Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
PREVIEW
19. února 2011

V posledním kole čeká Slavii souboj s Kometou

Karty už jsou jasně rozdány. Je tak jisté, že Kometa si vytáhla černého Petra a do play-off se nepodívá. Na slávisty zbylo "jen" sedmé místo a cestu do čtvrtfinále si budou muset proklestit přes předkolo. O body se tak v posledním extraligovém kole mezi Brnem a Slavií hrát tolik nebude, možná naopak dostane přednost divácky pohledná hra se spoustou gólů, aby si týmy před závěrečnou částí sezóny zvedly náladu. Utkání v Rondu začíná v neděli v 18:10.

Náš soupeř

Klub založen: 1953
Trenéři: Ladislav Lubina, Svatopluk Číhal
Největší úspěchy: 11. místo
Internet: www.hc-kometa.cz
Hvězdy týmu: Marek Kvapil, Petr Hubáček, Aleksejs Širokovs

Oba celky na své cíle nedosáhly

Po prohře na ledě poslední Mladé Boleslavi přišli svěřenci kouče Růžičky o poslední naději porvat se o elitní šestku zaručující přímý postup do play-off. Určitě ale nesmutní tolik, protože se podívají alespoň do předkola. To v moravské metropoli musí být nálada o poznání horší, vždyť Kometa, přestože poslední zápas vyhrála, bude hrát jen play-out.

Slávisté po reprezentační pauze nejprve doma těsně zdolali vedoucí celek tabulky Třinec, aby poté, jako správní Jánošíci, odevzdali všechny body Mladé Boleslavi, která se krčí na samotném chvostu extraligy. Tím také stvrdili svou pozici na sedmém místě tabulky a v předkole play-off na ně čeká jeden z dvojice Karlovy Vary - Litvínov.

Brňané v druhé polovině základní části selhali

Přestože Kometa ještě v prosinci okupovala přední příčky extraligové tabulky, poté přišel málo vídaný kolaps, kdy Brňané získali v jednadvaceti zápasech pouhých 11 bodů z 63 možných.

Během této části sezóny hrůzostrašnou bilanci nevylepšila ani výměna trenéra, když se na lavici Moravanů postavil Ladislav Lubina. Přestože se tým na chvíli zvedl, po pár zápasech opět přišla šňůra porážek. Tu se povedlo zastavit až v minulém kole na stadionu tápajícího Kladna, pro Kometu však zisk tří bodů nic neznamenal. Karlovy Vary totiž urvaly veledůležitý bod na ledě budějovického Mountfieldu a zajistily si desáté místo.

Do Brna míří fanoušci

Do haly Rondo chystá v neděli slávistický fanklub autobusový výjezd. Pro více informací klikněte zde.

Postavení v tabulce

 7. Slavia   51  20 - 9 - 3 - 19  135:130  81
11. Brno     51  19 - 5 - 1 - 26  125:141  68

Poslední zápasy

Ml. Boleslav - Slavia 1:0
Slavia - Třinec 2:1
Kladno - Slavia 3:4sn
Pardubice - Slavia 1:3
Slavia - Plzeň 4:3sn
Kladno - Brno 1:5
Plzeň - Brno 4:1
Brno - Pardubice 1:4
Vítkovice - Brno 5:0
Brno - Mountfield 2:5

Sestavy v minulém kole

Kopřiva - Vašíček, Roth, Kuboš, Krejčík, Žižka, Kolařík, Špelda - Krenželok, Sklenář, Vondrka - Svoboda, Jaškin, Tomica - Micka, Doležal, Jelínek - Pospíšil, Poletín, Klhůfek Hovi - Mojžíš, Malec, Houdek, Bičánek, Stehlík, Protivný, Ostrčil - Erat, Dopita, Dlouhý - Balej, Hruška, Kvapil - Širokovs, Koreis, Brabenec - Veselý, Hubáček
Autor Václav Baumann
Nepřehlédněte
ZPRÁVY Z KLUBU 19.4.2024

Klapka už pálí v NHL! Stihl první trefu i bitku

Slávistický odchovanec Adam Klapka ve svém šestém zápase v dresu Calgary poprvé skóroval. V noci na pátek otevřel skóre zápasu proti San Jose a pomohl svému týmu k výhře 5:1.

Číst více
MLÁDEŽ 18.4.2024

Luboš Jenáček povede juniory i v extralize!

Luboš Jenáček dovedl v právě skončené sezoně juniory jako hlavní trenér do extraligy, teď s nimi bude pokračovat i v nejvyšší soutěži. Slavia se s ním dohodla na pokračování u nejstarší mládežnické ...

Číst více
ROZHOVORY 18.4.2024

Havrdovo volno? Užil si lyžovačku v Itálii, chystá se i do exotiky

Ve Slavii hraje odmalička a v červenobílém dresu si postupně plní hokejové sny. Letos přidal v Edenu další sezónu za A-tým a klub si jeho služby pojistil i pro příští ročník. Jak dvaadvacetiletý ...

Číst více
A-TÝM 15.4.2024

Lukáš Strnad podepsal novou smlouvu se Slavií!

Lukáš Strnad bude i nadále oblékat slávistický dres. Devatenáctiletý útočník má za sebou druhou sezonu v A-týmu, letos navíc pomohl juniorce v play-off k postupu do extraligy. Se Slavií se naopak ...

Číst více