Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ZÁPASY - MLÁDEŽ
11.3.2024

Junioři natáhli vítěznou sérii. V Havlíčkově Brodě zvítězili po nájezdech

41. kolo, neděle 10.3.2024, Havl. Brod - Slavia
Havl. Brod
1:2sn
1:0, 0:0, 0:1 – 0:0 – 0:1
Slavia

Branky

Havl. Brod

4. Kotalík (Krejčí)

Slavia

60. Vosmík (Filip, Sander), rozh. náj. Vašíček

Statistiky

Rozhodčí: Borecký – Hrabal, Holub
Vyloučení: 3:5
Využití: 0:1

V oslabení: 0:0
Diváci: 89

Sestavy

Havl. Brod

Černý – Bjakov, Novotný, Kuchta, Chymo, Pražák – Dvořák, Windegger, Krejčí, Kotalík, Machovský, Kozlík, Fiala, Janko, Machač.

Slavia

Volevecký – Dráb, Křivánek, Hron, Sýkora, Brotánek, Málek, Hubinka – Filip, Jokl, Vosmík, V. Štípek, Hlavička, Krums, Vašíček, R. Štípek, Hasman, Polák, Kříženecký, Sander.

Dlouho se nemohli prosadit, přesto nakonec vyhráli. Junioři odehráli v neděli těžké utkání na ledě Havlíčkova Brodu, kde dlouho prohrávali o gól. Brankou v poslední minutě ale dokázali srovnat a bonusový bod urvali v nájezdech. Vyrovnávací branku dal Vosmík, v nájezdech pak rozhodl Vašíček.

Junioři Slavie nevstoupili do předposledního utkání základní části dobře, protože hned ve 4. minutě inkasovali. Viktor Kotalík vybojoval puk na pravé straně, dostal se na pravý kruh, odkud propálil střelou na bližší tyč Voleveckého a Havlíčkův Brod se po více než 180 minutách proti Pražanům prosadil. Havlíčkův Brod měl další příležitost v 11. minutě, kdy dostal přihrávku před branku Dvořák, ale z těsné blízkosti nedokázal procpat puk za Voleveckého. Slavia si naprvní šanci musela počkat do 14. minuty, kdy dostal mezi kruhy nabito Kříženecký, ale střelou zápěstím nedokázal poslat puk mezi tyče. V 18. minutě pak měli sešívaní dvě šance. V té první vychytal Černý betonem zakončení Kříženeckého, a pak vytáhl vyrážečku proti Sýkorově pokusu, jenž zakončoval do odkryté brány. Obě šance přišly v početní výhodě Pražanů.

Ani ve druhé části Slavia neskórovala

Na první příležitost druhé třetiny se čekalo do 31. minuty a měl ji domácí Kotalík, jenž dostal nabito od Janka, ale Kotalík nedokázal prostřelit Voleveckého. Ani ve druhé třetině nedokázala Slavia odčarovat neprůstřelnost brankáře domácích Černého a i po 40 minutách bylo skóre 1:0 pro domácí. První šance třetí části přišla na konci 46. minuty. Hostující Vašíček měl na holi vyrovnání a zakončoval do zcela odkryté brány, ovšem Černý předvedl skvělý postřeh, když natáhl levý beton a zamezil ve vstřelení branky. Ve 48. minutě pálil z levého kruhu nepříjemně zápěstím Krums, ale ani on nedokázal prostřelit Černého. V 58. minutě Slavia odvolala brankáře a zkusila to ve hře 6 na 5, která se proměnila ve hru 6 na 4, protože hosté faulovali. V 59. minutě trefil Vašíček spojnici břevna a tyče. Slavii se nakonec přece jen povedlo srovnat. 34 sekund před koncem třetí části se prosadil Adam Vosmík, který měl hodně prostoru na pravém kruhu, odkud přesně zamířil a skóroval střelou ke vzdálenější tyči. Zápas tak za stavu 1:1 zamířil do prodloužení.

Slávisté rozhodli v nájezdech

V prodloužení ale žádná velká šance nepřišla, a tak přišly na řadu samostatné nájezdy. Hostující brankář Volevecký v nich neinkasoval, naopak za Slavii se trefili všichni tři střelci: Vašíček, Viktor Štípek a Dráb. Vítězný nájezd si zapsal už v první sérii Martin Vašíček, jenž bekhendem překonal Černého. Slavia tak odvezla z Vysočiny dva body za výhru 2:1 po samostatných nájezdech. Poslední utkání základní části odehrají sešívaní v úterý v Edenu proti Kladnu.

Autor Matěj Sousedík
Nepřehlédněte
ROZHOVORY 8.5.2024

Asi se mi nejlíp chytá pod tlakem, nebo když jde o hodně, říká Oldřich Cichoň

Odchytal skvělou vyřazovací část. Oldřich Cichoň za sebou ve statistikách nechal i gólmany finálových týmů a dovedl Litoměřice ke třetímu místu. „Chytal jsem play-off už před dvěma lety v Sokolově a ...

Číst více
ZPRÁVY Z KLUBU 7.5.2024

Do extraligového Klubu legend byli uvedeni i dva slávisté

Do nově vzniklého Klubu legend ELH bylo dnes uvedeno prvních 12 osobností, mezi nimiž nechyběly ani dvě spojené s naším klubem - obránce Petr Kadlec a útočník a trenér Vladimír Růžička

Číst více
A-TÝM 7.5.2024

V Edenu po třinácti letech. Slavii posílí útočník Martin Šťovíček

Produktivní osmadvacetiletý útočník Martin Šťovíček prošel slávistickou mládeží, teď se po třinácti letech vrací do klubu, kde vyrůstal, a poprvé nastoupí také za áčko. Do Edenu přichází ze Znojma, ...

Číst více
ROZHOVORY 5.5.2024

Přikryl se schází ve Slavii s kamarádem. Doufám, že Berymu připravím nějaké góly, usmívá se

Jako mladí spolu začínali v Plzni, teď se po dlouhé době scházejí v jednom týmu. Devětadvacetiletý útočník Roman Přikryl přichází do Slavie jako tvůrce hry a nahravač, Matěj Beran byl v uplynulém ...

Číst více