Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ZÁPASY
15.1.2011

Junioři: první útok v čele s Žejdlem režíroval výhru nad Energií

44. kolo, sobota 15.1.2011, Slavia - Karlovy Vary
Slavia
4:3
1:2, 1:0, 2:1
Karlovy Vary

Branky a nahrávky: 5. Žejdl (Mavrojandis, Nejezchleb), 28. Nejezchleb (Žejdl, Mavrojandis), 48. Mavrojandis (Nejezchleb, Žejdl), 58. Krejčí (Klhůfek) - 7. Kentoš (Půlpán), 19. Půlpán (Kentoš, Baar), 56. Sýkora (Funk, Vaněk). Vyloučení: 5:2. Využití: 0:2. Průběh utkání: 1:0, 1:2, 3:2, 3:3, 4:3.

Sestavy

Slavia

Dlouhý - Krejčí, Jeník, Růžička, Semrád, Jaškin Mikhail, Knot - Mavrojanidis, Žejdl, Nejezchleb - Hertl, Klhůfek, Hellar - Kejdana, Suchánek, Vögel - Wszolek, Tomek, Moravec.

Karlovy Vary

Habal - Hudák, Valeš, Šik, Koblasa, Kentoš, Sýkora, Vaněk, Baar, Schusser, Švec, Tomeček, Kverka, Funk, Záhora, Půlpán.

PRAHA - Slávističtí junioři ze zápasu s Karlovými Vary berou tři body. Velkou zásluhu na tom má první útok ve složení Mavrojanidis - Žejdl - Nejezchleb, který byl u tří gólů do karlovarské sítě. Tři minuty před třetí sirénou navíc nerozhodný stav přiklonil na stranu domácích Daniel Krejčí. Ani závěrečná hra bez brankáře Západočechům nepomohla, Slavia tak vyhrála 4:3.

Po celý průběh utkání kraloval první útok sešívaných. Skvěle sehrané duo Žejdl – Mavrojanidis ideálně doplnil starší dorostenec Nejezchleb. Jejich pasy téměř „naslepo“ ohromily každého diváka na stadionu. A první gól v karlovarské síti nebyl výjimkou. Ve středním pásmu Nejezchleb našel Mavrojanidise, ten přes celou šířku pásma Lukáše Žejdla, který bez přípravy rozvlnil síť poprvé.

Hosté se ale nechtěli nechat zahanbit a po dvou minutách bylo opět vyrovnáno. Při závaru před brankářem Dlouhým se nejlépe zorientoval Josef Kentoš - 1:1.

Do konce první třetiny byl ovšem slávistický brankář Dlouhý pokořen podruhé. Početní výhodu skvěle zužitkoval Aleš Půlpán, když z pravého kruhu pro vhazování vymetl přesně horní růžek domácí brány.

Po půl hodině hry Slavia snížila a jak jinak než po kombinaci prvního útočné formace. Při signalizovaném vyloučení střelou po ledě vymazal jednobranková náskok Richard Nejezchleb.

Další góly padaly až ve třetí třetině. Nejprve se po pasu Žejdla řítil na karlovarského gólmana Georg Mavrojanidis, i když byl tísněn dvěma obránci, vymetl šibenici Habalovy svatyně – 3:2.

V 56. minutě ale Karlovy Vary v početní výhodě znovu vyrovnaly. Na střelu z mezikruží Tomáše Sýkory brankář Dlouhý nestačil. Zdálo se, že utkání se přehoupne do prodloužení, proti čemuž byl Daniel Krejčí, který v čase 57:09 tvrdou ránou od modré čáry vrátil sešívaným vedení.

Západočechům nepomohla ani závěrečná power-play, a tak tři body zůstaly v Edenu.

Autor Tomáš Vrábel
Nepřehlédněte
A-TÝM 13.5.2024

Zkušenost do týmu. Slavii posílí produktivní Martin Novák

Pětatřicetiletý útočník Martin Novák patří mezi prvoligové stálice. V uplynulé sezoně byl nejproduktivnějším hráčem Zlína a i na předchozích štacích vždy patřil k lídrům týmu. Jeho novým domovem teď ...

Číst více
ROZHOVORY 12.5.2024

Vzpomínka na minulou sezonu? Hned se mi vybaví slávističtí fanoušci v Kolíně, říká Gaspar

Obránce Michael Gaspar nastupoval v minulé sezoně střídavě za extraligový Mountfield a prvoligový Kolín. A právě v dresu Kozlů se střetl se Slavií v posledním zápase základní části v bitvě o ...

Číst více
ROZHOVORY 11.5.2024

Návrat do Edenu? Hned mi naběhly vzpomínky, svěřuje Šťovíček

V 1. lize hrál Martin Šťovíček proti Slavii vždy jako soupeř, přesto je jeho nové angažmá v Edenu návratem do známého prostředí. „Do Slavie jsem přišel z Benátek v šesté třídě s bráchou a strávil ...

Číst více
A-TÝM 10.5.2024

Do Edenu se vrací známá tvář, obranu vyztuží Václav Veber

V letech 2020-2022 odehrál na Slavii téměř stovku zápasů, teď se po dvou sezonách vrací zpět. Obránce Václav Veber, který má za sebou svůj první kompletní extraligový ročník, se stává šestou posilou ...

Číst více