Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ZÁPASY
25.9.2017

Slavný Lapač dobyt! Vítězství nad Vsetínem řídila první obrana

6. kolo, pondělí 25.9.2017, Vsetín - Slavia
Vsetín
2:5
0:2, 0:1, 2:2
Slavia

Branky a nahrávky: 58. Hruška (Markovič), 59. Březina (Markovič, Slováček) – 4. J. Drtina (J. Novák), 20. J. Novák (J. Drtina, Z. Doležal), 38. J. Novák (Kasík, Jankovský), 47. Z. Doležal (Nedvídek, J. Drtina), 56. Z. Doležal (Šagát, J. Drtina). Rozhodčí: Obadal, Doležal – Bryška, Novák. Vyloučení: 6:6, navíc Frolo (VSE) a Ryzák (SLA) 5 min. a do konce utkání. Využití: 0:3. Diváci: 3108. Střely na branku: 32:33. Průběh utkání: 0:5, 2:5.

Sestavy

Vsetín

Šurý – Frolo, Ostrčil, Teper, Janáček, Hryciow, Dundáček – Březina, Hruška, Kucharczyk – Markovič, Vávra, Slováček – Finsterle, Pokorný, Hořanský – Karafiát, Šilhavý, Kajaba

Slavia

Frodl – J. Drtina, J. Novák, Ryzák, Kasík, Kolařík, A. Růžička – L. Krejčík, Nedvídek, Z. Doležal – Kubica, Šagát, M. Kadlec – Jankovský, Šafránek, M. Ondráček – Krliš, Furch, Šmerha

Dlouhých jedenáct let trvalo, než se slávisté znovu představili na stadiónu, kde na přelomu tisíciletí probíhali bouřlivé oslavy mistrovských titulů, kterých se účastnil i Jan Srdínko. Ten se do Vsetína vrátil už jako trenér a velkou měrou pomohl k porážce týmu, kde prožil nejúspěšnější hokejové roky. Byli to právě obránci, kteří se svými góly podepsali pod zisk tří bodů. Dvěma góly v poslední třetině se k nim přidal i Zdeněk Doležal

Pražané začali zápas velmi dobře a díky své aktivitě získali přesilovou hru, která nakonec po dalším faulu vsetínského hráče byla dvojnásobná. Početní výhodu pěti proti třem sice slávisté ještě nevyužili, prosadili se však o chvilku později. Novák po modré čáře našel Jiřího Drtinu, jehož tvrdý pokus skončil až v síti.

Následovala vyrovnaná pasáž, během které se však ani jeden z celků nemohl dostat do vyložené brankové příležitosti. To se změnilo ve 12. minutě, kdy se nepovedlo Frolovi vyhození, čehož využil Novák, který znovu hledal Drtinu. Ten tentokrát mířil příliš přesně a nastřelil tyčku.

Ryzák poslal Frola na šití, sešívaní následně využili další přesilovku

V poslední minutě první části byl před brankou příliš aktivní Ryzák, což se však nelíbilo Frolovi, který se okamžitě do soupeře pustil. K vidění nakonec byla bitka, ve které byl úspěšnější obránce červenobílých, Frolovi navíc způsobil krvavý šrám na obličeji.

Pouhých šestnáct vteřin zbývalo do konce úvodního dějství, když Jan Novák rozradostnil hlouček slávistických fanoušků podruhé. Kapitán Pražanů dostal na modré čáře hodně prostoru, a tak se opřel do puku, který prolétl kolem Šurého až do sítě.

Po návratu ze šaten nabídli hosté Valachům dlouhou dvojnásobnou přesilovku, když na trestné lavici postupně usedli dva nejzkušenější slávisté, Novák a Kolařík. Vsetínu se však kombinace v početní výhodě příliš nedařila a Frodla navíc ani pořádně neohrozil.

Skvělý Frodl podržel spoluhráče, další trefu přidal znovu Novák

Těsně před polovinou duelu měli domácí povedené dvě minuty, během kterých pořádně protáhli Frodla. Ten musel v krátké době čelit dvěma přečíslením, poradil si i s pohotovou dorážkou z hranice brankoviště.

Celkově však byli sešívaní ve druhé třetině lepším týmem, což potvrdili i gólem. V 38. minutě se hosté usadili před Šurým a po několika přesných přihrávkách se do puku opřel Jan Novák, který měl při svém zakončení i trochu štěstí. Šurý jeho pokus dobře viděl a byl připraven zasáhnout, jeden ze vsetínských hráčů ovšem lehce pozměnil dráhu střely, a tak už brankář domácích nestihl zareagovat.

Do třetí části vstupovali slávisté už s poměrně jistým náskokem, podle čehož také vypadala hra ve zbytku utkání. Pražané si v klidu hlídali svoje vedení a do útoku se pouštěli v rychlých protiútokách. Po dvou asistencích se gólu dočkal i Zdeněk Doležal. Na začátku celé akce byl Drtina, který našel rozjetého Nedvídka a ten okamžitě uvolnil svého parťáka z útoku. Doležal si pak už jen nabruslil mezi kruhy a švihem prostřelil Šurého.

O nulu přišel Frodl dvě a půl minuty před koncem

Pětibrankové vedení se zrodilo v další přesilové hře, kdy od modré čáry vypálil Drtina. Jeho pokus lehce tečoval Šafránek, Šurý puk jen vyrazil ke Zdeňku Doležalovi, který z úhlu neměl složitou práci.

Ani za výrazně nepříznivého stavu se však Vsetín nevzdal a v ponechané výhodě se vrhl do útoku. Slávistické obraně se nepodařilo zachytit Markoviče, jehož pokus z blízka sice ještě Frodl zastavil, na dorážku Radima Hrušky ale reagoval pozdě.

Valachům stačilo pouhých dvaatřicet vteřin, aby se radovali podruhé. Rychlý protiútok táhl po levé straně David Březina a tvrdou ranou z levého kruhu propálil slávistického gólmana.

Poslední slovo si mohl vzít Nedvídek, kterému do vyložené šance přihrál přesnou žabičkou Doležal. Elitní centr ale ztroskotal na Šurém, jenž se přesunul velmi rychle a puk zachytil do připravené lapačky. Nic to však už nezměnilo na tom, že si červenobílí z horkého vsetínského ledu odvezli všechny tři body.

Ohlasy trenérů

Jiří Dopita (VHK ROBE Vsetín): „Dnes se nám to nehodnotí dobře. Věřili jsme, že po bodu v Litoměřicích, kde jsme neodehráli špatné utkání, se v domácím prostředí trochu zvedneme a budeme hrát lépe. Hráli jsme ale zakřiknutě a bez pohybu. Ne, že by bylo všechno špatně, byly tam i takové okamžiky, kdy to vypadalo celkem slušně. Možná by se něco změnilo, kdybychom dali gól z přesilovky 5 na 3, ale v tom byl také rozdíl. Přesilové hry, jejich využití, střelba na branku, všechno tohle děláme strašně složitě. Trénujeme to, ale v zápase se to nedaří přetavit na gól. V minulém utkání jsme sice neměli ani jednu přesilovku, ale to nás neomlouvá, měli jsme málo pohybu a ten zápas z naší strany nebyl dobrý.“

Jan Srdínko (HC Slavia Praha): „Věděli jsme, že Vsetín je houževnatý tým a bude v tomhle prostředí určitě hodně bojovat. Pro nás bylo strašně důležité podržet si začátek utkání. Jsme taky rádi za to, že se nám vyvedly i přesilové hry. Kromě posledních dvou minut jsme podali parádní týmový výkon, samozřejmě podpořený skvělým Frodlem.“

Autor David Mencl
Nepřehlédněte
OHLASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Ukázali jsme naši sílu, deset gólů je jen bonus, ví Polák

Pěti body (3+2) se výrazně podílel na první výhře juniorů v semifinále proti Šumperku. I díky Vojtěchu Polákovi slávisté vyhráli úvodní zápas v Edenu 10:2. „Jsem rád, že jsem to konečně protrhnul a ...

Číst více
ZÁPASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Junioři ovládli první semifinále, Šumperku nastříleli deset gólů

Slávističtí junioři odstartovali v Edenu semifinálovou sérii proti Šumperku jednoznačným vítězstvím 10:2, hattricky se blýskli Vojtěch Polák a Viktor Štípek. Druhý duel je na programu v pátek od ...

Číst více
A-TÝM 27.3.2024

Defenzivní pilíř David Kajínek zůstává ve Slavii!

Slavia se dohodla na nové smlouvě s Davidem Kajínkem. Pětatřicetiletý defenzivní obránce se chystá na svoji druhou sezonu v červenobílých barvách.

Číst více
MLÁDEŽ 26.3.2024

Juniorské semifinále startuje ve čtvrtek v Edenu!

Junioři se po čtvrtfinálovém vítězství nad Porubou přiblížili svému cíli, k vytouženému postupu do extraligy je ale nutné zvládnout ještě dva důležité kroky. V semifinále, které se hraje opět na tři ...

Číst více