Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
OHLASY - MLÁDEŽ
20. září 2023

Radši hraju v útoku, ale můžu i do obrany, říká junior Kříženecký

Proti Chomutovu se dvakrát střelecky prosadil, což nakonec stačilo k zisku jednoho bodu. Daniel Kříženecký tedy prakticky hned po svém přesunu zpět do útoku skóroval. Poslední čtyři roky ale nastupoval v obraně, a tak se nevyhýbá ani případné výpomoci v defenzivnější roli. Se svými spoluhráči vstoupili do nové sezony Ligy juniorů, ve které budou znovu patřit k hlavním favoritům na postup. První těžkou konfrontaci mají za sebou v podobě duelu s Chomutovem, se kterým se prali o výhru a nakonec padli až v prodloužení.

Jak hodnotíš vstup juniorky do sezony?
Myslím si, že první zápas byl z naší strany povedený. Ve druhém utkání se nám už úplně nedařilo, ale přesto jsme vybojovali alespoň bod. Musíme se z některých situací z toho druhého zapasu ponaučit, abychom body neztráceli.

V čem byly hlavní rozdíly prvních dvou zápasů?
V zápase s Pískem jsme byli jasným favoritem, což jsme naplno potvrdili. Byli jsme hodně produktivní a vycházeli nám i přesilové hry. Proti Chomutovu šlo o výrazně náročnější utkání. Především nám chyběla přesnost v rozehrávce a větší důraz. Také jsme měli zbytečně moc vyloučení, což nás nakonec stálo lepší výsledek.

Na svém kontě tak máte čtyři body, panuje v týmu spokojenost?
Samozřejmě jsme chtěli mít po dvou zápasech šest bodů, ale jsme rádi že proti Chomutovu jsme dokázali srovnat dvougólovou ztrátu a získali alespoň bod.

Co chybělo k vítězství v duelu s Chomutovem?
Byl to vyrovnaný zápas, bohužel jsme ale vstoupili špatně do poslední třetiny a dostali rychle dva góly. Chyběla tedy lepší koncentrace, naštěstí jsme se z toho oklepali a dokázali jsme ještě vyrovnat.

Chomutov by měl patřit k největším konkurentům, potvrdil to ve vzájemném zápase?
Myslím si že ano, ale jsem přesvědčen, že je v našich silách, abychom ho dokázali porážet. Vedle Chomutova je pak potřeba počítat ještě určitě se Vsetínem.

Sám jsi Chomutovu vstřelil dva góly, k vítězství ale nestačily…
Vždycky je nejdůležitější úspěch týmu, ale jsem rád, že jsem se střelecky prosadil. Oba góly padly v přesilových hrách, při kterých je moje úloha být blízko branky a připravený na dorážky. Celkově ale naše přesilovková formace byla úspěšná a dařilo se jí v obou zápasech. Ve výsledku je jedno, kdo zrovna ten gól dá, hlavně když puk dostaneme do branky. Pro mě osobně jsou ty góly důležité kvůli sebevědomí.

Po letech jsi se vrátil do útoku, kde jsi s hokejem začínal. Jak se ti zamlouvá ofenzivní role?
Jsem samozřejmě rád, že mi pan trenér Jenáček vyhověl a dal mě do útoku. Pro mě je teď důležité, abych byl co nejvíce produktivní.

Která z pozic je pro tebe lepší?
Do obrany jsem šel někdy v žácích a hrálo jsem tam asi čtyři roky, ale v útoku se cítím asi o trochu lépe. Kdykoliv ale bude potřeba, tak nemám problém zaskočit i v obraně.

Je těžké si zvykat na jiné posty?
Samozřejmě se musí hrát na každém postu trochu jinak. Každý hráč tam má jiné úkoly, ale myslím si, ze s tím nemám větší problém a zvykám si rychle. Věřím, že se moje hra v útoku bude ještě zlepšovat.

V dalších zápasech vás doma čeká Třemošná a Havlíčkův Brod. Co od toho očekáváš?
Budeme chtít navázat na hru proti Písku, kdy jsme měli hodně šancí a byli jsme hodně aktivní. Pokud budeme plnit to, co máme, tak bychom měli oba duely zvládnout.

Autor David Mencl
Nepřehlédněte
ROZHOVORY 8.5.2024

Asi se mi nejlíp chytá pod tlakem, nebo když jde o hodně, říká Oldřich Cichoň

Odchytal skvělou vyřazovací část. Oldřich Cichoň za sebou ve statistikách nechal i gólmany finálových týmů a dovedl Litoměřice ke třetímu místu. „Chytal jsem play-off už před dvěma lety v Sokolově a ...

Číst více
ZPRÁVY Z KLUBU 7.5.2024

Do extraligového Klubu legend byli uvedeni i dva slávisté

Do nově vzniklého Klubu legend ELH bylo dnes uvedeno prvních 12 osobností, mezi nimiž nechyběly ani dvě spojené s naším klubem - obránce Petr Kadlec a útočník a trenér Vladimír Růžička

Číst více
A-TÝM 7.5.2024

V Edenu po třinácti letech. Slavii posílí útočník Martin Šťovíček

Produktivní osmadvacetiletý útočník Martin Šťovíček prošel slávistickou mládeží, teď se po třinácti letech vrací do klubu, kde vyrůstal, a poprvé nastoupí také za áčko. Do Edenu přichází ze Znojma, ...

Číst více
ROZHOVORY 5.5.2024

Přikryl se schází ve Slavii s kamarádem. Doufám, že Berymu připravím nějaké góly, usmívá se

Jako mladí spolu začínali v Plzni, teď se po dlouhé době scházejí v jednom týmu. Devětadvacetiletý útočník Roman Přikryl přichází do Slavie jako tvůrce hry a nahravač, Matěj Beran byl v uplynulém ...

Číst více