Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ZÁPASY - MLÁDEŽ
23.9.2023

Dorost v závěru udolal Plzeň a připsal si pátou výhru v řadě

6. kolo, sobota 23.9.2023, Plzeň - Slavia
Plzeň
3:4
1:1, 1:2, 1:1
Slavia

Branky

Plzeň

6. Slováček (Kamas, Fehér), 31. Bělík (Černý, Mašek), 46. Slačík (Klatovský, Úbl)

Slavia

5. Šámal (Labuzík, Švancar), 30. Švancar (Tittl, Lorenz), 40. Matějovský (Skyba, Poletín), 52. Matějovský (Skyba, Šámal)

Statistiky

Rozhodčí: Turhobr – Deja, Hošťálek
Vyloučení: 7:8
Využití: 1:1

V oslabení: 0:1
Střely na branku: 30:28
Diváci: 88

Sestavy

Plzeň

Pavlis – Reisnecker, Kocek, Šulan, Kamas, Černý, Mašek – Klatovský, Úbl, Slováček, Fodor, Maxa, Křepel, Fehér, Tománek, Slačík, Bělík.

Slavia

Poletín – Marek, Vrzal, Labuzík, Skyba, Lorenz – Šámal, Tichý, Egart, Matějovský, Tittl, Holejšovský, Švancar, Keller.

Dorostenci Slavie změřili síly s Plzní, která na ně ještě před utkáním ztrácela v tabulce pouhý bod. Pražané převážnou část zápasu diktovali tempo, ale domácí se pokaždé dokázali gólově dotáhnout. Zvrat přišel až ve třetí třetině, kdy se v přesilovce pět na tři prosadi Artur Matějovský. Určil tak, že si jeho tým odvezl domů všechny tři body.

Sešívaní šli v úvodu zápasu do oslabení, které se jim ale povedlo přečkat bez větších potíží, a sami pak vzápětí udeřili. Labuzík dostal kotouč na modrou čáru a jeho pobídku šikovně tečoval před plzeňským brankářem Viktor Šámal. Indiáni dokázali po chvíli vyrovnat, kdy se z dorážky prosadil Jakub Slováček. Pražané se ještě v závěru třetiny ocitli v početní výhodě pět na tři, kterou ale využít nedokázali.

Ve druhé třetině se hra přelévala ze strany na stranu a oba brankáři museli být neustále v pozoru. Znovu do vedení se Slavia dostala v 30. minutě. Rychlé přečíslení tří na jednoho vyřešil Tittl přihrávkou na Vojtěcha Švancara, který už měl před sebou jen prázdnou bránu. Plzeň ani ne po minutě zvládla znovu srovnat. Domácí si opět jako první našli odražený puk a tentokrát dával do prázdné Šimon Bělík.

Domácí se pak tlačili za otočením skóre zápasu a měla jim k tomu pomoc i další přesilová hra. V té se nakonec ale radovali sešívaní. Tittl vysunul do samostatného nájezdu Artura Matějovského, který brankáře překonal kličkou do bekhendu. Slávisté tak znovu získali vedení a do kabin šli za stavu 3:2.

Na startu poslední třetiny se Pražané snažili držet těsné vedení. To by ale nesmělo přijít další vyloučení. V tom se tentokrát dařilo lépe domácím a David Slačík v 46. minutě poslal puk pod horní tyčku a Plzeň tak potřetí v zápase srovnala.

Slávisté poté šli podruhé v zápase do dvojnásobné přesilové hry, kterou tentokrát dokázali využít a Artur Matějovský tak svou druhou trefou v zápase poslal svůj tým do vedení. Plzeň se ještě v závěru pokusila o hru v šesti, ale s výsledkem zápasu už nedokázala nic udělat a po konci utkání tak na výsledkové tabuli svítilo skóre 4:3 pro Slavii.

Autor Denis Freitas Lopes
Nepřehlédněte
ROZHOVORY 8.5.2024

Asi se mi nejlíp chytá pod tlakem, nebo když jde o hodně, říká Oldřich Cichoň

Odchytal skvělou vyřazovací část. Oldřich Cichoň za sebou ve statistikách nechal i gólmany finálových týmů a dovedl Litoměřice ke třetímu místu. „Chytal jsem play-off už před dvěma lety v Sokolově a ...

Číst více
ZPRÁVY Z KLUBU 7.5.2024

Do extraligového Klubu legend byli uvedeni i dva slávisté

Do nově vzniklého Klubu legend ELH bylo dnes uvedeno prvních 12 osobností, mezi nimiž nechyběly ani dvě spojené s naším klubem - obránce Petr Kadlec a útočník a trenér Vladimír Růžička

Číst více
A-TÝM 7.5.2024

V Edenu po třinácti letech. Slavii posílí útočník Martin Šťovíček

Produktivní osmadvacetiletý útočník Martin Šťovíček prošel slávistickou mládeží, teď se po třinácti letech vrací do klubu, kde vyrůstal, a poprvé nastoupí také za áčko. Do Edenu přichází ze Znojma, ...

Číst více
ROZHOVORY 5.5.2024

Přikryl se schází ve Slavii s kamarádem. Doufám, že Berymu připravím nějaké góly, usmívá se

Jako mladí spolu začínali v Plzni, teď se po dlouhé době scházejí v jednom týmu. Devětadvacetiletý útočník Roman Přikryl přichází do Slavie jako tvůrce hry a nahravač, Matěj Beran byl v uplynulém ...

Číst více