Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
MLÁDEŽ
23. dubna 2024

Seriál příběhů Za postupem přiblíží úspěšný boj juniorů o extraligu

Junioři zvládli splnit hlavní cíl sezony a po bezchybné jízdě postoupili do nejvyšší soutěže. Každý takový úspěch stojí na silných příbězích, bez kterých by se to mnohdy ani nemuselo podařit. A my se v nejbližších týdnech pokusíme hned několik takových příběhů zviditelnit. Už tento týden se můžete těšit na první díl seriálu Za postupem.

Největší slávistický úspěch pomalu končící sezony byl bezesporu postup juniorů do extraligy. Sešívaní prošli základní část téměř bez zaváhání a v play-off doslova převálcovali všechny soupeře. Po dvou letech se tak Eden může znovu těšit na nejlepší juniorský hokej v Česku.

Nechali jsme samotné hráče, kteří se na postupu podíleli, aby svůj příběh převyprávěli. První díl Za postupem vyjde už v průběhu tohoto týdne. Budete si moci přečíst vyprávění brankáře Jiřího Tesaře, jehož cesta do Slavie byla sice plná překážek, nakonec ale v letošní sezoně vyvrcholila postupem do juniorské extraligy.

V dalších dílech pro vás připravujeme mimo jiné příběh nejproduktivnějšího hráče Ligy juniorů Ernesta Krumse nebo útočníka Lukáše Strnada, který při svém prvním roce mezi juniory zažil sestup a pomyslně to celé napravil v letošní sezoně, kdy devatenácti body v play-off výraznou měrou pomohl k postupu.

Samostatnou kapitolou je pak i pozice hlavního trenéra, kterým se před sezonou stal Luboš Jenáček, který poprvé v trenérské kariéře opustil svůj rodný kraj, aby dotáhl slávistické juniory do nejvyšší soutěže. A povedlo se mu to na jedničku.

Chystáme pro vás ale i další příběhy, kterých se dočkáte v průběhu května a června. Ponořte se s námi do zajímavých příběhů slávistických talentů, kteří prožili jeden ze svých největších úspěchů.

Autor David Mencl
Nepřehlédněte
A-TÝM 17.5.2024

Slávisté půjdou v rámci letní přípravy i na led. Jaké je aktuální složení týmu?

Slávisté mají za sebou dva týdny letní přípravy, kádr A-týmu aktuálně čítá 35 jmen. S mužstvem se mimo jiné připravují i úspěšní junioři, kteří v uplynulé sezoně vybojovali postup do extraligy, z ...

Číst více
A-TÝM 16.5.2024

Posila realizačního týmu. Novým asistentem je Radek Hlavatý

Trenérský štáb pro novou sezonu rozšíří třiačtyřicetiletý Radek Hlavatý, který bude společně s Vojtěchem Šikem asistentem hlavního trenéra Aleše Tottera. Do Slavie přichází z Kladna, kde trénoval ...

Číst více
ROZHOVORY 15.5.2024

Obránce Veber: Chytit začátek sezony za pačesy, to by měl být náš nejbližší cíl

Václav Veber se vrací do prostředí, kde to sice zná, vzhledem k proměně kádru bude dle jeho slov ale zároveň nové. Se Slavií by chtěl uspět a ví, že dobrý start může být klíčový. „Abychom mohli hrát ...

Číst více
ROZHOVORY 14.5.2024

S Berym je těžké vyhrát slovní výměnu, směje se Kočí

Slávističtí fanoušci si Fabiena Kočího dobře pamatují ze série s Jihlavou v posledním play-off. Když se na ledě jiskřilo, byl u toho často právě jedenadvacetiletý obránce. „Snažil jsem se jít trochu ...

Číst více