Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ZÁPASY - MLÁDEŽ
9.9.2023

Skvělý výsledek! Deváťáci v přestřelce porazili Spartu

3. kolo, sobota 9.9.2023, Slavia - Sparta
Slavia
7:5
2:3, 4:2, 1:0
Sparta

Branky

Slavia

2. P. Malacha (Janoušek, Hlaváček), 7. Hörnig (Slížek, J. Malacha), 30. Hörnig (Slížek), 32. Slížek (Hörnig, Mikš), 34. Mikš (J. Malacha), 35. Filip (Hörnig, Hlaváček), 58. Hlaváček (Janoušek)

Sparta

1. Kolupaev (Poláček), 10. Poláček (Kolupaev, Žuffa), 17. Poláček (Stefaňuk, Plesník), 28. Kincl (Plesník, Kolupaev), 40. Boháček (Blažek)

Statistiky

Rozhodčí: Bejček – Bernard, Žídek
Vyloučení: 4:4
Využití: 1:2

V oslabení: 0:0
Střely na branku: 40:35
Diváci: 71

Sestavy

Slavia

Štěpánek – J. Malacha, Švec, Novák, Reich, Filip, Dvorský – Janoušek, P. Malacha, Mikš, Stejskal, Slížek, Švancar, Hörnig, Hlaváček.

Sparta

(35. VšetečkaLahoda) – Plesník, Trachta, Vágner, Kincl, Žuffa, Bajer, Stefaňuk – Kolupaev, Kalčev, Heřman, Blažek, Boháček, Orgován, Poláček, Platil, Vaňha, Vlk.

V pátek slávisté nezvládli zápas v Táboře, a tak měli co napravovat. A v derby ukázali naplno svoji sílu. V průběhu utkání sice prohrávali o dvě branky, během pěti minut ale skórovali hned čtyřikrát. Získaný náskok pak už nepustili a v závěru ještě pojistili výhru ve skvělém zápase.

Vstup do utkání se slávistům vůbec nevydařil, jelikož už po necelé minutě se Sparta dostala do vedení zásluhou Daniela Kolupaeva. Sešívaní ale s odpovědí přispěchali velmi rychle a hned v další minutě srovnal po parádní kombinaci celého útoku Pavel Malacha.

O chvilku později vyslal Slížek do úniku Petra Hörniga, který si navedl kotouč na forhend a střelou k tyči rozvlnil síť. Vedení ale domácím nevydrželo příliš dlouho. Na modré čáře se k puku dostal Patrik Poláček a ranou pod horní tyčku srovnal skóre.

Do konce první třetiny se trefil Patrik Poláček ještě jednou a do kabin tak s těsným náskokem šla Sparta. Ta navíc své vedení navýšila ve 28. minutě, kdy se tvrdou ranou z voleje prosadil v přesilové hře Jáchym Kincl.

Slávisty další inkasovaná branka ale vůbec nezaskočila, naopak je vyhecovala k ještě větší aktivitě. Tu zúročil o dvě minuty později Petr Hörnig, jehož bomba od modré čáry zapadla o horní tyčku do sítě za překvapeným Lahodou. Po dalších dvou minutách bylo navíc srovnáno. Velký závar na brankovišti vyřešil Matouš Slížek, který si jako první všiml volného puku na brankové čáře a doklepl ho do sítě.

Slávisté pak využili euforie z vyrovnání, když dlouho přihrávku zpracoval Tadeáš Mikš a z dálky příklepem mířil přesně nad beton brankáře ke vzdálenější tyči. Hned chvilku nato navíc dokázal proti přesile udržet puk Hörnig a nahrál do druhé vlny najetému Danielu Filipovi, který zamířil přesně nad pravé brankářovo rameno.

Ještě do konce druhé části zvládli hosté snížit po přesně střele z velkého úhlu Viktora Boháčka, ze sparťanské strany šlo už ale o poslední střelecký úspěch. Ve třetí části se sice ještě snažili o vyrovnání, ani jednu šanci už ale nevyužili a naopak v závěru ještě inkasovali. V přesilové hře našel Janoušek volného Adama Hlaváčka, který z trochou štěstí dostal puk do branky.

Ohlasy trenérů

Ladislav Slížek (HC Slavia Praha): "Z obou stran se hrál zápas ve velkém tempu, který měl dorostenecké parametry. Dlouho se oba týmy přetahovaly o vedení a my jsme rádi, že jsme nakonec dokázali vyhrát. Dvakrát v přípravě jsme na Spartu nestačili, vše jsme si vynahradili po skvělém výkonu v extraligovém zápase."

Autor David Mencl
Nepřehlédněte
ROZHOVORY 8.5.2024

Asi se mi nejlíp chytá pod tlakem, nebo když jde o hodně, říká Oldřich Cichoň

Odchytal skvělou vyřazovací část. Oldřich Cichoň za sebou ve statistikách nechal i gólmany finálových týmů a dovedl Litoměřice ke třetímu místu. „Chytal jsem play-off už před dvěma lety v Sokolově a ...

Číst více
ZPRÁVY Z KLUBU 7.5.2024

Do extraligového Klubu legend byli uvedeni i dva slávisté

Do nově vzniklého Klubu legend ELH bylo dnes uvedeno prvních 12 osobností, mezi nimiž nechyběly ani dvě spojené s naším klubem - obránce Petr Kadlec a útočník a trenér Vladimír Růžička

Číst více
A-TÝM 7.5.2024

V Edenu po třinácti letech. Slavii posílí útočník Martin Šťovíček

Produktivní osmadvacetiletý útočník Martin Šťovíček prošel slávistickou mládeží, teď se po třinácti letech vrací do klubu, kde vyrůstal, a poprvé nastoupí také za áčko. Do Edenu přichází ze Znojma, ...

Číst více
ROZHOVORY 5.5.2024

Přikryl se schází ve Slavii s kamarádem. Doufám, že Berymu připravím nějaké góly, usmívá se

Jako mladí spolu začínali v Plzni, teď se po dlouhé době scházejí v jednom týmu. Devětadvacetiletý útočník Roman Přikryl přichází do Slavie jako tvůrce hry a nahravač, Matěj Beran byl v uplynulém ...

Číst více