Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
OHLASY - MLÁDEŽ
12. září 2023

Výhra nad Spartou vždycky potěší, pochvaluje si deváťák Mikš

Deváťáci mají za sebou první tři extraligové zápasy. Dva dokázali vyhrát, vybrali si ale už i slabší chvilku, když v Táboře nevybojovali ani bod. V posledním utkání ale zvládli po skvělém výkonu porazit v derby Spartu a jedním gólem k tomu přispěl i útočník Tadeáš Mikš. Ten skóroval ve všech třech duelech, v úvodu sezony tak má skvělou střeleckou formu.

Jak se cítíte po výhře nad Spartou?
Skvěle. Celý tým je spokojený, že jsme vyhráli, protože Sparta má kvalitní tým a pokaždé je potřeba podat nadstandardní výkon, aby se nám podařilo vyhrát.

Co pro tebe znamená výhra v derby?
Vítězství v derby je speciální a úžasný pocit. Porazit rivala je vždycky něco víc než jakákoliv jiná výhra.

Zápas se dlouho nevyvíjel dobře, když jste prohrávali už 2:4. Co byl klíčový moment utkání, které jste dokázali otočit?
Klíčový moment byla společná porada v kabině během první přestávky, kdy jsme si řekli, že do zbytku utkání dáme veškerou sílu. Snažili jsme se hrát týmově a navzájem si pomáhat a celou dobu jsme věřili, že to zvládneme.

Jak moc těší ta výhra po porážkách se Spartou v přípravě?
Je pravda, že se nám v přípravě se Spartou příliš nedařilo, ale celou dobu jsem věřil, že na ně máme. V extralize se navíc hrají jiné zápasy než v přípravě, takže jsem rád, že jsme jim to vrátili.

Jak vůbec hodnotíš vstup týmu do sezony?
Vstup do sezony byl vynikající, když jsme doma jednoznačně bez inkasované branky porazili Hradec Králové. Pak jsme ale zaváhali v Táboře, kde se nám moc nedařilo. O to více jsme chtěli uspět proti Spartě a věřím, že nás výhra povzbudila do dalších zápasů.

Co bylo za problém v Táboře, že jste tam nedokázali vyhrát?
Každý si tam myslel, že to urve sám. Vůbec jsme nehráli týmově a soupeř nás potrestal. Měli jsme ale poměrně dost šancí, jenže jsme nedávali góly ani z výhodných pozic.

Sám jsi zatím skóroval v každém extraligovém zápase, cítíš dobrou střeleckou formu?
Jsem rád, že se mi teď střelecky daří. Budu se snažit, aby mi to vydrželo co nejdéle a pomáhal jsem týmu k dobrým výsledkům.

Se Spartou jsi měl ale i trochu štěstí. Střílel jsi poměrně z velké dálky a ještě od mantinelu, byl jsi překvapený, že to skončilo v brance?
Dostal jsem puk do jízdy a snažil jsem se dát do střely maximální sílu. Mířil jsem k tyči a zároveň se mi povedlo trefit přesně prostor nad betonem. Při každé střele doufáte, že skončí v brance, ale je pravda, že zrovna u téhle jsem to moc nečekal.

Jaký je recept na to být úspěšný při zakončení?
Snažím se trénovat střelbu pokaždé, když mám trochu volného času. Někdy mi to vyjde, že chodím na střelnici do centra mládeže, nejradši mám ale svoji střelnici na chatě, kde jsem sám. Mám tam klid a nic mě nerozptyluje.

V dalším utkání míříte do Liberce, který zatím neztratil ani bod. Co od toho zápasu očekáváš?
Jednoznačně chceme vyhrát. Všichni víme, že s Libercem půjde o jeden z nejtěžších zápasů, ale věřím, že navážeme na výhru z derby.

Autor David Mencl
Nepřehlédněte
ROZHOVORY 8.5.2024

Asi se mi nejlíp chytá pod tlakem, nebo když jde o hodně, říká Oldřich Cichoň

Odchytal skvělou vyřazovací část. Oldřich Cichoň za sebou ve statistikách nechal i gólmany finálových týmů a dovedl Litoměřice ke třetímu místu. „Chytal jsem play-off už před dvěma lety v Sokolově a ...

Číst více
ZPRÁVY Z KLUBU 7.5.2024

Do extraligového Klubu legend byli uvedeni i dva slávisté

Do nově vzniklého Klubu legend ELH bylo dnes uvedeno prvních 12 osobností, mezi nimiž nechyběly ani dvě spojené s naším klubem - obránce Petr Kadlec a útočník a trenér Vladimír Růžička

Číst více
A-TÝM 7.5.2024

V Edenu po třinácti letech. Slavii posílí útočník Martin Šťovíček

Produktivní osmadvacetiletý útočník Martin Šťovíček prošel slávistickou mládeží, teď se po třinácti letech vrací do klubu, kde vyrůstal, a poprvé nastoupí také za áčko. Do Edenu přichází ze Znojma, ...

Číst více
ROZHOVORY 5.5.2024

Přikryl se schází ve Slavii s kamarádem. Doufám, že Berymu připravím nějaké góly, usmívá se

Jako mladí spolu začínali v Plzni, teď se po dlouhé době scházejí v jednom týmu. Devětadvacetiletý útočník Roman Přikryl přichází do Slavie jako tvůrce hry a nahravač, Matěj Beran byl v uplynulém ...

Číst více