Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
OHLASY - MLÁDEŽ
28. března 2024

Ukázali jsme naši sílu, deset gólů je jen bonus, ví Polák

Pěti body (3+2) se výrazně podílel na první výhře juniorů v semifinále proti Šumperku. I díky Vojtěchu Polákovi slávisté vyhráli úvodní zápas v Edenu 10:2. „Jsem rád, že jsem to konečně protrhnul a přispěl jsem,“ byl po duelu spokojený dvacetiletý útočník.

Vojto, máte za sebou první utkání semifinále. Jak ho hodnotíš?
Úplně dobře jsme do něj nevstoupili. První třetina byla taková nahoru dolů, ale naštěstí jsme dali dva šťastné góly a vedli jsme 2:1. Ve druhé třetině jsme ukázali naši sílu, začali jsme hrát to, co jsme chtěli, a vyhráli ji. Ve třetí třetině jsme měli výkyvy, ale snažili jsme se to kontrolovat. Teď se musíme dobře připravit na druhý zápas.

Co se stalo na začátku první třetiny, kdy jste už ve druhé minutě inkasovali? Mohla to způsobit nervozita?
Jasně, nervozita v tom taky trochu určitě sehrála roli, ale myslím si, že jsme to podcenili. Mysleli jsme si, že v první třetině to půjde samo, ale samo nikdy nic nejde.

Pak ale přišly dva vaše rychlé góly a první část jste vyhráli 2:1. Co vám pak trenér říkal v kabině?
Ukazoval nám, co chce, abychom zlepšili a jak musíme hrát, abychom byli úspěšní. Začali jsme to pak dělat a myslím si, že jsme úspěšní byli.

S Lukášem máme chemii, pochvaluje si Polák

Zaznamenal jsi hattrick, stejně jako Viktor Štípek. Už jste se bavili s kapitánem Tomášem Joklem, jestli budete něco přispívat do kasy?
Jasně, kluci už mi říkali, že nějaké peníze nebo něco budu muset donést, což mě ale netrápí. Jsem rád, že jsem to konečně protrhnul a nějakými body jsem pomohl týmu.

Třetí branku jsi dal z trestného střílení. Věděl jsi dopředu, jak ho zakončíš?
Spíš to byla improvizace. Nejdřív jsem chtěl z bekhendu na forhend, a pak to poslat do prázdné brány, ale gólman se mi nehnul, tak jsem to musel poslat mezi nohy. Naštěstí to prošlo do brány.

Když jste vedli po dvou třetinách 6:1, říkali jste si, že byste chtěli dosáhnout na deset branek, nebo je to spíš takový bonus?
To je spíš bonus. Neříkali jsme si, že chceme dát desítku, ale že se chceme dobře připravit na druhé utkání, protože hrajeme za pár hodin.

Využili jste obě přesilovky. Překvapilo tě, že jste byli tak efektivní?
Jsme rádi, že nám přesilovky vyšly. Na tréninku jsme si je zkoušeli a potvrdilo se, že jsme v poslední době produktivní. Doufám, že to takhle bude pokračovat dál.

„Jsem rád, že jsem to konečně protrhnul a nějakými body jsem pomohl týmu.“
Vojtěch Polák o hattricku

Pomáhá ti, že máš v juniorce za spoluhráče i Lukáše Strnada, se kterým jste toho v letošní sezóně hodně odehráli v áčku?
Myslím, že spolu máme určitou chemii. Známe se v podstatě odmala, takže i to je výhoda. Je to můj dobrý kamarád, a když jsme spolu na ledě, tak je to dobré. Pomáháme si jak psychicky, tak i celkově.

Těší tě, že si můžeš ještě prodloužit sezónu v juniorce?
Je to super. Chceme hlavně udělat postup a úspěch pro Slavii a jsem rád, že můžu týmu pomoct.

Co čekáš od druhého utkání, které se hraje už v pátek od jedné odpoledne?
Myslím si, že Šumperk do něj bude chtít zase vlétnout naplno. My musíme hrát svoji hru a myslím si, že je přehrajeme.

Na vašich domácích zápasech v play-off nechybí kotel s bubnem a po utkání probíhá děkovačka jako u áčka. Jak si to užíváš?
Určitě jsme rádi, že nám chodí fandit a podporují nás. Jsou slyšet. Moc jim děkujeme a budeme se snažit, aby měli radost.

Autor Matěj Sousedík
Nepřehlédněte
ROZHOVORY 24.4.2024

Extraliga bude jiný level. Věřím, že se dokážeme kvalitně připravit, říká Luboš Jenáček

Na poháru pro vítěze Ligy juniorů ještě pořádně nezaschlo šampaňské, trenér Luboš Jenáček už ale musí střádat plány na příští sezonu. „Víme, že nás jako nováčka nebude čekat v extralize nic ...

Číst více
MLÁDEŽ 25.4.2024

Startuje MS do 18 let i se slávistickou stopou

Konec dubna patří každoročně mistrovství světa hráčů do osmnácti let a i letos se na turnaji ve Finsku představí několik slávistických odchovanců. Do konečné nominace se nakonec probojovala hned ...

Číst více
ROZHOVORY 22.4.2024

Někdy si připadám jako komparz, směje se svému rodičovství Hrdinka

Nebyla to pro obránce Františka Hrdinku klasická sezóna, velkou její část odehrál kvůli zranění s mřížkou na obličeji. Typicky to u něj nevypadá ani teď, krátce po začátku volna se stal totiž poprvé ...

Číst více
FANOUŠCI 22.4.2024

Zažij ten nejlepší hokej na turnaji – vstupenky na finálový víkend MS jsou stále k dispozici

Necelý měsíc zbývá do začátku Mistrovství světa IIHF v ledním hokeji 2024. Hokejová horečka stupňuje, sportovní událost roku na českém území se blíží a vy, fanoušci u toho nesmíte chybět.

Číst více