Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
MLÁDEŽ
22. února 2018

Nabitý víkend odstartují junioři s Budějovicemi, v sobotu nastoupí všechna družstva!

Hodně náročný program mají slávističtí mládežníci o posledním únorovém víkendu. Juniory čeká důležitý dvojboj s Motorem a Kometou, starší dorostenci zkusí přerušit nepovedenou sérii, jejich mladší kolegové pak mají na programu nahánění druhého místa. Představí se i nejmladší kategorie, páťáci se sedmáky vyzvou poslední Popovice, šesťáci s osmáky přivítají Veselí nad Lužnicí.

Junioři

22.02., HC Slavia Praha – HC Motor České Budějovice

Juniorům začíná období pravdy. Ve skupině A o postup do play-off v konkurenci nabitých mančaftů z Brna, Hradce a dalších musí dokázat, že si zaslouží své místo ve vyřazovacích bojích. A bude to náročná cesta. Už v prvním kole sešívaní poznali hořkost porážky, když v Hradci padli 1:5.

Ta na nich však evidentně žádné trvalé následky nezanechala. Už o dva dny později totiž Pražané dokázali napravit dojem těsným vítězstvím v dalekých Vítkovicích (4:3). Díky tomu by v tuto chvíli postupovali do čtvrtfinále play-off z posledního postupového, tedy čtvrtého místa.

Jenže odehrána jsou teprve dvě kola z celkových deseti. A sešívaní tak musí ještě zabrat, aby si vstupenku o patro výš zasloužili. Další krok mohou udělat už ve čtvrtek v Edenu, kde vyzvou českobudějovický Motor. Tomu se vstup do nadstavby vůbec nevydařil a po dvou porážkách je zatím poslední, stejnou bilanci má navíc i proti Slavii. Podaří se Budějovicím odplata?

24.02., HC Kometa Brno – HC Slavia Praha

O necelé dva dny později už se však nejstarší mládežnická kategorie bude muset přesunout z pohodlí vršovického zimáku, a to do brněnského Ronda. Zde na ně bude čekat zatím stoprocentní Kometa, která si ze dvou odehraných utkání odnesla kromě šesti bodů také vysoké skóre 12:3.

I v tomto případě jsou datovány dva odehrané vzájemné zápasy v sezoně, které si fanoušci vždy užili. Nejprve se totiž radovala Slavia, která svého soka přestřílela 7:3, o dva měsíce později už ale ruce nad hlavu zvedali hráči jihomoravské metropole, kteří po podobně bláznivém průběhu zvítězili 6:4.

Starší dorost

23.02.., HC Slavia Praha – HC Vítkovice Ridera

Hodně černé období teď zažívají starší dorostenci. Ti sice dlouho drželi střed tabulky, posledních šest zápasů jim však vůbec nevyšlo. Sešívaní z nich získali jen dva body za dvě prohry v prodloužení. Přesto není správný den na věšení hlav. Jen dva mače z šesti zmiňovaných skončily vyšším konečným rozdílem než jednou brankou. Stačí tedy, aby se paní štěstěna alespoň na chvíli přiklonila zpět k chlapcům z Vršovic.

Jako ideální soupeř se jeví Vítkovice. Ty z posledních osmi utkáních uspěly jen v jednom a s šestibodovou ztrátou na svého pátečního soka se drží až na dvanácté pozici. Horší už je pouze Kometa a Zlín, jenž je zároveň posledním protivníkem, který proti Rideře hrál a uspěl.

Slávisté navíc mohou navázat na poslední a zároveň zatím jediné vzájemné utkání v sezoně. Bylo to krátce před Vánoci na ledě Ostravar arény, když sedm minut před koncem zvyšoval Jakub Lewandovski už na 5:3 pro Vítkovice. Pražané se však nevzdali a po úctyhodném obratu, který 45 sekund před koncem završil vítěznou brankou Adam Klapka, zvítězili 6:5. Uspějí i tentokrát?

24.02.., HC Slavia Praha – Aukro Berani Zlín

Jen o osmnáct hodin později vyjedou červenobílí mládežníci na led v Edenu znovu. A soupeřem jim znovu bude celek z východní části republiky, jen tentokrát z jiného cípu. A ač zlínští Berani okupují samotný chvost ligové tabulky, své poslední soupeře řádně potrápili. Sparta s Jihlavou zachraňovali vítězství až v prodloužení, hodně práce měl na jihu Moravy i lídr ze Salzburgu. V minulém kole dokonce přišla první sezonní výhra, v již zmiňovaném klání s Vítkovicemi se Berani mohli radovat po výsledku 3:1

I v tomto případě mají lepší vzpomínky Pražané. Ti se do rodiště Tomáše Bati vydali téměř před měsícem a díky povedené druhé periodě zde uspěli a odvezli si tři body za výsledek 4:2. Jak se jim povede tentokrát?

Mladší dorost

22.02.., HC Energie Karlovy Vary – HC Slavia Praha

Mladší dorostenci mají karty rozdány jasně. V nadstavbové skupině C drží třetí místo s odstupem jedenácti bodů na druhé Karlovy Vary. A sic je to rozdíl propastný, není nereálné jej už v sobotu o pár bodů stáhnout. Sešívaní se totiž představí právě na ledě Energetiků, kde nutně potřebují ustálit svou formu.

Ta v posledních týdnech značně kolísá. Cenná vítězství střídají zbytečné porážky, poslední takové přišly před dvěma týdny při kladenském dvojboji, kdy shodně kvůli nezvládnutým prvním třetinám červenobílí neuspěli jak proti PZ (1:4), tak proti Rytířům (3:5).

To Karlovarští jsou v o něco lepším rozpoložení. Od posledního vzájemného utkání se Slavií neprohráli ani jednou, byť dvakrát uspěli až po nájezdech. Jenže právě souboje s Pražany jim dělají velké problémy. V základní části sice dvakrát svého soka přestříleli (7:2 a 5:3), v nadstavbě ale svěřencům Jiřího Doležala nedali ani gól a vždy z bojiště odcházeli s výsledkem 0:4. Podaří se slávistům udržet čisté konto i potřetí?

24.02.., HC Slavia Praha – HC Slovan Ústí nad Labem

Ústí nad Labem sice okupuje poslední místo skupiny C, soupeři to se Slovanem ale jednoduché rozhodně nemají. Své by o tom mohl vyprávět například lídr z Kladna, který v posledním vzájemném zápase zachraňoval tři body až 23 sekund před koncem. Ústečtí prohráli sedm z posledních osmi zápasů, jediný úspěch si připsali proti Třemošné, kterou porazili těsně 4:3.

Ač se sešívaným na Ústí v základní části dařilo, poslední zkušenosti rozhodně přehnaně optimistické nejsou. Tak například první zápas na Nový rok, kdy se spolu oba soci utkali v Edenu, je Pražané přestříleli 54:25, přesto se nakonec po smolných brankách museli před svým protivníkem sklonit. Odrazí se po pátém vzájemném měření sil ke druhému místu?

6. a 8. třída

24.02.., HC Slavia Praha – HC Veselí nad Lužnicí

Šesťáky a osmáky čeká v sobotu další domácí zápas, tentokrát proti Veselí nad Lužnicí. Tamní Lokomotivě se vcelku daří a v obou soutěžích se drží na středu tabulky.

O něco více se proti Veselí daří šesťákům. Ti ze tří vzájemných soubojů ani jednou nezaváhali a kromě tří vítězství si odnesli i vysoké skóre 21:8. Osmáci jsou v bilanci s Lokomotivou taktéž úspěšnější, jen na rozdíl od svých mladších spoluhráči už jednou zaváhali. Kromě dvou vítězství si na konci září se svým sokem rozdělili body po remíze 3:3.

5. a 7. třída

24.02.., HC Slavoj Velké Popovice – HC Slavia Praha

Zápasový program mají na programu i páťáci se sedmáky, kteří vyrazí na led do Popovic. A budou zde plnit roli velkého favorita. Zatímco Pražané atakují příčky nejvyšší, tamní Slavoj se v obou soutěžích krčí na samém konci tabulky.

Papírové předpoklady už byly oběma družstvy potvrzeny letos celkem čtyřikrát ze čtyř zápasů. Zatímco páťáci slavili po výhrách 7:2 a 10:0, sedmáci si proti Slavoji připsali vůbec nejvyšší letošní vítězství – na začátku prosince jej rozstříleli 16:0. Zopakují podobný výsledek i tentokrát?

Autor Tomáš Pauček
Nepřehlédněte
ROZHOVORY 24.4.2024

Extraliga bude jiný level. Věřím, že se dokážeme kvalitně připravit, říká Luboš Jenáček

Na poháru pro vítěze Ligy juniorů ještě pořádně nezaschlo šampaňské, trenér Luboš Jenáček už ale musí střádat plány na příští sezonu. „Víme, že nás jako nováčka nebude čekat v extralize nic ...

Číst více
MLÁDEŽ 25.4.2024

Startuje MS do 18 let i se slávistickou stopou

Konec dubna patří každoročně mistrovství světa hráčů do osmnácti let a i letos se na turnaji ve Finsku představí několik slávistických odchovanců. Do konečné nominace se nakonec probojovala hned ...

Číst více
ROZHOVORY 22.4.2024

Někdy si připadám jako komparz, směje se svému rodičovství Hrdinka

Nebyla to pro obránce Františka Hrdinku klasická sezóna, velkou její část odehrál kvůli zranění s mřížkou na obličeji. Typicky to u něj nevypadá ani teď, krátce po začátku volna se stal totiž poprvé ...

Číst více
FANOUŠCI 22.4.2024

Zažij ten nejlepší hokej na turnaji – vstupenky na finálový víkend MS jsou stále k dispozici

Necelý měsíc zbývá do začátku Mistrovství světa IIHF v ledním hokeji 2024. Hokejová horečka stupňuje, sportovní událost roku na českém území se blíží a vy, fanoušci u toho nesmíte chybět.

Číst více