Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ZÁPASY
25.9.2023

Slávisté stále čekají na vítězství, se Sokolovem prohráli o tři góly

5. kolo, pondělí 25.9.2023, Slavia - Sokolov
Slavia
1:4
0:1, 0:3, 1:0
Sokolov

Branky

Slavia

50. Knotek (Žejdl, Polák)

Sokolov

14. Csamangó (Vracovský), 24. Novotný (Šlechta), 27. Kverka (Vracovský, Kružík), 39. Krajčík (Šlechta, Kverka)

Statistiky

Rozhodčí: Bejček, Čáp – Štěpánek, Štofa
Vyloučení: 5:5
Využití: 1:1

V oslabení: 0:0
Střely na branku: 36:26
Diváci: 591

Sestavy

Slavia

Málek (40. Volevecký) – Žovinec, Křepelka, Kremláček, Holý, Eliáš, Hrdinka, Stejskal – Všetečka, Knotek, Brož – Průžek, Kulda, Polák – Helt, Žejdl, Závora – Simon, Havrda, Strnad.

Sokolov

Hamalčík – Rohan, Tureček, Krajčík, Mikyska, Bulka, Klejna, Beran – Osmík, Kverka, Kružík – Vracovský, Vrdlovec, Csamango – Šlechta, Novotný, Křemen – Adamec, Kysela, Šmajda.

Slávisté nezvládli ani páté utkání v sezoně a se Sokolovem padli 1:4. Jedinou branku vstřelil Tomáš Knotek, další dvě nebyly uznány videorozhodčím.

Slávisté se dostali do první příležitosti ve čtvrté minutě, kdy Strnad ujel obraně po levé straně a dostal se ke střele z kruhu, která jen těsně minula branku. Před polovinou první třetiny měli další dvě šance Helt a Knotek, ale první gól z toho nebyl.

Hosté z první možnosti otevřeli skóre. Vracovský si najel k levému kruhu, odkud nahrál puk před branku. Po skrumáži ho sebral Štěpán Csamangó, jenž překonal Málka a otevřel skóre utkání.

Domácí mohli odpovědět z přesilové hry v závěru první periody. Nejprve se puk po střele Poláka odrazil od betonu Hamalčíka k Žejdlovi, jenže ten ho nedokázal dostat do branky. V pokračující početní výhodě neskóroval ani Knotek, protože se brankář hostů dokázal přesunout a slávistickému útočníkovi v zakončení zabránit.

Rozhodly tři inkasované góly ve druhé třetině

Sokolov si na startu druhé třetiny zahrál početní výhodu, ale druhý gól vstřelil až necelou minutu po jejím skončení. Šlechta nahrál na pravý kruh Davidu Novotnému, který zamířil do horní části Málkovy branky.

Uběhly tři minuty a hosté se radovali znovu. Po křížné přihrávce od Vracovského se v přesilové hře prosadil Jaromír Kverka. Slávisté mohli ve 37. minutě snížit na 1:3, ale velký závar před hostující brankou gólem neskončil. Knotek nedotlačil kotouč za Hamalčíka a následoval pěstní souboj Průžka s Turečkem.

Minutu a půl před koncem bylo pro domácí ještě hůř. Sokolov totiž ubránil oslabení a zvýšil na 4:0. Šlechta prodloužil puk do mezikruží, odkud tvrdou střelou skóroval Filip Krajčík.

Slavia vystřídala před třetí třetinou brankáře a chtěla ještě zdramatizovat průběh utkání, ale devět minut se jí to nedařilo. Až v desáté minutě po krátké pauze kvůli nerovnosti na ledě začala soupeře tlačit, k čemuž přispěla i přesilová hra.

Domácí se v ní prosadili, jenže gól nebyl uznán kvůli úmyslnému kopnutí, slávisty to však nemuselo dlouho mrzet. O 24 sekund později přesilovou hru využil střelou z levého kruhu Tomáš Knotek.

Po dalších dvou minutách rozhodčí po zhlédnutí videa neuznali slávistům další gól, tentokrát kvůli tomu, že kotouč nepřešel celým objemem brankovou čáru.

Slavia už v závěru ani neodvolala brankáře a se Sokolovem tak prohrála 1:4.

Ohlasy trenérů

Daniel Tvrzník (HC Slavia Praha): Jsou to neustále opakující se výpadky, kdy inkasujeme strašně laciné góly a jsme nedůrazní v předbrankových prostorech na obou stranách. My jsme se o výsledek začali rvát až v půlce zápasu za stavu 0:3. Do té doby jsme si mysleli, že se to odehraje samo a góly z toho vyplynuly. Při přípravě na zápas si ukazujeme, jak soupeř hraje přesilovku, a pak dostaneme gól ze situace, kterou jsme si ráno čtyřikrát pouštěli. Kluci si musí v hlavách přebrat, že takhle se o body nehraje. Začít hrát v polovině zápasu za stavu 0:3 nestačí. I když jsme si pak nějaké střelecké situace vytvořili, tak jeden gól ve dvou domácích zápasech je doma málo. Dokud nezačneme tvrdě pracovat a rvát se o body celých šedesát minut, tak do té doby to nepůjde.

Tomáš Mariška (HC Baník Sokolov): Musím pochválit mužstvo za to, jak odpracoval dnešní zápas. Věděli jsme, že nás čeká těžký soupeř. Slavia doma ukázala kvalitu a nebylo to pro nás vůbec jednoduché utkání. Měli jsme v sestavě spoustu mladých kluků, kteří pracovali, chytli šanci za pačesy a byli jsme odměněni za týmový a bojovný výkon, jenž byl podpořený výborným gólmanem. Na konci jsme měli i potřebné štěstí. Potřebujeme se ponaučit, abychom udrželi chladnou hlavu a vydrželi pracovat celých šedesát minut. Myslím si, že pro celý mladý tým je to skvělá zkušenost, abychom se z toho ponaučili a šli touhle cestou dál.

Autor Matyáš Kainz
Nepřehlédněte
A-TÝM 9.5.2024

Perspektivní obránce Fabien Kočí další posilou Slavie

Nejmladší z předsezonních posil je jedenadvacetiletý obránce Fabien Kočí, jenž přichází do Edenu z Jihlavy, kde ukázal v posledních dvou letech svůj potenciál. Od nové sezony ho bude rozvíjet v ...

Číst více
ZPRÁVY Z KLUBU 9.5.2024

Vzniklo Sdružení prvoligových klubů, Slavia má zastoupení v představenstvu

Sdružení prvoligových klubů ledního hokeje je v činnosti od začátku května a jeho cílem je sportovní, finanční i mediální rozvoj I. ligy ČR za vzájemné spolupráce všech prvoligových klubů a Českého ...

Číst více
ROZHOVORY 8.5.2024

Asi se mi nejlíp chytá pod tlakem, nebo když jde o hodně, říká Oldřich Cichoň

Odchytal skvělou vyřazovací část. Oldřich Cichoň za sebou ve statistikách nechal i gólmany finálových týmů a dovedl Litoměřice ke třetímu místu. „Chytal jsem play-off už před dvěma lety v Sokolově a ...

Číst více
ZPRÁVY Z KLUBU 7.5.2024

Do extraligového Klubu legend byli uvedeni i dva slávisté

Do nově vzniklého Klubu legend ELH bylo dnes uvedeno prvních 12 osobností, mezi nimiž nechyběly ani dvě spojené s naším klubem - obránce Petr Kadlec a útočník a trenér Vladimír Růžička

Číst více