Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ZÁPASY - MLÁDEŽ
16.11.2023

Návrat na vítěznou vlnu. Dorostenci vezou z Liberce tři body

18. kolo, čtvrtek 16.11.2023, Liberec - Slavia
Liberec
1:3
0:1, 1:1, 0:1
Slavia

Branky

Liberec

28. Seidl (Hrouda)

Slavia

20. Tichý (Pšenička), 31. Kucharčík (Matějovský), 60. Matějovský

Statistiky

Rozhodčí: Bernat – Juránek, Serbus
Vyloučení: 5:5
Využití: 0:0

V oslabení: 0:0
Střely na branku: 25:21
Diváci: 62

Sestavy

Liberec

Charvát – Stromský, Ehrenberger, Vaněček, Kachlíř, Seidl, Hrouda – Šťástka, Kratochvíl, Grebeníček, Bělohorský, Šejc, Krajdl, Pekr, Choma, Kinter.

Slavia

Höhlig – Lorenz, Skyba, Oh, Hess, Marek, Pšenička – Matějovský, Šámal, Huk, Hörnig, Švancar, Kucharčík, Holejšovský, Tittl, Tichý.

Dorostenci Slavie se ve čtvrtek představili na ledě Liberce. Sešívaní v každé třetině jednou skórovali a dokráčeli si pro vítězství 3:1 a tři body. Dvěma body se na výhře podílel kapitán Artur Matějovský.

Na první větší šanci se čekalo do 12. minuty, kdy se dostal do samostatného úniku Huk, ale domácí brankář Charvát ho betonem vychytal. V 15. minutě poprvé výrazněji zahrozili Bílí Tygři. Vaněček krásně našel Kinteru a ve dvou se řítili na Höhliga. Vaněček nahrál Kinterovi, jenže puk se posléze na hranici brankoviště odrazil a v brance neskončil.

16 vteřin před koncem první části se poprvé prosadila Slavia. Pšeničkova dělovka skončila před bránou Charváta a zpoza brány si pro puk dojel Tobiáš Tichý, jenž přesnou ranou překvapil Charváta.

Ve 25. minutě předvedli slávisté hezkou souhru, na jejímž konci stál kapitán Matějovský, který mířil do odkryté brány, ale Charvát předvedl tygří skok a celou situaci zahránil. Ve 28. minutě bylo srovnáno. Nahození Hroudy bylo tečováno a nadělalo Höhligovi problémy. Puk nakonec vyplaval za jeho zády, kde jej do úplně odkryté brány doklepl Jakub Seidl.

Dva body Matějovského zařídily výhru

Ve 31. minutě ale znovu sešívaní vedli. Nahození Matějovského se dostalo za všechny bránící hráče. Z hrany brankoviště si puk sebral Matouš Jan Kucharčík, který si šikovnou kličkou položil Charváta a zakončil do odkryté branky. Ve 35. minutě vyslal dalekonosnou ránu Ehrenberger a puk už pomalu padal do brány Höhliga, ale slávistický brankář puk těsně před brankovou čarou stihl schovat kotouč ve své lapačce a zabránil vyrovnání.

Ve 39. minutě se pak vytáhl i domácí brankář Charvát. Šámal dostal krásnou průnikovou nahrávku, kterou se dostal do samostatného úniku, ale Charvát vytáhl skvělý zásah vyrážečkou. Další šance přišly až ve třetí části. Hrouda se ocitl sám před Höhligem, ale domácí útočník trefil pouze vyrážečku slávistického brankáře, od které se puk odrazil do rohu.

Liberec to pak zkoušel v šesti, ale risk mu nevyšel, protože 52 sekund před koncem trefil prázdnou libereckou klec střelou přes celé pásmo Artur Matějovský. Slávisté tak zvítězili 3:1. Další zápas odehrají sešívaní v sobotu na ledě Karlových Varů.

Autor Matěj Sousedík
Nepřehlédněte
ROZHOVORY 8.5.2024

Asi se mi nejlíp chytá pod tlakem, nebo když jde o hodně, říká Oldřich Cichoň

Odchytal skvělou vyřazovací část. Oldřich Cichoň za sebou ve statistikách nechal i gólmany finálových týmů a dovedl Litoměřice ke třetímu místu. „Chytal jsem play-off už před dvěma lety v Sokolově a ...

Číst více
ZPRÁVY Z KLUBU 7.5.2024

Do extraligového Klubu legend byli uvedeni i dva slávisté

Do nově vzniklého Klubu legend ELH bylo dnes uvedeno prvních 12 osobností, mezi nimiž nechyběly ani dvě spojené s naším klubem - obránce Petr Kadlec a útočník a trenér Vladimír Růžička

Číst více
A-TÝM 7.5.2024

V Edenu po třinácti letech. Slavii posílí útočník Martin Šťovíček

Produktivní osmadvacetiletý útočník Martin Šťovíček prošel slávistickou mládeží, teď se po třinácti letech vrací do klubu, kde vyrůstal, a poprvé nastoupí také za áčko. Do Edenu přichází ze Znojma, ...

Číst více
ROZHOVORY 5.5.2024

Přikryl se schází ve Slavii s kamarádem. Doufám, že Berymu připravím nějaké góly, usmívá se

Jako mladí spolu začínali v Plzni, teď se po dlouhé době scházejí v jednom týmu. Devětadvacetiletý útočník Roman Přikryl přichází do Slavie jako tvůrce hry a nahravač, Matěj Beran byl v uplynulém ...

Číst více