Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ZÁPASY - MLÁDEŽ
27.9.2018

Sešívaný dorost znovu vítězně, doma přemohl Třemošnou

5. kolo, čtvrtek 27.9.2018, Slavia - Třemošná
Slavia
7:3
2:0, 2:2, 3:1 - N 1:0
Třemošná

Branky a nahrávky: 5. Altrichter (Srdínko, Hrdlička), 15. Greguss (Malínek), 33. Hofmann (Hrdlička, Slavíček), 37. Rulc (Slavíček, Hofmann), 44. Brummel (Altrichter), 53. Hofmann (Slavíček, Brummel), 57. Slavíček (Hofmann, Rulc), 61. Hofmann (Rulc) – 25. Lajoš (Schindler), 30. Kozlík (Šmíd), 47. Borák (Houdek, Sieger). Rozhodčí: Vidim – Doležal, Svoboda. Vyloučení: 10:14, navíc Vymětal (SLA), Bulka (TRM), Albrecht (TRM) 10 min OT a Balák (TRM) 5 min. a do konce utkání. Využití: 3:1. V oslabení: 1:0. Diváci: 49. Střely na branku: 51:22. Průběh utkání: 2:0, 2:2, 5:2, 5:3, 7:3.

Sestavy

Slavia

Janura – Hrdlička, Čech, Stejskal, Srdínko, Horáček, Palát, Kluch – Svoboda, Malínek, Greguss, Jokl, Altrichter, Slavíček, Brummel, Hofmann, Rulc, Vymětal.

Třemošná

Prchlík – Trachta, Čarda, Bulka, Houdek, Plecitý, Malkovský, Poch, Balák – Šmíd, Schindler, Kozlík, Sieger, Borák, Steinbrucker, Pešek, Holý, Lajoš, Albrecht.

Dorostenci pražské Slavie si připsali v pořadí již čtvrtý skalp a po soustředěném výkonu porazili hosty z Třemošné 7:3 Mladé hokejisty z Edenu navíc může těšit fakt, že získali i bonusový čtvrtý bod v nadstavbě, který trefil přesnou střelou Jakub Hofmann, pro kterého to byl dnes velmi povedený večer. Ke vstřelenému hattricku přidal navíc dvě přihrávky a byl dnes nejproduktivnějším hráčem červenobílých.

Domácí dorost měl výborný vstup do utkání a již v čase 4:41 se sešívaným podařilo poprvé prosadit. V přesilové hře vybídl kapitán Adam Srdínko ke střele Jakuba Altrichtera a ten se nemýlil – 1:0.

I další průběh úvodního dějství byl ve znamení aktivity ze strany červenobílých, kteří neustále zaměstnávali obranu hostů. Pražany pouze brzdili vyloučení, ale při jednom z nich se v patnácté minutě do útočného pásma dostal Samuel Greguss a poslal Slavii do dvoubrankového vedení.

Druhá třetina byla znovu ve znamení častých trestů a také se do hry začala dostávat hostující Třemošná, která sešívané zlobila dlouhými pasy za obranu na rychlé útočníky. Ve 25. minutě se do úniku po přesné přihrávce Nicolase Schnidlera dostal Lukáš Lajoš a přesnou ranou pod břevno nedal Janurovy v brance Slavie nejmenší šanci – 2:1.

O pět minut později Meteor dokonce vyrovnal a branka to byla velice podobná té první. Kryštof Bulka našel mezi obránci domácích přesně rozjetého Patrika Kozlíka, ten si počínal před Janurou zkušeně, trefil se přesně nad jeho pravé rameno a vyrovnal stav utkání.

Slávisty to nejen že nepoložilo, ale dokonce nakoplo, protože ve 33. minutě poslal Jakub Hofmann domácí znovu do vedení, které o čtyři minuty později navýšil po neférovém zákroku Michaela Baláka, který vyfasoval trest do konce utkání Šimon Rulc - 4:2.

Na konci čtyřiačtyřicáté minuty se radovali znovu červenobílí, když se kolem levého mantinelu hbitě protáhl Maxim Brummel, který následným zakončením překonal Jaroslava Prchlíka v brance Třemošné popáté.

Poslední komplikaci pro sešívané v dnešním utkání vystavila dvojnásobná početní převaha Meteoru, kterou se podařilo využít v čase 46:17 Matyáši Borákovi, poté už úřadovala možná i díky častým zbytečným vyloučením Třemošné jen domácí Slavia.

V 53. minutě přidal po přihrávce Šimona Slavíčka svou druhou branku v zápase Jakub Hofmann. O čtyři minuty později si oba své role vyměnili a sešívaným to znovu přineslo ovoce. Šimon Slavíček vymetl v rohu Prchlíkovy branky snad všechny pavučiny a stanovil tak konečný stav – 7:3.

V následné nadstavbě se již v čase 60:34 po nádherné souhře s Rulcem prosadil potřetí Jakub Hofmann a zajistil tak Slavii i čtvrtý bod z tohoto utkání.

Autor Martin Kamenik
Nepřehlédněte
ROZHOVORY 11.5.2024

Návrat do Edenu? Hned mi naběhly vzpomínky, svěřuje Šťovíček

V 1. lize hrál Martin Šťovíček proti Slavii vždy jako soupeř, přesto je jeho nové angažmá v Edenu návratem do známého prostředí. „Do Slavie jsem přišel z Benátek v šesté třídě s bráchou a strávil ...

Číst více
A-TÝM 10.5.2024

Do Edenu se vrací známá tvář, obranu vyztuží Václav Veber

V letech 2020-2022 odehrál na Slavii téměř stovku zápasů, teď se po dvou sezonách vrací zpět. Obránce Václav Veber, který má za sebou svůj první kompletní extraligový ročník, se stává šestou posilou ...

Číst více
A-TÝM 9.5.2024

Perspektivní obránce Fabien Kočí další posilou Slavie

Nejmladší z předsezonních posil je jedenadvacetiletý obránce Fabien Kočí, jenž přichází do Edenu z Jihlavy, kde ukázal v posledních dvou letech svůj potenciál. Od nové sezony ho bude rozvíjet v ...

Číst více
ZPRÁVY Z KLUBU 9.5.2024

Vzniklo Sdružení prvoligových klubů, Slavia má zastoupení v představenstvu

Sdružení prvoligových klubů ledního hokeje je v činnosti od začátku května a jeho cílem je sportovní, finanční i mediální rozvoj I. ligy ČR za vzájemné spolupráce všech prvoligových klubů a Českého ...

Číst více