Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
A-TÝM
3. května 2010

Opouští nás střelec Tomáš Kůrka

Vedení Slavie v pondělí neoznámilo jen jména nových posil, ale také odchod kanonýra Tomáše Kůrky. Hbitý útočník, jenž byl v klubu na hostování z Českých Budějovic, měl podle původních plánů zůstat, nakonec se ale jednání vyvinula jinak. Po Romanu Červenkovi tak ze Slavie odchází druhý nejproduktivnější hráč týmu. “Musíme ho nahradit těmi, co přišli. Šanci dostanou i mladší hráči,“ poznamenal šéf klubu Vladimír Růžička.

Kůrka přišel do Slavie v průběhu října minulého roku, do Českých Budějovic za něj putoval forvard Tomáš Micka. I když se jednalo o působení do konce sezony, trenér Růžička byl s Kůrkou dohodnutý na prodloužení spolupráce. Nakonec ale k podpisu kontraktu nedošlo a jedna z vůdčích postav týmu si bude hledat jiné angažmá.

“Byl jsem s Tomášem dohodnutý, ale byly tam ještě nějaké věci jako výše smlouvy a bonusy, které jsme nedoladili. Máme určitý rozpočet a on se nám do něj zkrátka nevešel. Rozhodli jsme se, že teď ho nepodepíšeme,“ prohlásil Růžička.

Slavii tak po sezoně opouští už devátý hráč. Zpět do zámoří se vrátili Alexander Imbeault, Noah Clarke a Darcy Campbell, v mužstvu už nejsou ani obránci Jiří Drtina (Kladno) a Karol Sloboda (Karlovy Vary). Do Třince odešel Lukáš Havel, návrat do Havlíčkova Brodu čeká Stanislava Nerudu. Téměř jistý je také odchod kanonýra Romana Červenky, o kterého se intenzivně zajímají v Rusku i slavné NHL.

Autor OH
Nepřehlédněte
ZPRÁVY Z KLUBU 19.4.2024

Klapka už pálí v NHL! Stihl první trefu i bitku

Slávistický odchovanec Adam Klapka ve svém šestém zápase v dresu Calgary poprvé skóroval. V noci na pátek otevřel skóre zápasu proti San Jose a pomohl svému týmu k výhře 5:1.

Číst více
MLÁDEŽ 18.4.2024

Luboš Jenáček povede juniory i v extralize!

Luboš Jenáček dovedl v právě skončené sezoně juniory jako hlavní trenér do extraligy, teď s nimi bude pokračovat i v nejvyšší soutěži. Slavia se s ním dohodla na pokračování u nejstarší mládežnické ...

Číst více
ROZHOVORY 18.4.2024

Havrdovo volno? Užil si lyžovačku v Itálii, chystá se i do exotiky

Ve Slavii hraje odmalička a v červenobílém dresu si postupně plní hokejové sny. Letos přidal v Edenu další sezónu za A-tým a klub si jeho služby pojistil i pro příští ročník. Jak dvaadvacetiletý ...

Číst více
A-TÝM 15.4.2024

Lukáš Strnad podepsal novou smlouvu se Slavií!

Lukáš Strnad bude i nadále oblékat slávistický dres. Devatenáctiletý útočník má za sebou druhou sezonu v A-týmu, letos navíc pomohl juniorce v play-off k postupu do extraligy. Se Slavií se naopak ...

Číst více