14. srpen
Jihlava Slavia
14:00
15. srpen
Slavia
 
VSTUPENKY
Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ZÁPASY
27.9.2023

Slavia získala první výhru sezóny! Vynulovala béčko Pardubic

6. kolo, středa 27.9.2023, Pardubice B - Slavia
Pardubice B
0:2
0:1, 0:0, 0:1
Slavia

Branky

Pardubice B

Slavia

9. Všetečka (Helt), 49. Knotek (Křepelka, Kulda)

Statistiky

Rozhodčí: Petružálek, Hucl – Juránek, Pěkný
Vyloučení: 8:7
Využití: 0:1

V oslabení: 0:0
Střely na branku: 27:32
Diváci: 353

Sestavy

Pardubice B

Honzík – Zdráhal, Kubíček, Kaštánek, Bukač, Voženílek, Koudelka, Tvrdík – Mikyska, Urban, Žálčík – Štetka, Pochobradský, Herčík – Kaplan, Kaut, Lichtag – Hrníčko, Zeman, Rouha.

Slavia

Volevecký – Žovinec, Křepelka, Kremláček, Holý, Eliáš, Hrdinka – Všetečka, Žejdl, Brož – Průžek, Knotek, Kulda – Helt, Závora, Strnad – Havrda, Slavík, Simon.

Slávisté po pěti prohrách konečně zvítězili. Pardubické béčko porazili v Chrudimi 2:0. Nulu vychytal Tomáš Volevecký, o sešívané branky se postarali Robin Všetečka a Tomáš Knotek.

Tempo zápasu už od začátku udávala Slavia, díky čemuž se dostala do vedení ještě před uplynutím poloviny první třetiny. Po neúspěšných, ale nebezpečných střelách Průžka a Žejdla se v přesilovce k puku v čase 8:37 dostal Robin Všetečka a po předání od Helta ho u tyčky poslal za záda Davida Honzíka.

Domácí brankář se zapotil i při pokusu Dušana Žovince v kličce, akce však gólem neskončila. V devatenácté minutě mohlo být vyrovnáno, když do poloprázdné brány zakončoval Michal Pochobradský, ale Tomáš Volevecký pozorně natáhl beton k tyčce a jeho šanci zneškodnil.

Na začátku druhé dvacetiminutovky se dostal Daniel Herčík po individuální akci do brány i s pukem, jenže byl pískán faul a branka tak nemohla být uznána. Navýšení měl na holi v devětadvacáté minutě Jiří Průžek, ale Honzík byl tentokrát úspěšnější, a to i při dorážce. Stejně šťastný byl i při příležitosti Lukáše Žejdla, který se dostal do přečíslení s Všetečkou. Prostřední dějství tak žádnou gólovou radost nepřineslo ani na jedné straně hřiště.

Volevecký vychytal první čisté konto v Chance lize

Slávisté v čase 47:53 chybovali a poslali tím Josefa Mikysku do šance, jenže ten těsně minul břevno. Ihned přišlo v platnost pravidlo nedáš – dostaneš, což ukázal Tomáš Knotek, který se objevil úplně volný před prázdnou klecí domácích, kde ho našel Průžek.

Do posledních čtyř minut zápasu vstoupily Pardubice bez gólmana. K nadějné šanci se dostal ještě Hrníček nebo Kaplan s Urbanem, kteří to zkoušeli, když Volevecký přišel o hůl, ale nestačili na něj. Nic nezměnila ani závěrečná početní výhoda Pardubic a Slavia tak poprvé v sezóně zvítězila.

Autor Eliška Ratiborská
Nepřehlédněte
A-TÝM 20.5.2024

Přípravné zápasy: Slávisty čekají dva turnaje, do Edenu dorazí soupeři z Německa

Slávisté v přípravě před sezonou vyrazí na turnaje do Pardubic a Deggendorfu, představí se na ledě Kladna a v domácím prostředí přivítají Selb, Lipsko a Pardubice B. Celkem mají v plánu osm zápasů.

Číst více
A-TÝM 17.5.2024

Slávisté půjdou v rámci letní přípravy i na led. Jaké je aktuální složení týmu?

Slávisté mají za sebou dva týdny letní přípravy, kádr A-týmu aktuálně čítá 35 jmen. S mužstvem se mimo jiné připravují i úspěšní junioři, kteří v uplynulé sezoně vybojovali postup do extraligy, z ...

Číst více
A-TÝM 16.5.2024

Posila realizačního týmu. Novým asistentem je Radek Hlavatý

Trenérský štáb pro novou sezonu rozšíří třiačtyřicetiletý Radek Hlavatý, který bude společně s Vojtěchem Šikem asistentem hlavního trenéra Aleše Tottera. Do Slavie přichází z Kladna, kde trénoval ...

Číst více
ROZHOVORY 15.5.2024

Obránce Veber: Chytit začátek sezony za pačesy, to by měl být náš nejbližší cíl

Václav Veber se vrací do prostředí, kde to sice zná, vzhledem k proměně kádru bude dle jeho slov ale zároveň nové. Se Slavií by chtěl uspět a ví, že dobrý start může být klíčový. „Abychom mohli hrát ...

Číst více