Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
A-TÝM
2. května 2024

Vojtěch Šik novým asistentem trenéra!

Třiatřicetiletý Vojtěch Šik, který naposled působil v Karlových Varech, se stává novým asistentem trenéra Aleše Tottera. V realizačním týmu áčka naopak nebudou pokračovat Daniel Tvrzník, který končí ve Slavii po dvou sezonách, a Pavel Kolařík, jenž se přesouvá k mládeži.

Vojtěch Šik je odchovancem Karlových Varů, kde prošel mládeží, v seniorském hokeji hrál následně v Sokolově, Třebíči či Chebu. Vedle aktivní kariéry se začal věnovat trénování karlovarské mládeže, v sezoně 2021/22 pak začal působit v Chance lize u hokejistů Sokolova. Poslední dvě sezony stál na střídačce extraligové Energie.

„Slavia je dobrá značka. Baví mě, když můžu hráče posouvat a věřím, že uděláme dobrou práci a budeme úspěšní.“
Nový asistent trenéra Vojtěch Šik o angažmá ve Slavii

„Vojtu jsem si vybral, protože odváděl dobrou práci v Sokolově i ve Varech, chce se vzdělávat, posouvat nahoru a přinese do týmu energii. Určitě dostane prostor a zodpovědnost, umí výborně skills nebo pracovat s videem a těším se na naši spolupráci,” říká hlavní trenér Aleš Totter.

„Měl jsem více variant, ale po jednání s Alešem Totterem a s panem Tichým jsem se rozhodl poměrně rychle pro Slavii. Je to dobrá značka a těším se na každodenní kontakt s týmem. Baví mě, když můžu hráče posouvat, a věřím, že uděláme s Alešem dobrou práci a budeme úspěšní,” přeje si Šik. Rozhovor s novým asistentem trenéra přineseme na webu v nejbližších dnech.

Realizační tým

  • Hlavní trenér: Aleš Totter
  • Asistent trenéra: Vojtěch Šik
  • Trenér brankářů: Jan Chábera
  • Kondiční trenér: Marek Tomica
  • Vedoucí, videokouč: Josef Janča
  • Kustod, masér: Aleš Drnka

Po dvou letech naopak nebude na střídačce Slavie působit Daniel Tvrzník, který převzal tým po nepovedeném úvodu sezony v říjnu 2022 a nakonec sešívané dovedl do předkola. V uplynulé sezoně se na konci listopadu po příchodu Aleše Tottera přesunul do role asistenta.

Slavia děkuje Danovi za odvedené služby pro klub a přeje mu hodně štěstí v osobním životě i další trenérské kariéře!

U A-týmu nezůstává ani Pavel Kolařík, ten bude ovšem i nadále trénovat v Edenu. Po čtyřech letech se vrací ke slávistické mládeži.

Autor Jakub Mezlík
Nepřehlédněte
A-TÝM 17.5.2024

Slávisté půjdou v rámci letní přípravy i na led. Jaké je aktuální složení týmu?

Slávisté mají za sebou dva týdny letní přípravy, kádr A-týmu aktuálně čítá 35 jmen. S mužstvem se mimo jiné připravují i úspěšní junioři, kteří v uplynulé sezoně vybojovali postup do extraligy, z ...

Číst více
A-TÝM 16.5.2024

Posila realizačního týmu. Novým asistentem je Radek Hlavatý

Trenérský štáb pro novou sezonu rozšíří třiačtyřicetiletý Radek Hlavatý, který bude společně s Vojtěchem Šikem asistentem hlavního trenéra Aleše Tottera. Do Slavie přichází z Kladna, kde trénoval ...

Číst více
ROZHOVORY 15.5.2024

Obránce Veber: Chytit začátek sezony za pačesy, to by měl být náš nejbližší cíl

Václav Veber se vrací do prostředí, kde to sice zná, vzhledem k proměně kádru bude dle jeho slov ale zároveň nové. Se Slavií by chtěl uspět a ví, že dobrý start může být klíčový. „Abychom mohli hrát ...

Číst více
ROZHOVORY 14.5.2024

S Berym je těžké vyhrát slovní výměnu, směje se Kočí

Slávističtí fanoušci si Fabiena Kočího dobře pamatují ze série s Jihlavou v posledním play-off. Když se na ledě jiskřilo, byl u toho často právě jedenadvacetiletý obránce. „Snažil jsem se jít trochu ...

Číst více