Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
A-TÝM
9. srpna 2007

Slavia představila nové logo i pět základních cílů

Dnes, ve středu 9. srpna 2007 ve 13 hodin proběhla v Sazka Aréně předsezónní tisková konference klubu. V prostorách Síně slávy bylo slavnostně odhaleno nové logo klubu a představeny záměry klubu pro nadcházející ligovou sezónu.

Úvodní slovo si vzal prezident klubu Miroslav Tvrdý. „Máme za sebou těžký rok“, připomněl hned na začátek a pokračoval: „Nepodařený sportovní začátek sezóny, jeden z nejhorších v historii.“ Následně pak jmenoval vše, co Slavii v uplynulém ročníku trápilo - problémy s marketingem, komunikace s fanoušky, vysoké ceny vstupného, pokles návštěvnosti, ale i neúspěch v play-off.

To, že si je klub těchto potíží plně vědom a hodlá se jim věnovat, prezident klubu potvrdil: „Přemýšleli jsme co zlepšit a stanovili jsme si pět základních cílů“. A které cíle to jsou?
1. ekonomická stabilizace klubu
2. méně „hvězd“, více týmového ducha
3. zlepšení klubového marketingu
4. vytvoření podmínek pro zvýšení návštěvnosti
5. zatraktivnění utkání

O zlepšení klubového marketingu by se měl starat nový marketingový manager klubu Ing. Jan Kratochvíl. „Již delší dobu řeší Slavia otázku maskota klubu“, převzal další část tiskové konference a představil nové logo, „proto byl vytvořen lev, který má slávistickou korunku a místo oka tradiční hvězdu.“ A následně vysvětlil proč právě lev: “Ve dvacátých letech minulého století půjčovala Slavia své dresy národnímu týmu“. Okolo lva je pak rámeček ve tvaru srdce, symbolizující vztah fanoušků ke klubu. A se lvem, novým maskotem klubu, se od nové sezóny budeme setkávat i na ledě.

Následovalo slavnostní odhalení nového loga, kterého se společně ujali předsedkyně fanklubu Alena Kalinová a herec a velký fanoušek Slavie Michal Suchánek. Ten to navíc s úsměvem komentoval slovy: „Už jsem křtil DVD Karla Gotta, tohle je lepší!“

Další část tiskové konference otevřel viceprezident a generální manažer klubu Vladimír Růžička. Připomněl tři nové hráčské posily - útočníka Tomáše Micku a obránce Romana Němečka s Karolem Slobodou. V případě Tomáše Micky se jedná o návrat odchovance klubu, kterého v uplynulé sezóně osobně Vladimír Růžička sledoval a usiloval o jeho získání. Nezapomněl ani na angažmá Karola Slobody ve Spartě, k čemuž s úsměvem dodal: „to byl ještě mladej…“.

Vladimír Růžička také několikrát jasně zmínil, že by rád zapojil do sestavy mladé hráče. Vysvětlil i nejasnosti okolo situace s Petrem Kadlecem. Ten neprošel lékařskou prohlídkou v OMSKU a byl za podivných okolností poslán zpět. Nyní se připravuje s týmem a do listopadu bude hrát v dresu Slavii. Poté se rozhodne, zda dojde k podpisu nové smlouvy, nebo odchodu hráče do zahraničí.

Větší atraktivitu utkání a návrat k důraznému hokeji, který před lety Slavii zdobil, by mělo přinést zmenšení hrací plochy v Sazka Aréně. Nové rozměry kluziště budou odpovídat minimálním povoleným rozměrům.

Vladimír Růžička dále ocenil přínos spolupráce s hokejovým klubem v Havlíčkově Brodě, farmou Slavie. Například na sobotní přátelské utkání v německém Norimberku odcestuje i 6 hráčů havlíčkobrodských Rebelů.

Na závěr ještě pochválil velmi dobrou herní úroveň v utkáních letního Tip Sport cupu.

Závěr tiskové konference patřil kapitánu mužstva Josefu Beránkovi, který novináře informoval o náladě v týmu: „Myslím, že se vrací bojovnost a hra srdcem!

Autor Martin Prokop
Nepřehlédněte
OHLASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Ukázali jsme naši sílu, deset gólů je jen bonus, ví Polák

Pěti body (3+2) se výrazně podílel na první výhře juniorů v semifinále proti Šumperku. I díky Vojtěchu Polákovi slávisté vyhráli úvodní zápas v Edenu 10:2. „Jsem rád, že jsem to konečně protrhnul a ...

Číst více
ZÁPASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Junioři ovládli první semifinále, Šumperku nastříleli deset gólů

Slávističtí junioři odstartovali v Edenu semifinálovou sérii proti Šumperku jednoznačným vítězstvím 10:2, hattricky se blýskli Vojtěch Polák a Viktor Štípek. Druhý duel je na programu v pátek od ...

Číst více
A-TÝM 27.3.2024

Defenzivní pilíř David Kajínek zůstává ve Slavii!

Slavia se dohodla na nové smlouvě s Davidem Kajínkem. Pětatřicetiletý defenzivní obránce se chystá na svoji druhou sezonu v červenobílých barvách.

Číst více
MLÁDEŽ 26.3.2024

Juniorské semifinále startuje ve čtvrtek v Edenu!

Junioři se po čtvrtfinálovém vítězství nad Porubou přiblížili svému cíli, k vytouženému postupu do extraligy je ale nutné zvládnout ještě dva důležité kroky. V semifinále, které se hraje opět na tři ...

Číst více