Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ZÁPASY
11.10.2017

Slavia v Litoměřicích třikrát vedla, nakonec prohrála v prodloužení

12. kolo, středa 11.10.2017, Litoměřice - Slavia
Litoměřice
4:3p
1:1, 1:1, 1:1 - 1:0
Slavia

Branky a nahrávky: 5. Jandus (Kusý, Bílek), 26. J. Veselý (Kusý, Bílek), 52. Bílek (J. Veselý, Smetana), 63. Kusý (Pavlas, Kodýtek) – 4. Nedvídek (Kopta), 15. J. Novák (Kopta), 46. M. Kadlec (Šagát). Rozhodčí: Wagner, Škrobák – Toman, Coubal. Vyloučení: 2:5. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 1082. Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:2, 2:2, 2:3, 3:3, 4:3.

Sestavy

Litoměřice

Král – Kachyňa, Pavlas, Smetana, Kvasnička, Jebavý, Jandus – Kusý, J. Veselý, Bílek – Kantner, Kodýtek, M. Chalupa – Stříbrný, J. Šimeček, Helt – Komárek, Miškář, Jirásek.

Slavia

Frodl – J. Drtina, J. Novák, Kasík, J. Holý, Ryzák, Kolařík – Vracovský, Nedvídek, Kopta – L. Krejčík, Šafránek, Kubica – M. Ondráček, Šagát, M. Kadlec – Krliš, Furch, Šteiner.

Celkem třikrát se hokejisté Slavie dostali na ledě Litoměřic do vedení, ale pokaždé dokázal domácí tým odpovědět. Ve třetí minutě prodloužení nakonec o vítězství Litoměřic 4:3 rozhodl Denis Kusý.

Slávisté předvedli hned od prvních minut, že letos se jim na venkovních kluzištích velmi daří. Martin Ondráček ani Martin Kadlec ještě domácího gólmana Krále nepřekonali, ale ve čtvrté minutě se po pravé straně prohnal Lukáš Nedvídek a prosadil se gólově proti týmu, jehož dres ještě loni oblékal. Radost však jemu ani spoluhráčům nevydržela dlouho, protože už po 42 vteřinách Martin Jandus střelou z prostoru mezi kruhy vyrovnal.

Poté dvakrát pozlobil slávistickou obranu Bílek, ovšem z gólu se radovali znovu sešívaní. Těsně před návratem vyloučeného Veselého se nahozený puk odrazil k Janu Novákovi a ten lehkou tečí opět dostal hosty do vedení. V 17. minutě mohl srovnat Chalupa, který se sám řítil na Dominika Frodla, ale nedokázal správně načasovat moment pro střelbu a sjel mu puk po hokejce.

Nerozhodný stav svítil na časomíře až po pěti minutách druhé třetiny, to když Kusý vyjel k pravému kruhu, obhodil si Nováka, a naservíroval puk Janu Veselému, pro kterého už nebyl problém skórovat. Minutu poté se mohli Kališníci dostat dokonce do vedení, jenže Jirásek z bezprostřední blízkosti Frodla překonat nedokázal.

Hned na začátku třetí třetiny měl další velkou příležitost domácí Matěj Chalupa. Jeho střela z mezikruží ovšem skončila na tyčce. Krásnou akci v 46. minutě zakončil Martin Kadlec, který potrestal vyjetého brankáře Krále, obhodil si ho a dostal Slavii do vedení 3:2. Devět minut před koncem hosté pykali za příliš mnoho hráčů na ledě a Litoměřice v přesilovce vyrovnaly. Od Smetany a Veselého se puk dostal k Vítězslavu Bílkovi a ten s přehledem uklidil kotouč do sítě.

V prodloužení měl obrovskou šanci Lukáš Krejčík, ale puk za Králova záda propasovat nedokázal. A tak se nakonec z vítězství radovali domácí hráči. Denis Kusý obehrál Nedvídka, pronikl až k Frodlovi a při své premiéře v litoměřickém dresu rozhodl zápas.

Ohlasy trenérů

Daniel Tvrzník (HC Stadion Litoměřice): První dvě třetiny mi přišly paradoxní v tom, že v první třetině jsme byli lepším týmem a prohráli jsme ji a ve druhé třetině naopak. Třetí třetina byla o chybách, naštěstí nám po gólu na 2:3 konečně vyšla přesilovka. Myslím si, že prodloužení jsme sehráli takticky velice dobře. Jsme moc rádi, že jsme vyhráli alespoň za dva body, protože následující utkání odehrajeme na ledě Havířova a tyto body jsou pro nás velkým povzbuzením.

Jan Srdínko (HC Slavia Praha):Chtěli jsme navázat na domácí výhru, kterou kluci doma parádně vybojovali. Bohužel máme stále stejný problém, když si vytvoříme nějakou větší šanci, začneme ji řešit moc složitě a chybí nám tam jednoduchost. Teď se především musíme připravit na další zápas a bojovat i nadále.

Autor Jiří Novák
Nepřehlédněte
OHLASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Ukázali jsme naši sílu, deset gólů je jen bonus, ví Polák

Pěti body (3+2) se výrazně podílel na první výhře juniorů v semifinále proti Šumperku. I díky Vojtěchu Polákovi slávisté vyhráli úvodní zápas v Edenu 10:2. „Jsem rád, že jsem to konečně protrhnul a ...

Číst více
ZÁPASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Junioři ovládli první semifinále, Šumperku nastříleli deset gólů

Slávističtí junioři odstartovali v Edenu semifinálovou sérii proti Šumperku jednoznačným vítězstvím 10:2, hattricky se blýskli Vojtěch Polák a Viktor Štípek. Druhý duel je na programu v pátek od ...

Číst více
A-TÝM 27.3.2024

Defenzivní pilíř David Kajínek zůstává ve Slavii!

Slavia se dohodla na nové smlouvě s Davidem Kajínkem. Pětatřicetiletý defenzivní obránce se chystá na svoji druhou sezonu v červenobílých barvách.

Číst více
MLÁDEŽ 26.3.2024

Juniorské semifinále startuje ve čtvrtek v Edenu!

Junioři se po čtvrtfinálovém vítězství nad Porubou přiblížili svému cíli, k vytouženému postupu do extraligy je ale nutné zvládnout ještě dva důležité kroky. V semifinále, které se hraje opět na tři ...

Číst více