROZHOVORY 8.5.2024

Asi se mi nejlíp chytá pod tlakem, nebo když jde o hodně, říká Oldřich Cichoň

Odchytal skvělou vyřazovací část. Oldřich Cichoň za sebou ve statistikách nechal i gólmany finálových týmů a dovedl Litoměřice ke třetímu místu. „Chytal jsem play-off už před dvěma lety v Sokolově a ...

Číst více
ZPRÁVY Z KLUBU 7.5.2024

Do extraligového Klubu legend byli uvedeni i dva slávisté

Do nově vzniklého Klubu legend ELH bylo dnes uvedeno prvních 12 osobností, mezi nimiž nechyběly ani dvě spojené s naším klubem - obránce Petr Kadlec a útočník a trenér Vladimír Růžička

Číst více
A-TÝM 7.5.2024

V Edenu po třinácti letech. Slavii posílí útočník Martin Šťovíček

Produktivní osmadvacetiletý útočník Martin Šťovíček prošel slávistickou mládeží, teď se po třinácti letech vrací do klubu, kde vyrůstal, a poprvé nastoupí také za áčko. Do Edenu přichází ze Znojma, ...

Číst více
ROZHOVORY 5.5.2024

Přikryl se schází ve Slavii s kamarádem. Doufám, že Berymu připravím nějaké góly, usmívá se

Jako mladí spolu začínali v Plzni, teď se po dlouhé době scházejí v jednom týmu. Devětadvacetiletý útočník Roman Přikryl přichází do Slavie jako tvůrce hry a nahravač, Matěj Beran byl v uplynulém ...

Číst více