Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ZÁPASY - MLÁDEŽ
12.1.2024

Vítězná série juniorů trvá. V Havlíčkově Brodě dali 10 gólů

27. kolo, pátek 12.1.2024, Havl. Brod - Slavia
Havl. Brod
0:10
0:3, 0:4, 0:3
Slavia

Branky

Havl. Brod

Slavia

2. Polák (Krums, Vašíček), 11. R. Štípek (Filip, Grešl), 20. Kříženecký (Krums, Vašíček), 22. Vašíček (Kříženecký, Krums), 22. Sander (Janoušek, Dráb), 38. Sýkora (Vosmík, Dráb), 39. Hron (Kříženecký, Vašíček), 42. Krums (Vašíček, Šámal), 42. Krums (Vašíček), 60. Grešl (R. Štípek)

Statistiky

Rozhodčí: Vepřovský – Obr, Štěrba
Vyloučení: 2:2
Využití: 0:2

V oslabení: 0:0
Diváci: 100

Sestavy

Havl. Brod

Černý (22. Novák) – Mrtka, Byakov, Novotný, Kuchta, Vaněček, Pražák, Chymo – Fiala, Machač, Dvořák, Windegger, Nový, Krejčí, Kotalík, Machovský, Kozlík, Janko.

Slavia

Tesař – Brotánek, Jokl, Dráb, Hron, Hubinka, Sýkora – Filip, Sander, Vosmík, Skalský, Krums, Vašíček, Štípek, Grešl, Hasman, Polák, Šámal, Janoušek, Kříženecký.

Junioři Slavie se v pátek představili na ledě Havlíčkova Brodu. Od začátku udávali tempo utkání a byli jasně lepším týmem. Po výhře 10:0 si připsali další tři body do tabulky a upevnili si první pozici. Dva góly dal lotyšský útočník Ernests Krums.

Slavia měla v Havlíčkově Brodě skvělý start a už po 78 sekundách se dostala do vedení. Domácí obrana nechala dva hráče Slavie samotné před brankou a Vašíček nahrál Krumsovi, který ještě přiťukl puk Vojtěchu Polákovi, jenž překonal bezmocného Černého.

Sešívaní byli i nadále aktivnějším a lepším celkem a v 11. minutě přidali druhý gól. Grešl vyslal dopředu Filipa, jenž ještě posunul kotouč na pravý kruh Richardu Štípkovi, který přesnou ranou ke vzdálenější tyči skóroval. V 15. minutě se dostali slávisté do další příležitosti.

Při vlastním oslabení nahrál Sander Štípkovi, jemuž kotouč ale uskočil a vůbec nezakončil. Do přestávky ještě Pražané jednou skórovali. 10 vteřin před koncem první třetiny Vašíček nahrál od pravého mantinelu k levé tyči Danielu Kříženeckému, který sice napoprvé poslal puk jen do brankáře, ale puk vyletěl do vzduchu a Kříženecký pak klesající kotouč tenisovým úderem, ale v souladu s pravidly, dostal do branky.

Slavia měla skvělý start i do druhé části a v čase 21:06 zvýšila skóre. Kříženecký z ostrého úhlu nahodil puk před branku, kde trefil Martina Vašíčka, od jehož stehna se kotouč odrazil do sítě. Za dalších 41 sekund přidali svěřenci trenéra Jenáčka pátou trefu. Špatnou rozehrávku domácích zachytil Dráb, jenž posunul puk do rohu na Janouška, který ještě našel Karla Sandera, jehož povedená střela skončila za zády Černého. Domácí brankář po této trefě opustil brankoviště a místo něj šel do hry Josef Novák. Slávisté byli i nadále jasně aktivnějším týmem a kontrolovali průběh utkání.

Následně také ubránili přesilovku domácího týmu. Ve 38. minutě hráli Pražané přesilovku, kterou využili a přidali šestou trefu. Vosmík nahrál na modrou čáru Jakubu Sýkorovi, který využil clony před brankou a nepříliš prudkou ranou k levé tyči skóroval. Domácí šli posléze znovu do čtyř a Slavia opět trestala. Ve 39. minutě přihrál Kříženecký na modrou Filipu Hronovi, jehož dělovka skončila za zády Nováka. Po dvou třetinách tak vedla Slavia jednoznačně 7:0.

Slavia i ve třetí části efektivní v koncovce

Pražané i v poslední třetině pokračovali ve výborném výkonu a v čase 41:09 zvýšili vedení. Vašíček našel na levém kruhu úplně volného Ernestse Krumse, jenž tvrdou ranou z první překonal bezmocného Nováka. Za dalších 21 sekund se Slavia radovala znovu. Z levé strany se až před branku dostal nikým neatakovaný Ernests Krums, který z blízkosti procedil puk skrz brankáře. Domácí zahrozili poprvé výrazněji až v 52. minutě, kdy Nový využil chyby soupeře a jel sám na bránu, ale svou střelu poslal jenom do betonu Tesaře.

90 sekund před koncem mohl hostující Krums zkompletovat hattrick, když získal puk přímo před brankou domácích, ale jeho pokus dokázal Novák chytit. 25 sekund před koncem se Slavia dočkala desáté trefy. Celou akci rozjel Jakub Grešl, který z vlastního pásma nahrál napravo, kde byl rozjetý Štípek. Ten vytvořil prostor svým spoluhráčům a nakonec vrátil kotouč Grešlovi, jenž přesnou trefou prostřelil Nováka.

Junioři tak natáhli vítěznou šňůru a po výhře 10:0 si vezou z Havlíčkova Brodu tři body. O další budou bojovat už v neděli na ledě Vsetína.

Autor Matěj Sousedík
Nepřehlédněte
ROZHOVORY 8.5.2024

Asi se mi nejlíp chytá pod tlakem, nebo když jde o hodně, říká Oldřich Cichoň

Odchytal skvělou vyřazovací část. Oldřich Cichoň za sebou ve statistikách nechal i gólmany finálových týmů a dovedl Litoměřice ke třetímu místu. „Chytal jsem play-off už před dvěma lety v Sokolově a ...

Číst více
ZPRÁVY Z KLUBU 7.5.2024

Do extraligového Klubu legend byli uvedeni i dva slávisté

Do nově vzniklého Klubu legend ELH bylo dnes uvedeno prvních 12 osobností, mezi nimiž nechyběly ani dvě spojené s naším klubem - obránce Petr Kadlec a útočník a trenér Vladimír Růžička

Číst více
A-TÝM 7.5.2024

V Edenu po třinácti letech. Slavii posílí útočník Martin Šťovíček

Produktivní osmadvacetiletý útočník Martin Šťovíček prošel slávistickou mládeží, teď se po třinácti letech vrací do klubu, kde vyrůstal, a poprvé nastoupí také za áčko. Do Edenu přichází ze Znojma, ...

Číst více
ROZHOVORY 5.5.2024

Přikryl se schází ve Slavii s kamarádem. Doufám, že Berymu připravím nějaké góly, usmívá se

Jako mladí spolu začínali v Plzni, teď se po dlouhé době scházejí v jednom týmu. Devětadvacetiletý útočník Roman Přikryl přichází do Slavie jako tvůrce hry a nahravač, Matěj Beran byl v uplynulém ...

Číst více