14. srpen
Jihlava Slavia
14:00
15. srpen
Slavia
 
VSTUPENKY
Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ZÁPASY
15.8.2023

Slavia v přípravě nadále vítězí, uspěla i v Sokolově

přípravné utkání, úterý 15.8.2023, Sokolov - Slavia
Sokolov
2:4
1:0, 1:3, 0:1
Slavia

Branky

Sokolov

13. Křemen (Novotný), 38. Handl (Rohan)

Slavia

26. Simon (Gardoň), 27. Labuzík (Patzelt), 29. Všetečka (Gardoň, Polák), 60. Brož (Průžek)

Statistiky

Vyloučení: 2:3
Využití: 0:1

V oslabení: 0:0

Sestavy

Sokolov

Hamalčík – Rohan, Vogel, Bulka, Klejna, Mlčák, Beran – Vracovský, Rohan, Adamec, Handl, Vrdlovec, Csamangó, Novotný, Kysela, Křemen

Slavia

Pittr – Žovinec, Stejskal, Eliáš, Patzelt, Němeček, Kremláček – Průžek, Slavík, Brož - Všetečka, Havrda, Strnad - Gardoň, Polák, Simon - Labuzík, Tichý, Kvasnička

Ani ve třetím přípravném zápase nenašli slávisté přemožitele, ze Sokolova vezou výhru 4:2 zejména díky gólově povedené pasáži ve druhé třetině. Brankami se na výhře podíleli Simon, Labuzík, Všetečka a Brož, dvě asistence zapsala nová tvář z Boleslavi Matěj Gardoň.

Na zamlženém stadionu v Sokolově měli v úvodní třetině mírnou převahu domácí. V 6. minutě vytáhl slávistický gólman Pittr výborný zákrok vleže proti střele Klejny z prostoru mezi kruhy, na druhé straně byl v dobré pozici Průžek, ale branku těsně minul.

Ve 13. minutě se Baník ujal vedení. Adam Křemen si najel za slávistické obránce na přihrávku Davida Novotného a na dvakrát Pittra překonal. V samotném závěru třetiny sahal po srovnání Slavík, ale trefil pouze připraveného Hamalčíka.

Do druhé třetiny vstoupili slávisté aktivněji a ve 26. minutě se dočkali srovnání. Matěj Gardoň posílal puk před branku, kde se dobře zorientoval Michal Simon a po rychlé otočce zakončil přesně k tyči.

Čtyřicet jedna sekund po Simonově trefě zařídil obrat Tomáš Labuzík, jehož pokus od levého mantinelu prošel až za záda překvapeného Hamalčíka. A za minutu a půl inkasoval sokolovský gólman znovu – tentokrát se v přesilovce prosadil po perfektním pasu Gardoně Robin Všetečka, který zůstal nikým nehlídaný u levé sokolovské tyče.

Baníku se povedlo ještě do konce druhé třetiny snížit na 2:3. Rohanův dlouhý pas nedokázal zachytit Eliáš, kotouč propadl až k volnému Radimu Handlovi, a ten propálil Pittra střelou pod horní tyčku.

Začátek třetí třetiny patřil domácím, Pittr musel předvést v úvodu několik zákroků, v dobré pozici ho na dvakrát nepřekonal Křemen, v další střelecké pozici se ocitl Csamango. V polovině třetí třetiny zlomil v přesilovce Žovinec při střele hokejku, domácí brejk ale uhasil Pittr ve spolupráci s vracejícím se Slavíkem.

Tečku za třetím vítězstvím ve třetím přípravném zápase udělal minutu před koncem trefou do prázdné branky Jaroslav Brož, kterého našel Jiří Průžek dlouhým pasem za sokolovskou obranu.

O pokračování vítězné pohody v přípravě budou slávisté bojovat ve čtvrtek na domácím ledě proti Litoměřicím. Zápas začíná v Edenu v 17:30, vstupné je jednotné 50 Kč.

Autor Jakub Mezlík
Nepřehlédněte
A-TÝM 20.5.2024

Přípravné zápasy: Slávisty čekají dva turnaje, do Edenu dorazí soupeři z Německa

Slávisté v přípravě před sezonou vyrazí na turnaje do Pardubic a Deggendorfu, představí se na ledě Kladna a v domácím prostředí přivítají Selb, Lipsko a Pardubice B. Celkem mají v plánu osm zápasů.

Číst více
A-TÝM 17.5.2024

Slávisté půjdou v rámci letní přípravy i na led. Jaké je aktuální složení týmu?

Slávisté mají za sebou dva týdny letní přípravy, kádr A-týmu aktuálně čítá 35 jmen. S mužstvem se mimo jiné připravují i úspěšní junioři, kteří v uplynulé sezoně vybojovali postup do extraligy, z ...

Číst více
A-TÝM 16.5.2024

Posila realizačního týmu. Novým asistentem je Radek Hlavatý

Trenérský štáb pro novou sezonu rozšíří třiačtyřicetiletý Radek Hlavatý, který bude společně s Vojtěchem Šikem asistentem hlavního trenéra Aleše Tottera. Do Slavie přichází z Kladna, kde trénoval ...

Číst více
ROZHOVORY 15.5.2024

Obránce Veber: Chytit začátek sezony za pačesy, to by měl být náš nejbližší cíl

Václav Veber se vrací do prostředí, kde to sice zná, vzhledem k proměně kádru bude dle jeho slov ale zároveň nové. Se Slavií by chtěl uspět a ví, že dobrý start může být klíčový. „Abychom mohli hrát ...

Číst více