Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ZÁPASY - MLÁDEŽ
28.9.2023

Junioři na svátek deklasovali Chrudim. Šest gólů dali ve třetí třetině

5. kolo, čtvrtek 28.9.2023, Slavia - Chrudim
Slavia
8:1
0:0, 2:1, 6:0
Chrudim

Branky

Slavia

37. Hubinka (Hasman, Filip), 38. Janoušek (Krums), 46. Řezáč, 48. Vosmík (Krums, Hron), 49. V. Štípek (Krums, Sýkora), 53. Brotánek (Hron, Vosmík), 55. Hubinka (Málek, Hron), 56. Vosmík (Hasman, Brotánek)

Chrudim

32. Turena (Hemský, Vaníček)

Statistiky

Rozhodčí: Hacaperka – Karda, Deja
Vyloučení: 2:3
Využití: 0:0

V oslabení: 0:0
Diváci: 66

Sestavy

Slavia

Tesař – Málek, Kříženecký, Hubinka, Sýkora, Hron, Křivánek, Klíma, Brotánek – Janoušek, Řezáč, Filip, Hasman, R. Štípek, Šindelář, Krums, Hlavička, Skalský, V. Štípek, Vosmík.

Chrudim

Filípek – Pazdera, Kubišta , Dvořák, Vašek, Vaníček – Prostřední , Kantor, Turena, Macas, Bolehovský, Černý, Novák, Hemský, Matýs.

Na státní svátek se v Edenu představili také junioři, kteří sehráli souboj s Chrudimí. Ve druhé třetině otočili skóre z 0:1 na 2:1 a díky šesti brankám v poslední třetině nakonec zvítězili 8:1. Dvěma góly se prosadili shodně Adam Vosmík a Ondřej Hubinka.

Úvodní třetina zápasu nepřinesla žádný gól, ale domácí měli dvě velké šance k otevření skóre. V 5. minutě už byl gólman Filípek po střele jednoho z domácích hráčů překonán, ale Chrudim zachránil jeden z jejích obránců, jenž v poslední chvíli odehrál puk pryč z brankové čáry. V 7. minutě pak ujel při vlastním oslabení domácí Janoušek, ale kličkou na Filípka nevyzrál.

První šanci druhé třetiny měl hostující Bolehovský, jenž ani nadvakrát nedokázal překonat Tesaře. Ve 32. minutě se jako první prosadila Chrudim. Vaníček vyslal puk do jízdy Hemskému, jehož pokus vyrazil Tesař pravým betonem pouze na hůl volného Milana Tureny, jenž se trefil pod horní tyč Tesařovy brány.

Slavia ale ještě do přestávky skóre otočila. Ve 37. minutě našel Hasman přesnou nahrávkou na pravé straně Ondřeje Hubinku, který doklepl puk za Filípkova záda. Za 67 vteřin už domácí vedli. Celou akci rozjel Krims, který ještě viděl lépe postaveného Mikuláše Janouška, jehož střela se otřela o tyčku a skončila v síti.

Gólová smršť ve třetí části

Ve třetí dvacetiminutovce se už trefovali pouze sešívaní. Jako první to byl ve 46. minutě Tomáš Řezáč, jenž předvedl pěknou individuální akci, kterou zakončil přesnou ranou z mezikruží a skóroval nad beton Filípka.

Ve 48. minutě přišla další branka. Krums zavezl puk do útočného pásma a vypálil. Do jeho rány vložil v předbrankovém prostoru hůl Adam Vosmík, který šikovnou tečí poslal kotouč do branky. Uběhlo jen 58 sekund a Pražané se radovali znovu. Opět v tom měl prsty Krums, jenž pěknou nahrávkou vyzval Viktora Štípka, který následně zamířil přesně do odkryté části brány.

Uběhly necelé čtyři minuty a sešívaní přidali další gól. Prosadil se Tomáš Brotánek, jenž se parádní ranou kousek za pravým napřáhl a trefil levý horní roh Filípkovy klece. V 55. minutě se domácí trefili posedmé. Málkovu ránu od modré čáry tečoval Ondřej Hubinka, který rozvlnil síť za Filípkem a trefil se podruhé v utkání. Za 63 sekund pak Hasman vjel do útočného pásma a krásnou křižnou nahrávkou našel u levé tyče Adama Vosmíka, který neměl problém trefit odkrytou bránu. I on se prosadil podruhé v zápase.

Slavia tak zvítězila 8:1 a připsala si další tři body do tabulky. Další utkání odehrají junioři už v neděli na ledě Havířova.

Ohlasy trenérů
Tomáš Chludil (HC Slavia Praha):

Všichni jsme viděli, že jsme nějakých 45 minut trošku tahali nohy v medu, puk nám nejezdil, nestřílelo nám to, dělali jsme strašné chyby, takže ten hokej asi nemusel nahoře vypadat hezky. No ale pak nám kluci z obrany otevřeli oči, dali dva góly a mančaft se chytnul a výsledek je nakonec ve finále 8:1, což je hezký výsledek, ale průběh zápasu byl těžký. Rozhodujícím faktorem byla víceméně ta třetí třetina. Pomohlo nám do lepší nálady i to, že jsme na konci druhé třetiny dali dva góly, ale šest gólů potom rozhodlo. Soupeři zřejmě došel dech, nebylo jich moc, přijeli ve 14 lidech. Pomohla nám i nějaká trpělivost.

Marek Dvořák (HC Chrudim):

Jsme spokojení s výkonem, který jsme předváděli první dvě třetiny, byli jsme tady v trošku okleštěné sestavě, ale 40 minut jsme pracovali velmi dobře. Bohužel jsme ve druhé třetině inkasovali dvě branky z rychlých protiútoků. Třetí třetinu jsme odehrát důstojně a pokusit se ten výsledek otočit na naši stranu, ale bohužel jsme se po dalších inkasovaných gólech úplně sesypali a upustili jsme od té hry, kterou jsme do té doby hráli a už jsme nedokázali vůbec soupeři konkurovat a soupeř zaslouženě vyhrál.

Autor Matěj Sousedík
Nepřehlédněte
ROZHOVORY 8.5.2024

Asi se mi nejlíp chytá pod tlakem, nebo když jde o hodně, říká Oldřich Cichoň

Odchytal skvělou vyřazovací část. Oldřich Cichoň za sebou ve statistikách nechal i gólmany finálových týmů a dovedl Litoměřice ke třetímu místu. „Chytal jsem play-off už před dvěma lety v Sokolově a ...

Číst více
ZPRÁVY Z KLUBU 7.5.2024

Do extraligového Klubu legend byli uvedeni i dva slávisté

Do nově vzniklého Klubu legend ELH bylo dnes uvedeno prvních 12 osobností, mezi nimiž nechyběly ani dvě spojené s naším klubem - obránce Petr Kadlec a útočník a trenér Vladimír Růžička

Číst více
A-TÝM 7.5.2024

V Edenu po třinácti letech. Slavii posílí útočník Martin Šťovíček

Produktivní osmadvacetiletý útočník Martin Šťovíček prošel slávistickou mládeží, teď se po třinácti letech vrací do klubu, kde vyrůstal, a poprvé nastoupí také za áčko. Do Edenu přichází ze Znojma, ...

Číst více
ROZHOVORY 5.5.2024

Přikryl se schází ve Slavii s kamarádem. Doufám, že Berymu připravím nějaké góly, usmívá se

Jako mladí spolu začínali v Plzni, teď se po dlouhé době scházejí v jednom týmu. Devětadvacetiletý útočník Roman Přikryl přichází do Slavie jako tvůrce hry a nahravač, Matěj Beran byl v uplynulém ...

Číst více