Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
A-TÝM
22. března 2024

Aktuální informace z kádru: Kteří hráči ve Slavii nebudou pokračovat?

Slávistům skončila sezona před čtrnácti dny, nyní ale intenzivně probíhají přípravy na nadcházející ročník, zejména co se týká skládání kádru. V následujícím článku vám přinášíme aktuální informace, kde se mimo jiné dozvíte, kdo má platnou smlouvu a koho v Edenu v příštím ročníku neuvidíme.

Kdo ve Slavii pokračovat nebude?

V Edenu nebudou v příští sezoně působit brankář Roman Málek, obránci Karel Klikorka a Dušan Žovinec a útočníci Tomáš Guman či Josef Slavíček.

Útočníci Jaroslav Brož a Robin Všetečka obdrželi od klubu nabídku na pokračování, oba se ale rozhodli po šesti letech ve slávistickém A-týmu vyzkoušet jiné angažmá. Vzhledem k tomu, že mají v rámci aktuálního ročníku vyřízené střídavé starty ze Slavie do extraligy, mohou v případě potřeby ještě letos nastoupit za Litvínov.

Do svých mateřských klubů se po skončení sezony vrátili obránci Vladimír Kremláček (Plzeň) a Karel Křepelka (Mladá Boleslav) a útočníci Filip Helt (Litvínov) či Jan Půček (Mladá Boleslav), kterým skončily střídavé starty, případná další spolupráce ale není u některých z nich vyloučena.

Všem hráčům, kteří ve Slavii pokračovat nebudou, děkujeme za spolupráci a přejeme jim hodně štěstí v osobním životě i jejich dalších angažmá.

Kdo má platný kontrakt?

V Edenu naopak pokračují Tomáš Knotek a Jan Holý, kteří mají před sebou druhou polovinu dvouletého kontraktu. Knotek byl v minulém ročníku se 38 body v 50 zápasech nejproduktivnějším hráčem týmu, Holý zase nasbíral nejvíce kanadských bodů mezi obránci – 20 bodů v 55 zápasech.

Slavia uplatnila opci ve smlouvě na dvacetiletého obránce Jiřího Stejskala, který si v uplynulé sezoně odbyl premiéru v A-týmu a celkem zasáhl do 11 zápasů. Kromě toho hostoval v pražské Kobře, kde ve 38 druholigových zápasech nasbíral 27 bodů.

Už dříve klub oznámil prodloužení s brankářem Paavem Hölsem a útočníky Jiřím Průžkem a Maximem Havrdou:

Jaká je situace ohledně dalších hráčů?

S většinou dalších hráčů stávajícího kádru, kteří nejsou zmíněni výše, klub jedná o nových kontraktech, stejně tak jako s případnými posilami. Jména nově příchozích budou zveřejněna nejdříve na začátku května, do té doby jsou hokejisté smluvně vázáni v jiných klubech.

Autor Jakub Mezlík
Nepřehlédněte
ROZHOVORY 24.4.2024

Extraliga bude jiný level. Věřím, že se dokážeme kvalitně připravit, říká Luboš Jenáček

Na poháru pro vítěze Ligy juniorů ještě pořádně nezaschlo šampaňské, trenér Luboš Jenáček už ale musí střádat plány na příští sezonu. „Víme, že nás jako nováčka nebude čekat v extralize nic ...

Číst více
MLÁDEŽ 25.4.2024

Startuje MS do 18 let i se slávistickou stopou

Konec dubna patří každoročně mistrovství světa hráčů do osmnácti let a i letos se na turnaji ve Finsku představí několik slávistických odchovanců. Do konečné nominace se nakonec probojovala hned ...

Číst více
ROZHOVORY 22.4.2024

Někdy si připadám jako komparz, směje se svému rodičovství Hrdinka

Nebyla to pro obránce Františka Hrdinku klasická sezóna, velkou její část odehrál kvůli zranění s mřížkou na obličeji. Typicky to u něj nevypadá ani teď, krátce po začátku volna se stal totiž poprvé ...

Číst více
FANOUŠCI 22.4.2024

Zažij ten nejlepší hokej na turnaji – vstupenky na finálový víkend MS jsou stále k dispozici

Necelý měsíc zbývá do začátku Mistrovství světa IIHF v ledním hokeji 2024. Hokejová horečka stupňuje, sportovní událost roku na českém území se blíží a vy, fanoušci u toho nesmíte chybět.

Číst více