14. srpen
Jihlava Slavia
14:00
15. srpen
Slavia
 
VSTUPENKY
Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ZÁPASY
17.8.2023

První prohra v přípravě. Slavia padla s Litomeřicemi

přípravné utkání, čtvrtek 17.8.2023, Slavia - Litoměřice
Slavia
1:2
0:1,1:1,0:0
Litoměřice

Branky

Slavia

36. Všetečka (Brož)

Litoměřice

6. Sihvonen (Husák, Svoboda), 27. Guman

Statistiky

Vyloučení: 2:3
Využití: 1:1

V oslabení: 0:0

Sestavy

Slavia

Málek – Eliáš, Hrdinka, Stejskal, Holý, Němeček, Kremláček – Průžek, Žejdl, Kulda – Všetečka, Polák, Brož – Strnad, Labuzík, Slavíček – Havrda, Tichý, Kvasnička

Litoměřice

Pařík – Aubrecht, Tomek, Černohorský, Husák, Pavlák, Böhm, Tůma – Svoboda, Jícha, Sihvonen – Kordule, Kuťák, Guman – Hrabík, Costa, Vopat – Cikhart, Vitouch, Krupička

Po třech výhrách v řadě slávisté nestačili na Litoměřice. Ačkoliv vytvářeli silný tlak, hostující tým podpořil svým výkonem brankář Lukáš Pařík a litoměřické vedení už se tak Slavii nepodařilo dohnat.

K první velké příležitosti zápasu se dostal Robin Všetečka, když se Vojtěch Polák uvolnil ve středním pásmu stahovačkou mezi nohy a předložil mu puk před branku. Mířil na mezeru u bližší tyčky, ale hostujícího gólmana nepřekonal. Jenže v šesté minutě využil nahrávky Patrika Husáka na levém kruhu finský útočník Riku Sihvonen, překonal tak Romana Málka a dostal Litoměřice do vedení – 0:1.

Před koncem úvodní dvacetiminutovky se ke střelám dostali ještě Edgards Kulda, Josef Slavíček a Lukáš Strnad, avšak všechny jejich pokusy Lukáš Pařík zlikvidoval. Dvě minuty po začátku druhé třetiny zachytil Tomáš Labuzík rozehrávku soupeře, puk se dostal k Josefu Slavíčkovi, který ho vrátil před prázdnou branku Lukáši Strnadovi, jenže do akce zasáhl hostující bek a oslava Slavie se tak nekonala.

Na druhé straně se ale slavilo znovu, a to v čase 26:41. Roman Málek vyrazil puk, ten ze vzduchu sebral Tomáš Guman, který si najel na vrchol kruhů a švihem na bližší tyč skóroval – 0:2. O chvíli později se kališníci mohli radovat potřetí, když se Josef Jícha snažil propasovat kotouč za záda Romana Málka beckhendem, avšak neúspěšně.

V čase 35:08 slávisté konečně snížili na brankový rozdíl, když Robin Všetečka zůstal nehlídaný na pravém kruhu a po přihrávce Jaroslava Brože prostřelil Lukáše Paříka – 1:2. Za další dvě minuty mohl skóre vyrovnat Edgard Kulda poté, co ujel s Filipem Eliášem do přečíslení dva na jednoho, jenže z bezprostřední blízkosti bránu netrefil.

Hned na začátku poslední části hry se po povedené akci dostal puk k Jiřímu Průžkovi, který najížděl na litoměřického gólmana úplně sám, ale ten ho nepustil přes sklapnuté betony. Ve dvaapadesáté minutě se ocitl v příležitosti ještě Matěj Kvasnička, když v mezikruží zakončoval z první, jenže taktéž na Lukáše Paříka nestačil.

V závěru to Slavia zkusila v šesti, ale ani přes velký tlak už se jí zvrátit osud utkání nepodařilo.

Ohlasy trenérů
Pavel Kolařík (HC Slavia Praha): Myslím si, že jsme odehráli dobrý zápas na to, že to byl teprve čtvrtý v sezóně. Měl nasazení, byl poměrně kvalitní. Určitě to byl zatím náš nejlepší zápas, jen škoda, že jsme prohráli. Je tam vidět posun a já doufám, že budeme pracovat a zlepšovat se dál.
Autor Eliška Ratiborská
Nepřehlédněte
A-TÝM 20.5.2024

Přípravné zápasy: Slávisty čekají dva turnaje, do Edenu dorazí soupeři z Německa

Slávisté v přípravě před sezonou vyrazí na turnaje do Pardubic a Deggendorfu, představí se na ledě Kladna a v domácím prostředí přivítají Selb, Lipsko a Pardubice B. Celkem mají v plánu osm zápasů.

Číst více
A-TÝM 17.5.2024

Slávisté půjdou v rámci letní přípravy i na led. Jaké je aktuální složení týmu?

Slávisté mají za sebou dva týdny letní přípravy, kádr A-týmu aktuálně čítá 35 jmen. S mužstvem se mimo jiné připravují i úspěšní junioři, kteří v uplynulé sezoně vybojovali postup do extraligy, z ...

Číst více
A-TÝM 16.5.2024

Posila realizačního týmu. Novým asistentem je Radek Hlavatý

Trenérský štáb pro novou sezonu rozšíří třiačtyřicetiletý Radek Hlavatý, který bude společně s Vojtěchem Šikem asistentem hlavního trenéra Aleše Tottera. Do Slavie přichází z Kladna, kde trénoval ...

Číst více
ROZHOVORY 15.5.2024

Obránce Veber: Chytit začátek sezony za pačesy, to by měl být náš nejbližší cíl

Václav Veber se vrací do prostředí, kde to sice zná, vzhledem k proměně kádru bude dle jeho slov ale zároveň nové. Se Slavií by chtěl uspět a ví, že dobrý start může být klíčový. „Abychom mohli hrát ...

Číst více