Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ZÁPASY - MLÁDEŽ
21.1.2024

Deváťáci přehráli Pardubice, čtyřmi body zazářil Hörnig

27. kolo, sobota 20.1.2024, Slavia - Pardubice
Slavia
4:1
1:0, 2:0, 1:1
Pardubice

Branky

Slavia

12. Hörnig (Janoušek), 24. Hörnig, 26. Mach (Hörnig, J. Malacha), 58. Švec (Janoušek, Hörnig)

Pardubice

51. Drábek (N. Novák, Stejskal)

Statistiky

Rozhodčí: Ondřej – Štěpánek, Koliš
Vyloučení: 5:3
Využití: 2:1

V oslabení: 0:0
Střely na branku: 35:31
Diváci: 47

Sestavy

Slavia

Štěpánek – Filip, Reich, J. Novák, Švec, J. Malacha – Vostarek, Hörnig, Mikš, Švancar, Benýšek, Mach, P. Malacha, Janoušek.

Pardubice

Vavřina – Rohlík, Choutka, Dubovči, Čihák, Herynk, Stejskal, Šimánek – Kovář, Kadlec, Teml, Andrle, Andrejko, Vítek, N. Novák, Fiala, Drábek, Jindřichovský.

V předposledním kole základní části narazili slávisté na Pardubice, které narozdíl od Pražanů stále ještě nemají jistotu účasti v play-off. Sešívaní mladíci ale Dynamu nedali šanci a od začátku si šli za vítězstvím. Tříbrankový náskok sice dokázali Západočeši zmírnit, poslední slovo ale přece jen měli domácí.

Utkání začalo z obou stran opatrně a chvíli se muselo čekat na větší příležitosti. Skóre se pak měnilo ve 12. minutě, kdy získal puk Janoušek, který ho ideálně předložil Petru Hörnigovi a ten si už tváří v tvář brankáři věděl rady.

Pardubice následně přispěchaly s několika zajímavými zakončení, ani jedno se ale neujalo. Slávisté se znovu připomněli ve druhé části. Petr Hörnig si vzal kotouč v obranném pásmu, prohnal se kolem obránce a v úniku nekompromisně zakončil přesně k tyči.

Netrvalo dlouho a slávisté vedli už o tři branky. A znovu v tom měl prsty Hörnig. Tentokrát se ale s pukem dostal mimo střeleckou pozici, a tak našel volného Ondřeje Macha, který se před odkrytou klecí nemýlil.

Drobnou naději dal pardubickým mladíkům Dominik Drábek, když se v přesilovce dostal do levého kruhu a prudkou ranou rozvlnil síť. Následně se hosté snažili o další trefu, jenže ta už nepřišla.

Naopak na druhé straně se necelé tři minuty před koncem dostal puk k Jakubu Švecovi, který z pravé strany mířil přesně pod horní tyčku.

Autor David Mencl
Nepřehlédněte
ROZHOVORY 8.5.2024

Asi se mi nejlíp chytá pod tlakem, nebo když jde o hodně, říká Oldřich Cichoň

Odchytal skvělou vyřazovací část. Oldřich Cichoň za sebou ve statistikách nechal i gólmany finálových týmů a dovedl Litoměřice ke třetímu místu. „Chytal jsem play-off už před dvěma lety v Sokolově a ...

Číst více
ZPRÁVY Z KLUBU 7.5.2024

Do extraligového Klubu legend byli uvedeni i dva slávisté

Do nově vzniklého Klubu legend ELH bylo dnes uvedeno prvních 12 osobností, mezi nimiž nechyběly ani dvě spojené s naším klubem - obránce Petr Kadlec a útočník a trenér Vladimír Růžička

Číst více
A-TÝM 7.5.2024

V Edenu po třinácti letech. Slavii posílí útočník Martin Šťovíček

Produktivní osmadvacetiletý útočník Martin Šťovíček prošel slávistickou mládeží, teď se po třinácti letech vrací do klubu, kde vyrůstal, a poprvé nastoupí také za áčko. Do Edenu přichází ze Znojma, ...

Číst více
ROZHOVORY 5.5.2024

Přikryl se schází ve Slavii s kamarádem. Doufám, že Berymu připravím nějaké góly, usmívá se

Jako mladí spolu začínali v Plzni, teď se po dlouhé době scházejí v jednom týmu. Devětadvacetiletý útočník Roman Přikryl přichází do Slavie jako tvůrce hry a nahravač, Matěj Beran byl v uplynulém ...

Číst více