Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ZPRÁVY Z KLUBU
2. září 2015

Slavia získala produktivního centra Lukáše Juríka

Ofenzivní řady sešívaných posílí týden před startem první ligy produktivní třiatřicetiletý slovenský centr Lukáš Jurík. Posledních šest soutěžních ročníků vždy končil se ziskem minimálně třiceti kanadských bodů, na což bude chtít navázat i v sešívaném dresu a svému novému klubu bude chtít pomoci zpět mezi elitu.

Slavia získala do svých řad produktivního centra, sedmého nejproduktivnějšího útočníka uplynulého ročníku slovenské extraligy. Jurík nosil na hrudi kapitánské céčko a byl lídrem Zvolena, ve kterém se potkával například s Peterem Hraškem, který posílil sešívaný tým na začátku letní přípravy.

Jurík slavil se Zvolenem titul slovenského mistra v roce 2013. A protože byl jeho kapitán, zvedl pohár nad hlavu jako první

Posledních šest sezon končil Jurík vždy ziskem minimálně třiceti nasbíraných kanadských bodů. Jeho nejpovedenější sezona byla 2012/13, kdy byl v celkové produktivitě bodování slovenské nejvyšší soutěže se ziskem 67 kanadských bodů na druhém místě. Se Zvolenem nakonec zvedl pohár nad hlavu, v play-off se na úspěchu slovenského celku podílel ziskem dalších sedmi bodů.

Následující rok si zahrál rakouskou EBEL ligu, zvolenský dres vyměnil za klub HC Innsbruck. V 54 zápasech zaznamenal rovných 30 bodů za sedm branek a 23 asistencí. Jurík byl třetím nejlepším nahrávačem a zároveň pátým nejproduktivnějším hráčem Innsbrucku.

Slovenský centr už si českou první ligu v minulosti krátce vyzkoušel. V sezoně 2002/03 naskočil do čtyř zápasů v dresu Kadaně, o rok později odehrál osm duelů v dresu, tehdy ještě prvoligové, Komety Brno.

Mimo Česka a Slovenska působil jednu sezonu v Bělorusku, kde odehrál v dresech klubů Metallurg Zhlobin a DHK Latgale dohromady 39 zápasů a posbíral devatenáct bodů.

Novou sezonu měl původně působit v dresu kazašského Pavlodaru, nakonec se však rozhodl přijmout nabídku Slavie, které chce pomoci zpět mezi elitu. Do Prahy přicestoval ve středu odpoledne, trenérům se bude poprvé hlásit na čtvrtečním předzápasovém tréninku. Od 18 hodin se pak sešívaní v generálce na sezonu střetnou s ústeckým Slovanem.

Juríkovy statistiky

Autor Petr Horčička
Nepřehlédněte
ROZHOVORY 24.4.2024

Extraliga bude jiný level. Věřím, že se dokážeme kvalitně připravit, říká Luboš Jenáček

Na poháru pro vítěze Ligy juniorů ještě pořádně nezaschlo šampaňské, trenér Luboš Jenáček už ale musí střádat plány na příští sezonu. „Víme, že nás jako nováčka nebude čekat v extralize nic ...

Číst více
MLÁDEŽ 25.4.2024

Startuje MS do 18 let i se slávistickou stopou

Konec dubna patří každoročně mistrovství světa hráčů do osmnácti let a i letos se na turnaji ve Finsku představí několik slávistických odchovanců. Do konečné nominace se nakonec probojovala hned ...

Číst více
ROZHOVORY 22.4.2024

Někdy si připadám jako komparz, směje se svému rodičovství Hrdinka

Nebyla to pro obránce Františka Hrdinku klasická sezóna, velkou její část odehrál kvůli zranění s mřížkou na obličeji. Typicky to u něj nevypadá ani teď, krátce po začátku volna se stal totiž poprvé ...

Číst více
FANOUŠCI 22.4.2024

Zažij ten nejlepší hokej na turnaji – vstupenky na finálový víkend MS jsou stále k dispozici

Necelý měsíc zbývá do začátku Mistrovství světa IIHF v ledním hokeji 2024. Hokejová horečka stupňuje, sportovní událost roku na českém území se blíží a vy, fanoušci u toho nesmíte chybět.

Číst více