Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
MLÁDEŽ
18. dubna 2024

Luboš Jenáček povede juniory i v extralize!

Luboš Jenáček dovedl v právě skončené sezoně juniory jako hlavní trenér do extraligy, teď s nimi bude pokračovat i v nejvyšší soutěži. Slavia se s ním dohodla na pokračování u nejstarší mládežnické kategorie. Jeho asistenty budou Tomáš Chludil a Jiří Hájek.

Jedenapadesátiletý kouč přišel do Slavie před sezonou ze Zlína, předtím trénoval dlouhá léta ve Vsetíně. V obou valašských městech postupně působil u mládeže i u A-týmu. Jeho první mimomoravská štace skončila parádním úspěchem, slávistické juniory dovedl k suverénnímu vítězství v Lize juniorů a postupu do extraligy.

Realizační tým juniorů 24/25

  • Hlavní trenér: Luboš Jenáček
  • Asistenti: Tomáš Chludil, Jiří Hájek
  • Vedoucí: Jaroslav Novák, David Mencl

„Měl jsem i jiné možnosti, ale vedení klubu mělo velký zájem, abych u juniorů pokračoval, a pro mě bylo rozhodující, že se mi s klukama dobře pracovalo a něco jsme spolu prožili,” říká Jenáček. „V týmu se utvořila skvělá parta a zásadní pro mě je i to, že většina hráčů zůstává. Vidím v nich potenciál, aby se zlepšovali, a chci s nimi být u toho, když se na Slavii bude po dvouleté odmlce hrát extraliga.”

Kompletní rozhovor s trenérem juniorů, kde se ohlíží za minulou sezonou, přibližuje rozhodující detaily, vypráví o oslavách nebo o životě v Praze a vyhlíží k příští sezoně, přineseme na webu v příštích dnech.

Asistent Tomáš Chudil udílí pokyny

Jeho asistentem zůstává jedenapadesátiletý Tomáš Chludil, který dlouhodobě působí u slávistické mládeže a letos se jako člen trenérského štábu podílel na důležitém úspěchu.

Nově k nim na střídačku přibude Jiří Hájek, který prostředí v Edenu dobře zná a do Slavie se vrací po několika letech strávených na Kobře. Vedoucími mužstva budou Jaroslav Novák a David Mencl.

Junioři odstartují letní přípravu na novou extraligovou sezonu v pondělí 6. května, osmitýdenní blok zakončí soustředěním, a na led vyjedou v polovině července.

Autor Jakub Mezlík
Nepřehlédněte
A-TÝM 2.5.2024

Vítáme první posilu! Do Edenu přichází útočník Roman Přikryl

První slávistickou posilou pro novou sezonu je útočník Roman Přikryl, který přichází do Edenu z Karlových Varů. Devětadvacetiletý hokejista má na svém kontě přes stovku zápasů v extralize a 346 v ...

Číst více
A-TÝM 2.5.2024

Vojtěch Šik novým asistentem trenéra!

Třiatřicetiletý Vojtěch Šik, který naposled působil v Karlových Varech, se stává novým asistentem trenéra Aleše Tottera. V realizačním týmu áčka naopak nebudou pokračovat Daniel Tvrzník, který končí ...

Číst více
A-TÝM 1.5.2024

Ve Slavii zůstává nejlepší střelec i dvojice mladých útočníků

Tři hráči, kteří loni působili v Edenu na základě dohody s extraligovými kluby, podepsali pro nadcházející sezonu smlouvy se Slavií. Zůstává nejlepší střelec týmu Matěj Beran i mladí útočníci s ...

Číst více
ROZHOVORY 30.4.2024

Na Slavii nám dali volnost, pochvaluje si Curran. Je to můj domov, říká Poletín

Útočníci Maxmilian Curran (vpravo) a Tomáš Poletín jsou dvěma ze čtyřmi reprezentantů na MS do 18 let, kteří mají slávistickou minulost. Curran loni dokonce nastoupil do dvou utkání A-týmu, Poletín ...

Číst více