Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ZÁPASY - MLÁDEŽ
8.12.2018

Dorostenci ztratili dobře rozehraný zápas v Plzni

A2, sobota 8.12.2018, Plzeň - Slavia
Plzeň
3:2p
1:2, 0:0, 1:0 - 1:0
Slavia

Branky a nahrávky: 2. Špaček (Kupčo, Hauser), 58. Kupčo (Špaček, D. Soukup), 65. Václavík (Jánský) – 11. Malínek (Vymětal), 16. Malínek (Rulc, Hrdlička). Rozhodčí: Šperl – Brejcha, Bernard. Vyloučení: 6:3. Využití: 0:1. Diváci: 60. Střely na branku: 37:36. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 1:2, 2:2, 3:2.

Sestavy

Plzeň

Bočan – Hodinář, Kanta, Matoušek, Jánský, Jiříček, Špaček – Hauser, D. Soukup, Korčák, Dvořák, Marcel, Dáňa, M. Soukup, Václavík, Kaiser, Kupčo, Kreuzmann.

Slavia

Janura – Dráb, Čech, Stejskal, Srdínko, Hrdlička, Palát – Svoboda, Malínek, Greguss, Jokl, Altrichter, Slavíček, Brummel, Skoupý, Hofmann, Rulc, Vymětal.

Slávističtí dorostenci dlouhou část utkání v Plzni vedli. Po dvou brankách Vojtěcha Malínka byli ve vedení od šestnácté minuty. Indiáni však v 58. minutě vyrovnali. V nastavení rozhodli o své výhře pouhé čtyři vteřiny před koncem. Sešívaní si tak odváží z Home Monitoring Arény alespoň jeden bod za prohru po prodloužení.

Nejstarší mládežníci pražské Slavie do zápasu nevstoupili nejlépe a již ve druhé minutě inkasovali. Indiáni sešívané přitlačli do vlastního pásma, kde dostal kousek od modré nabito David Špaček a kotouč se zastavil až v síťi za zády Patrika Janury.

Hosté se však postupně začali vymaňovat z tlaku a výsledkem toho byla v čase 10:41 vyrovnávací branka. Pěknou akci předvedla dvojice Vojtěch Malínek - Matěj Vymětal. Hráči se navzájem překřížili v útočeném pásmu a následnou střelu Vymětala nechytatelně tečoval Malínek, avšak slávistům bylo o chvíli později ještě lépe. To si v šestnácté minutě na nahození Šimona Rulce sjel před branku opět Vojtěch Malínek a nadvakrát překonal Davida Bočana podruhé.

Jak v první, tak i ve druhé třetině podávali dobré výkony hlavně gólmani. David Bočan s Patrikem Janurou hatili střelcům jejich pokusy a dlouho se hrálo bez další vstřelené branky. Jak Tomáš Václavík, tak na druhé straně Vojtěch Malínek, pro kterého to mohl být hattrick, si vylámali zuby na brankářích. Sešívaní navíc nevyužili v závěru druhé částí dlouhou přesilovou hru 5 na 3.

V 54. minutě mohl rozhodnout Jakub Hofmann, Bočana ale střelou pod horní tyč nepřekonal. Bohužel však udeřilo na opačné straně. David Špaček střílenou přihrávkou našel před Janurou Lubomíra Kupča a ten se v čase 57:12 nemýlil – 2:2.

I prodloužení bylo pro sešívané hokejisty nešťastné. Čtyři sekundy před koncem se Plzni podařilo dotlačit puk za Janurova záda. Aktivní byl na sešívaném brankovišti Tomáš Václavík, který dorážkou rozhodl.

Autor Martin Kamenik
Nepřehlédněte
ROZHOVORY 11.5.2024

Návrat do Edenu? Hned mi naběhly vzpomínky, svěřuje Šťovíček

V 1. lize hrál Martin Šťovíček proti Slavii vždy jako soupeř, přesto je jeho nové angažmá v Edenu návratem do známého prostředí. „Do Slavie jsem přišel z Benátek v šesté třídě s bráchou a strávil ...

Číst více
A-TÝM 10.5.2024

Do Edenu se vrací známá tvář, obranu vyztuží Václav Veber

V letech 2020-2022 odehrál na Slavii téměř stovku zápasů, teď se po dvou sezonách vrací zpět. Obránce Václav Veber, který má za sebou svůj první kompletní extraligový ročník, se stává šestou posilou ...

Číst více
A-TÝM 9.5.2024

Perspektivní obránce Fabien Kočí další posilou Slavie

Nejmladší z předsezonních posil je jedenadvacetiletý obránce Fabien Kočí, jenž přichází do Edenu z Jihlavy, kde ukázal v posledních dvou letech svůj potenciál. Od nové sezony ho bude rozvíjet v ...

Číst více
ZPRÁVY Z KLUBU 9.5.2024

Vzniklo Sdružení prvoligových klubů, Slavia má zastoupení v představenstvu

Sdružení prvoligových klubů ledního hokeje je v činnosti od začátku května a jeho cílem je sportovní, finanční i mediální rozvoj I. ligy ČR za vzájemné spolupráce všech prvoligových klubů a Českého ...

Číst více