Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
MLÁDEŽ
5. dubna 2024

Poslední krok k postupu do extraligy! Juniorské finále startuje v neděli

Slávistickým juniorům zbývá poslední překážka v cestě za postupem do extraligy. Ve finále Ligy juniorů se utkají se Vsetínem, a kdo zvládne sérii hrané na tři vítězné zápasy lépe, získá právo účasti v nejvyšší soutěži. Začíná se v neděli 7.4. a v pondělí 8.4. vždy od 16:30 v Edenu.

Slávističtí junioři suverénně ovládli základní část se 103 body ve 43 zápasech a na skvělé výkony navazují i v play-off. Ve čtvrtfinále porazili poměrem 3:0 na zápasy Porubu (5:1, 7:1, 2:1), v semifinále si opět v nejkratším možném čase poradili s Šumperkem (10:2, 7:1, 5:2).

V součtu se závěrem základní části vyhráli svěřenci Luboše Jenáčka už 19 zápasů v řadě a do finále tak vstoupí v pozici favorita. Čeká je ovšem soupeř, který je v letošní sezoně pořádně potrápil.

V říjnu vybojovali slávističtí junioři v Edenu těsné vítězství 4:3, v polovině ledna pak na Lapači nevstřelili ani gól a prohráli 0:4. A aby toho nebylo málo, se Vsetínem vypadli i ve čtvrtfinále loňského play-off. Mají tak svému soupeři rozhodně co vracet.

Slavii pomáhají v play-off posily z áčka

Vsetín vstoupil do play-off jako nejlepší tým východní skupiny, ve čtvrtfinále si poradil s Třemošnou (3:1 na zápasy) a v semifinále s Chomutovem. Přestože se Valaši ujali vedení 2:0 na zápasy, nakonec musel rozhodovat až pátý duel, ve kterém vystřelil Vsetínu postup hattrickem útočník David Heinrich.

Ten patří v play-off mezi vsetínské tahouny. Na svém kontě má ve vyřazovacích bojích 4 branky a 5 asistencí a navíc rozhodující nájezd v prvním semifinále. Ještě o dva body produktivnější je útočník Adam Koláček (5+6), pravidelně boduje také obránce Jan Hamřík (1+5) či posila z áčka Matyáš Dědek (0+6). V brance se mohou Valaši spolehnout na Adama Pavlíčka.

Ve slávistickém týmu vévodí produktivitě play-off posila z A-týmu Vojtěch Polák, který dvakrát nastřílel hattrick a celkem nasbíral v 6 zápasech 12 bodů (7+5). Zdatně mu sekundují s 10 body Viktor Štípek (5+5) a Lukáš Strnad (4+6), daří se i Martinu Vašíčkovi (6+2) či Adamu Vosmíkovi (1+6). Nejproduktivnějším obráncem je s 6 asistencemi Filip Hron. Jistotu Slavii dodávají i oba gólmani, kteří si v play-off porci zápasů rozdělili - Tomáš Volevecký a Jiří Tesař.

Finálové série startuje dvěma zápasy v Edenu - ve neděli 7.4. a v pondělí 8.4. vždy v 16:30. Třetí zápas je na programu ve čtvrtek 11.4. ve Vsetíně, případný čtvrtý o den později tamtéž. Pokud by se rozhodovalo až v pátém zápase, hrálo by se v Edenu v neděli 14.4. Vstup na všechny zápasy je zdarma.

Autor Jakub Mezlík
Nepřehlédněte
A-TÝM 3.5.2024

Slavia získala nejlepšího gólmana posledního play-off

Druhou posilou našeho kádru je dvaadvacetiletý gólman Oldřich Cichoň, který naposled působil v Litoměřicích a s úspěšností zákroků 93,8% byl nejlepším brankářem uplynulého play-off Chance ligy.

Číst více
FANOUŠCI 3.5.2024

Chcete vidět hvězdy světového hokeje v akci? Stále máte možnost!

Nestihli jste pořídit vstupenky na český tým? Nevadí! To ale neznamená, že už nemáte šanci v Praze a Ostravě na vlastní oči sledovat zahraniční hokejové superstar.

Číst více
A-TÝM 2.5.2024

Vítáme první posilu! Do Edenu přichází útočník Roman Přikryl

První slávistickou posilou pro novou sezonu je útočník Roman Přikryl, který přichází do Edenu z Karlových Varů. Devětadvacetiletý hokejista má na svém kontě přes stovku zápasů v extralize a 346 v ...

Číst více
A-TÝM 2.5.2024

Vojtěch Šik novým asistentem trenéra!

Třiatřicetiletý Vojtěch Šik, který naposled působil v Karlových Varech, se stává novým asistentem trenéra Aleše Tottera. V realizačním týmu áčka naopak nebudou pokračovat Daniel Tvrzník, který končí ...

Číst více