Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ZÁPASY - MLÁDEŽ
1.12.2023

Šestá výhra v řadě! Junioři v dramatickém utkání porazili Třemošnou

19. kolo, pátek 1.12.2023, Slavia - Třemošná
Slavia
4:3sn
1:1, 0:2, 2:0 – 0:0 – 1:0
Třemošná

Branky

Slavia

16. Šindelář, 49. Vašíček (Hubinka), 57. Šindelář, rozhodující nájezd V. Štípek

Třemošná

5. Sieger (Šmíd, Krasanovský), 22. Sieger (Šmíd, Hnát), 24. Krasanovský (Šmíd)

Statistiky

Rozhodčí: Turhobr – Hošťálek, Černohlávek
Vyloučení: 4:7
Využití: 0:0

V oslabení: 0:0
Diváci: 66

Sestavy

Slavia

Tesař – Brotánek, Jokl, Klíma, Křivánek, Hron, Hubinka, Málek, Kříženecký – Hasman, Janoušek, Vosmík, V. Štípek, Skalský, Hlavička, Krums, Šindelář, Vašíček, R. Štípek, Filip.

Třemošná

Bašta – Tran Le, Malý, Bláha, Čarda, Hnát, Skala, Prošek – Šmíd, Kaiser, Routa, Krasanovský, Fábera, Beníšek, Sieger, Pluhař, Albrecht.

Junioři Slavie se v pátek opět představili na domácím ledě. Proti Třemošné prohrávali po dvou třetinách 1:3, ve třetí třetině ale dvěma góly srovnali a v nájezdech jim bod navíc zajistil Viktor Štípek. Dvěma góly se na výhře podílel David Šindelář.

Utkání začalo o 13 minut později kvůli zdržení Třemošné při dopravě na zápas. Na Třemošné ale nebylo vidět, že měla před zápasem málo času na rozbruslení, neboť od úvodních minut hýřila aktivitou a v 5. minutě se dostala do vedení. Šmídovu nahrávku dostal do předbrankového prostoru Jakub Sieger, který se rychlou ranou nemýlil. Slavia ale do přestávky srovnala. V 16. minutě si s pukem do útočného pásma najel David Šindelář, jehož pokus z mezikruží zapadl přesně do pravého horního rohu Baštovy brány.

Pro Baštu to byl specifický zápas, protože ještě v minulé sezoně působil v dorostu Slavie a před letošní sezónou se přesunul do Plzně. Do konce první třetiny pak už žádná další branka nepadla, a tak platilo po 20 minutách skóre 1:1.

Hned ve 22. minutě se Třemošná znovu dostala do vedení. Šmíd vyslal do jízdy Jakuba Siegera, který se prosadil ranou z levého kruhu. Ve 24. minutě vedla Třemošná už o dva góly. Šmíd vysunul do brejku kapitána Matyáše Krasanovského, jenž svůj únik zakončil přesnou ranou mezi betony Tesaře.

Slavia mohla snížit ve 35. minutě, kdy Krums projel do útočného pásma, a pak našel krásnou zadovkou Vašíčka, jehož pokus už mířil do odkryté brány, ale Bašta předvedl skvělý zásah betonem a šanci zastavil.

Slavia ve třetí části srovnala a v nájezdech rozhodla

Do třetí třetiny vletěla Slavia s cílem pokusit se srovnat a v úvodu několikrát ohrozila Baštu. Domácí nejprve přečkali přesilovku Třemošné a ve 49. minutě se dočkali snížení. Hubinka od modré nahrál do jízdy Martinu Vašíčkovi, který se z levého kruhu trefil přesně ke vzdálenější tyči Baštovy brány.

V 53. minutě mířil při vlastním oslabení na Baštu Vašíček, který chtěl po kličce zasunout puk do sítě vedle betonu brankáře Bašty, jenže ten svůj beton vytáhl, zasáhl a ještě domácího útočníka podrazil. Slávisté díky tomu měli přesilovku 5 na 3 v délce přes minutu a půl, ale Třemošná se dokázala ubránit. Krátce poté hrála přesilovku 5 na 3 i Třemošná a trvala 70 vteřin. Namísto gólu ale přišlo srovnání Slavie.

Při dvojnásobném oslabení se do útočného pásma vřítil David Šindelář, jehož tvrdá rána skončila přesně pod horní tyčkou. Šindelář se trefil podruhé v utkání. Ve zbytku třetiny se už nic nestalo, a tak následovalo prodloužení. V něm mohla už po 55 sekundách inkasovat. Střelu jednoho z hráčů Třemošné vyrazil Tesař nad sebe a puk se pak ještě pohyboval za slávistickým brankářem, ale v brance neskončil. V 63. minutě dostal krásnou přihrávku do jízdy Viktor Štípek a ujížděl na Baštu, který ale jeho pokus o kličku přečetl a svým zákrokem přerušil hru.

Hned za minutu se do přečíslení dostali Hubinka s Krumsem. Druhý jmenovaný nakonec dostal nahrávku na levou stranu, ale bránu minul. Devět vteřin před koncem prodloužení ještě ujížděl na Baštu Kříženecký, ale Bašta ho vychytal, a tak přišly na řadu samostatné nájezdy. V nich neuspěl ani jeden z hráčů Třemošné, naopak za domácí uspěli Štípek a Kříženecký. Vítězný nájezd si připsal už v první sérii střelou nad beton Bašty Viktor Štípek.

Slávisté tak díky výhře 4:3 po samostatných nájezdech vyhráli pošesté v řadě. Další zápas čeká Jenáčkovy svěřence už v neděli na ledě Chrudimi.

Ohlasy trenérů
Luboš Jenáček (HC Slavia Praha): My jsme předešlé utkání odehráli velmi dobře. Dnes jsme se těšili na zápas, nicméně od začátku nám to drhlo, bylo to takové neučesané, odskakovali nám puky, neměli jsme ani takový pohyb, jaký jsme měli v předešlém utkání. Přijel dobrý soupeř. Ne nadarmo Třemošná z posledních devíti utkání osm vyhrála a hraje z výborné obrany na rychlé kontry, na rychlé brejky a my jsme se na to samozřejmě nějakým způsobem připravovali u videa, ale dneska je všechno o pohybu. My jsme ten pohyb výrazně zlepšili až ve třetí třetině a nakonec se nám podařilo ten zápas otočit a jsme za to rádi a věříme, že tím nekončíme a že tu vítěznou sérii ještě natáhneme v neděli v Chrudimi.

Autor Matěj Sousedík
Nepřehlédněte
ROZHOVORY 8.5.2024

Asi se mi nejlíp chytá pod tlakem, nebo když jde o hodně, říká Oldřich Cichoň

Odchytal skvělou vyřazovací část. Oldřich Cichoň za sebou ve statistikách nechal i gólmany finálových týmů a dovedl Litoměřice ke třetímu místu. „Chytal jsem play-off už před dvěma lety v Sokolově a ...

Číst více
ZPRÁVY Z KLUBU 7.5.2024

Do extraligového Klubu legend byli uvedeni i dva slávisté

Do nově vzniklého Klubu legend ELH bylo dnes uvedeno prvních 12 osobností, mezi nimiž nechyběly ani dvě spojené s naším klubem - obránce Petr Kadlec a útočník a trenér Vladimír Růžička

Číst více
A-TÝM 7.5.2024

V Edenu po třinácti letech. Slavii posílí útočník Martin Šťovíček

Produktivní osmadvacetiletý útočník Martin Šťovíček prošel slávistickou mládeží, teď se po třinácti letech vrací do klubu, kde vyrůstal, a poprvé nastoupí také za áčko. Do Edenu přichází ze Znojma, ...

Číst více
ROZHOVORY 5.5.2024

Přikryl se schází ve Slavii s kamarádem. Doufám, že Berymu připravím nějaké góly, usmívá se

Jako mladí spolu začínali v Plzni, teď se po dlouhé době scházejí v jednom týmu. Devětadvacetiletý útočník Roman Přikryl přichází do Slavie jako tvůrce hry a nahravač, Matěj Beran byl v uplynulém ...

Číst více