Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ZÁPASY - MLÁDEŽ
2.9.2023

Skvělý start! Deváťáci na úvod porazili Hradec Králové

1. kolo, sobota 2.9.2023, Slavia - Mountfield HK
Slavia
4:0
2:0, 1:0, 1:0
Mountfield HK

Branky

Slavia

5. Mikš (Slížek), 8. Slížek (Hörnig, J. Malacha), 27. Hörnig (Slížek, Novák), 42. P. Malacha (Hlaváček)

Mountfield HK

Statistiky

Rozhodčí: Ovsík – Bublová, Teršíp
Vyloučení: 4:6
Využití: 2:0

V oslabení: 0:0
Střely na branku: 23:20
Diváci: 47

Sestavy

Slavia

Štěpánek – J. Malacha, Švec, Novák, Reich, Filip – Mach, Janoušek, P. Malacha, Stejskal, Slížek, Mikš, Hörnig, Švancar, Hlaváček.

Mountfield HK

Luňák – Chramosta, Zikmund, Vondruška, Flechtner, Novotný, Havlina – Lukášek, Adamkov, Šedivý, Sedláček, Svoboda, Fedencius, Sokol, Dostálek, Tošner.

Slávisté vstoupili do extraligy domácí výhrou nad královéhradeckým Mountfieldem, když se střelecky prosadili čtyřikrát a navíc soupeři ani jednou nedovolili skórovat. Dvaceti úspěšnými zákroky k tomu přispěl brankář Kryštof Štěpánek, který si tak nemohl přát lepší soutěžní premiéru ve slávistickém dresu.

Utkání začalo trochu opatrně, nakonec se ale poměrně brzy měnilo skóre. Už v 5. minutě totiž zavezl puk do útočného pásma Slížek a následně se ke kotouči dostal Tadeáš Mikš, který z pravého kruhu mířil přesně do vzdálenějšího horního rohu královéhradecké klece.

Za tři minuty později vybojovali slávisté přesilovku, ze které nakonec přidali druhou trefu. Jan Malacha poslal puk do strany na Hörniga, který našel za protihráči schovaného Matouše Slížka, který ranou do protipohybu nedal brankáři šanci.

Červenobílí ve zbytku první třetiny museli ubránit dvě oslabení, Hradec Králové ale moc nebezpečný nebyl. Za prvních dvacet minut vyslal na Štěpánka jen tři střely.

Druhou část začali hosté aktivněji a snažili se o střelecký úspěch, jenže pokaždé byl pozorný domácí brankář. Když pak dostali Pražané početní výhodu, trefil se po rychlé akci založené až od gólmana Petr Hörnig.

Slávisté začali skvěle i třetí část, po minutě totiž po nečekaných odrazech posunul Pavel Malacha puk na branku a kotouč nakonec doklouzal až za přesouvajícího se gólmana.

Hradec Králové si následně vypracoval několik střeleckých pokusů, ani jeden však nebyl natolik nebezpečný, aby ho Štěpánek nedokázal zastavit. Při své soutěžní premiéře po svém příchodu do Slavie tak vychytal čisté konto, třemi body k výhře pak přispěl kapitán Matouš Slížek.

Ohlasy trenérů

Tomáš Kucharčík (HC Slavia Praha): „My jsme v prvním zápase sezony podali velmi dobrý výkon, díky kterému jsme si zaslouženě došli pro tři body. Varováním do dalších zápasů jsou naše zbytečné fauly, které nám naštěstí cestu za výhrou nezkomplikovali. V jiných utkáních by nás to ale mohlo stát vítězství, takže naši disciplínu musíme určitě zlepšit.“

Autor David Mencl
Nepřehlédněte
ROZHOVORY 8.5.2024

Asi se mi nejlíp chytá pod tlakem, nebo když jde o hodně, říká Oldřich Cichoň

Odchytal skvělou vyřazovací část. Oldřich Cichoň za sebou ve statistikách nechal i gólmany finálových týmů a dovedl Litoměřice ke třetímu místu. „Chytal jsem play-off už před dvěma lety v Sokolově a ...

Číst více
ZPRÁVY Z KLUBU 7.5.2024

Do extraligového Klubu legend byli uvedeni i dva slávisté

Do nově vzniklého Klubu legend ELH bylo dnes uvedeno prvních 12 osobností, mezi nimiž nechyběly ani dvě spojené s naším klubem - obránce Petr Kadlec a útočník a trenér Vladimír Růžička

Číst více
A-TÝM 7.5.2024

V Edenu po třinácti letech. Slavii posílí útočník Martin Šťovíček

Produktivní osmadvacetiletý útočník Martin Šťovíček prošel slávistickou mládeží, teď se po třinácti letech vrací do klubu, kde vyrůstal, a poprvé nastoupí také za áčko. Do Edenu přichází ze Znojma, ...

Číst více
ROZHOVORY 5.5.2024

Přikryl se schází ve Slavii s kamarádem. Doufám, že Berymu připravím nějaké góly, usmívá se

Jako mladí spolu začínali v Plzni, teď se po dlouhé době scházejí v jednom týmu. Devětadvacetiletý útočník Roman Přikryl přichází do Slavie jako tvůrce hry a nahravač, Matěj Beran byl v uplynulém ...

Číst více