Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
OHLASY
10. března 2006

Vladimír Růžička: Musíme se z toho ponaučit

P r a h a - Takový průběh a konečný výsledek čtvrtého derby sezóny na závěr základní části nepředpokládal asi nikdo z fanoušků Slavie, v zápasech dvou velkých rivalů si už odvykli porážek. Červenobílí odehráli na ledě Sparty velice špatný zápas a utržili nepříjemný debakl 1:6. Před začátkem playoff to určitě není důvod k radosti. Klidný nezůstává ani hlavní kouč a GM Slavie Vladimír Růžička. Volá po návratu bojovnosti, teď už není na co se šetřit. "Musíme se vrátit k našemu hokeji," říká šéf slávistické střídačky.

V čem jste viděl dnes největší problém Slavie? Určitě asi nemůžete být spokojen s velkým počtem faulům, především v úvodu utkání…
Určitě, udělali jsme ze začátku hodně zbytečných faulů, samozřejmě jak se mužstvo oslabí, tak je to těžké. Dostali jsme v oslabení tři góly, jeden ve třech. Sparta byla na zápas dobře připravená, hrála opravdu výborně a především o to, aby se dostala do playoff. Z naší strany tam nebyla bojovnost, musíme se vrátit zpátky k našemu hokeji. Teď už se nemá nikdo na nic co šetřit, je to všechno být či nebýt. Čeká nás těžká série s Třincem, to víme. Začínají všichni od nuly, je jedno, kdo měl kolik bodů. Důležité bude, kdo udělá čtyři zápasy a postoupí dál. My se musíme z posledních zápasů ponaučit. Nelíbilo se mi to, není to ono, nevím jestli nám chybí bojovnost nebo je v tom naše uspokojení. Musíme si teď rozebrat hru Třince a připravit se na čtvrtfinále. Já věřím, že máme zkušené hráče, kteří zaberou. Takhle v playoff určitě nemůžeme hrát, to není Slavia, jakou si představuji.

Zatímco Sparta hrála o všechno, Slavii už téměř o nic nešlo. Nemohl být problém v motivaci?
Pro nás byla motivace vyhrát, to je v každém zápase a se Spartou dvojnásob. Dneska nás ale předčila, my jsme neodehráli dobrý zápas. Musíme se z toho ponaučit, všichni to ví, něco jsme si řekli v kabině, zítra a v sobotu si uděláme rozbor zápasu. A začneme se připravovat na playoff, kde začíná nejdůležitější část sezóny.

Na střídačce jste působil docela klidně, bylo těžké udělat něco s týmem, aby se vzchopil?
Když ve čtrnácté minutě dostaneme třetí gól, tak to není samozřejmě nic příjemného. Věřil jsem, že pokud bychom dali gól na tři jedna, tak se vrátíme do zápasu. Nevím, co bych měl udělat, jestli jste chtěli, abych tam skočil na led. Byl jsem klidný, nemá cenu nad tím bláznit. Pro nás sezóna začíná v neděli, hráči dostali v kabině svoje, nemůžeme v takovém zápase se Spartou propadnout. Je to naše věc, kterou budeme řešit, určitě nehrajeme v poslední době dobře. Věřím, že se dáme dohromady, budeme bojovat a bude to zpátky Slavia, na kterou jsme zvyklí. Pokud nebudeme bojovat, tak nemáme šanci.

Petr Franěk zůstal v brance až do konce, neuvažovali jste o tom, že byste ho za rozhodnutého stavu šetřili na playoff?
S jeho výkony jsem maximálně spokojený, za ty góly nemohl, bylo to z dorážek. Chytá výborně, má nejlepší nebo druhé nejlepší statistiky v extralize. Petr není ten, který by dostal dva góly a utíkal z brány, zkrátka tam zůstal až do konce. Je to pro nás brankář číslo jedna. Na postu gólmana problém nemáme. Máme rezervy co se týče hry v poli.

Jaký bude podle vás Třinec soupeř ve čtvrtfinále?
V základní části jsme s Třincem dvakrát vyhráli a dvakrát prohráli. Zápasy v playoff jsou ale úplně o něčem jiném. Víme, že budou kousat, škrábat. Samozřejmě je to velice dobré mužstvo, dobře bruslařsky vybavené. Ale tam si nevyberete, není na co koukat, doprava nebo doleva, soupeři jsou všichni stejní.

Během základní části jste potvrdili roli jednoho z favoritů, velká očekávaní budou určitě i v playoff. Nemohou poslední zápasy trochu narušit pohodu týmu?
My máme ambice pořád stejné, přeji si jen jednu věc, abychom třeba nehráli dobře, ale vyhrávali. Nemusíme hrát krásný hokej, ale abychom dali vždycky více gólů než soupeř. V playoff podle mě moc gólů padat nebude. Musíme se vrátit k naší hře, myslím si, že v sezóně jsme uhráli hodně zápasů venku. A právě v playoff je důležité vyhrávat i venku, samozřejmě stejně tak zápasy v domácím prostředí.

Foto: © Tomáš Kulhánek

Autor Miroslav Votava
Nepřehlédněte
A-TÝM 6.5.2024

Ve Slavii už krátce hostoval, teď je novou posilou. Z Hradce přichází Michael Gaspar

Čtyřiadvacetiletý obránce Michael Gaspar se po deseti letech v Hradci Králové vrací do Prahy. Letňanský odchovanec přichází do místa, kde odehrál povedenou polovinu "covidové" sezony 2020/21 a ke ...

Číst více
ROZHOVORY 5.5.2024

Přikryl se schází ve Slavii s kamarádem. Doufám, že Berymu připravím nějaké góly, usmívá se

Jako mladí spolu začínali v Plzni, teď se po dlouhé době scházejí v jednom týmu. Devětadvacetiletý útočník Roman Přikryl přichází do Slavie jako tvůrce hry a nahravač, Matěj Beran byl v uplynulém ...

Číst více
ROZHOVORY 4.5.2024

Slavia je dobrá značka. Baví mě, když můžu hráče posouvat, říká nový trenér Vojtěch Šik

Ve svých třiatřiceti letech patří Vojtěch Šik mezi mladé trenéry. Do Slavie by tak měl přinést energii a nadšení, zároveň by ale měl s hráči pracovat třeba na obranné činnosti nebo dovednostech. ...

Číst více
A-TÝM 3.5.2024

Slavia získala nejlepšího gólmana posledního play-off

Druhou posilou našeho kádru je dvaadvacetiletý gólman Oldřich Cichoň, který naposled působil v Litoměřicích a s úspěšností zákroků 93,8% byl nejlepším brankářem uplynulého play-off Chance ligy.

Číst více