Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ZÁPASY - MLÁDEŽ
21.12.2023

Dorost třikrát vedl, na Třinec ale nestačil

2. kolo, čtvrtek 21.12.2023, Slavia - Třinec
Slavia
3:4
2:1, 1:2, 0:1
Třinec

Branky

Slavia

1. Kucharčík (Šámal), 6. Šámal (Kucharčík), 32. Šámal (Švancar, Vrzal)

Třinec

4. Řehák (Řípa, Polášek), 27. Řípa (Weiss), 40. Polášek (Hrček), 58. Hebar (Švančara, Byrtus)

Statistiky

Rozhodčí: Kostourek – Karda, Herles
Vyloučení: 11:11
Využití: 0:2

V oslabení: 0:0
Střely na branku: 32:34
Diváci: 61

Sestavy

Slavia

Höhlig – Lorenz, Skyba, Labuzík, Vrzal, D. Marek, Pšenička – Egart, Šámal, Huk, Švancar, Kucharčík, Holejšovský, Tittl, Matějovský, Tichý.

Třinec

Javorek – Chalupa, J. Marek, Niemczyk, Byrtus, Trnka – Polášek, Řehák, Hladoník, Karas, Blahuta, Švančara, Morcinek, Hrček, Hebar, Richter, Weiss, Řípa.

Dorostenci Slavie v utkání proti Třinci třikrát vedli, nakonec ale v Edenu nebodovali. Hosté pokaždé vyrovnali a tři minuty před koncem rozhodli o výhře 4:3.

Slávisté šli už po 50 vteřinách do vedení. K puku se dostal Matouš Jan Kucharčík , který předvedl pěknou individuální akci a završil ji bezchybným zakončením. Oceláři odpověděli po necelých třech minutách. Po kombinaci byl sám před brankou Petr Niemczyk a puk propasíroval za Höhliga. Sešívaní se opět dostali do vedení po samostatném úniku, který zakončil Viktor Šámal .

Ve druhém dějství si zprvu lépe vedli hráči v bílých dresech, ale vzápětí dokázali udeřit hosté. Situaci tři na dva vyřešil Dominik Řípa . Na jeho trefu dokázal odpovědět Viktor Šámal , který pomocí tyče překonal Javorka a vstřelil svou druhou branku v zápase. Třinec dokázal ještě v závěru třetiny vyrovnat. Prosadil se Jakub Polášek .

V závěrečné třetině se oba týmy snažily získat vedení a zápas se značně přiostřil. Rozhodující slovo nakonec měli hosté. Puk se od betonu Höhliga odrazil k Andreji Hebarovi , který se ze slibné pozice nemýlil. Domácí to ještě zkoušeli bez brankáře, ale ke změně skóre to už nevedlo.

Ohlasy trenérů

Ladislav Slížek (HC Slavia Praha): Dobrý a vyrovnaný zápas. Třinec vyhrál svou skupinu, takže jsme to samozřejmě očekávali. Mohlo to dopadnout tak nebo tak. My jsme bohužel naše šance nevyužili, a naopak náš soupeř ano.

Marek Malík (HC Oceláři Třinec): Velice bojovné utkání po celých šedesát minut. Z naší strany to bylo o srdci a postavit se k tomu s bojovností. V některých fázích to nebyl úplně nejkrásnější hokej, ale díky obětavosti a se štěstím se nám podařilo zvítězit. Jsme za to nesmírně rádi, protože Slavia má kvalitní mužstvo. V některých fázích nás přehrávali, ale dokázali jsme to ustát. Jsme rádi za tři body.

Autor Šimon Rogner, Denis Freitas Lopes
Nepřehlédněte
ROZHOVORY 8.5.2024

Asi se mi nejlíp chytá pod tlakem, nebo když jde o hodně, říká Oldřich Cichoň

Odchytal skvělou vyřazovací část. Oldřich Cichoň za sebou ve statistikách nechal i gólmany finálových týmů a dovedl Litoměřice ke třetímu místu. „Chytal jsem play-off už před dvěma lety v Sokolově a ...

Číst více
ZPRÁVY Z KLUBU 7.5.2024

Do extraligového Klubu legend byli uvedeni i dva slávisté

Do nově vzniklého Klubu legend ELH bylo dnes uvedeno prvních 12 osobností, mezi nimiž nechyběly ani dvě spojené s naším klubem - obránce Petr Kadlec a útočník a trenér Vladimír Růžička

Číst více
A-TÝM 7.5.2024

V Edenu po třinácti letech. Slavii posílí útočník Martin Šťovíček

Produktivní osmadvacetiletý útočník Martin Šťovíček prošel slávistickou mládeží, teď se po třinácti letech vrací do klubu, kde vyrůstal, a poprvé nastoupí také za áčko. Do Edenu přichází ze Znojma, ...

Číst více
ROZHOVORY 5.5.2024

Přikryl se schází ve Slavii s kamarádem. Doufám, že Berymu připravím nějaké góly, usmívá se

Jako mladí spolu začínali v Plzni, teď se po dlouhé době scházejí v jednom týmu. Devětadvacetiletý útočník Roman Přikryl přichází do Slavie jako tvůrce hry a nahravač, Matěj Beran byl v uplynulém ...

Číst více