Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ZÁPASY - MLÁDEŽ
7.1.2024

Úspěšné derby, deváťáci přetlačili Spartu v prodloužení

24. kolo, sobota 6.1.2024, Sparta - Slavia
Sparta
3:4p
0:0, 1:2, 2:1 – 0:1
Slavia

Branky

Sparta

22. Platil (Soukup), 41. Heřman (Vágner), 43. Heřman

Slavia

31. Slížek (Janoušek), 34. Janoušek (Slížek, Hörnig), 42. Mach (D. Filip), 65. Janoušek (Hörnig)

Statistiky

Rozhodčí: Hrdlička – Hradil, Černohlávek
Vyloučení: 3:1
Využití: 0:0

V oslabení: 0:0
Střely na branku: 31:31
Diváci: 47

Sestavy

Sparta

F. Filip – Soukup, Žuffa, Kincl, Vágner, Trachta, Plesník – Sivek, Stefaňuk, Platil, Poláček, Blažek, Heřman, Kolupaev, Kalčev.

Slavia

Štěpánek – Reich, D. Filip, Novák, Švec, J. Malacha – Hlaváček, Hörnig, Mikš, Benýšek, Slížek, P. Malacha, Janoušek, Mach.

Slávisté v prvním zápase v novém roce zamířili na led Sparty, kde si v případě tříbodového vítězství mohli zajistit postup do play-off. Sešívané mladíci ve třetí části sice dvakrát vedli, utkání nakonec ale muselo do prodloužení, ve kterém nakonec přece jen bod navíc přibyl na konto hráčů v červených dresech.

Čtvrté derby sezony začalo pěkně zostra, už v první minutě ujel sparťanský Kolupaev, který ale pohotovu ranou Štěpánka nepřekonal. První část pak ale pokračovala bez větších šancí a na obou stranách byla znát nervozita z důležitého utkání.

Za prvních dvacet minut se nakonec ani jeden z týmů prosadit nedokázal, a tak se na otevření skóre muselo počkat až do 22. minuty, kdy puk těsně za modrou čárou nahodil Samuel Platil. Kotouč k překvapení všem propadl Štěpánkovi mezi betony a skončil až v síti.

Nešťastný moment ovšem slávisty nakopl a ihned se snažili o srovnání. To se jim nakonec povedlo až v polovině duelu, kdy Janoušek parádní přihrávkou našel Matouše Slížka, který byl na správném místě a nastavil hokejku, od které se puk odrazil za bezmocného Filipa.

Netrvalo dlouho a slávisté vedli. Celou akci začal Janoušek, když na útočné modré čáře vybojoval kotouč, který si vzal Hörnig. Ten ho přistrčil Slížkovi, který okamžitě nahrál volnému Šimonu Janouškovi a ten z levého kruhu mířil přesně ke vzdálenější tyči.

Spartě se podařilo srovnat po startu třetí části, kdy svoji střelu přes obránce si dojel Daniel Heřman a z dorážky mířil přesně k tyči. Vedení si sešívaní vzali zpět zásluhou Ondřeje Macha, který nabral rychlost natlačil se před obránce a z blízka rozvlnil síť.

S rychlou odpovědí přispěchali domácí už po 69 sekundách, kdy si Daniel Heřman vzal puk u mantinelu, vybruslil si mezi kruhy a tvrdou ranou překonal Štěpánka. Ten pak měl ještě několik těžkých zákroků, žádný kotouč už ale za svá záda nepropustil.

Utkání tak muselo pokračovat v prodloužení, ve kterém to dlouho vypadalo, že se nerozhodne. V poslední minutě přidané pětiminutovky se ale slávisté dostali do přečíslení, ve kterém Hörnig našel Šimona Janouška, jehož první zakončení sice ještě v brnce neskončilo, puk ale Filipovi vypadl z výstroje a napodruhé už byl slávistický střelec úspěšný.

Autor David Mencl
Nepřehlédněte
ROZHOVORY 8.5.2024

Asi se mi nejlíp chytá pod tlakem, nebo když jde o hodně, říká Oldřich Cichoň

Odchytal skvělou vyřazovací část. Oldřich Cichoň za sebou ve statistikách nechal i gólmany finálových týmů a dovedl Litoměřice ke třetímu místu. „Chytal jsem play-off už před dvěma lety v Sokolově a ...

Číst více
ZPRÁVY Z KLUBU 7.5.2024

Do extraligového Klubu legend byli uvedeni i dva slávisté

Do nově vzniklého Klubu legend ELH bylo dnes uvedeno prvních 12 osobností, mezi nimiž nechyběly ani dvě spojené s naším klubem - obránce Petr Kadlec a útočník a trenér Vladimír Růžička

Číst více
A-TÝM 7.5.2024

V Edenu po třinácti letech. Slavii posílí útočník Martin Šťovíček

Produktivní osmadvacetiletý útočník Martin Šťovíček prošel slávistickou mládeží, teď se po třinácti letech vrací do klubu, kde vyrůstal, a poprvé nastoupí také za áčko. Do Edenu přichází ze Znojma, ...

Číst více
ROZHOVORY 5.5.2024

Přikryl se schází ve Slavii s kamarádem. Doufám, že Berymu připravím nějaké góly, usmívá se

Jako mladí spolu začínali v Plzni, teď se po dlouhé době scházejí v jednom týmu. Devětadvacetiletý útočník Roman Přikryl přichází do Slavie jako tvůrce hry a nahravač, Matěj Beran byl v uplynulém ...

Číst více