Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ZÁPASY
20.9.2017

Střelecký koncert v Kadani! Slávisté zabrali a slaví výhru

4. kolo, středa 20.9.2017, Kadaň - Slavia
Kadaň
3:6
0:1, 1:2, 2:3
Slavia

Branky a nahrávky: 32. Wágner (Rindoš, Tadeáš Dvořák), 49. Wágner (Rindoš, Tůma), 55. Hejcman (Trefný, J. Müller) – 4. M. Ondráček (Kasík), 24. Šafránek (Z. Doležal, L. Krejčík), 37. Jankovský (Krliš), 42. Kopta (Nedvídek, J. Holý), 49. Krliš (Tejral, Jankovský), 60. J. Drtina (Šafránek, L. Krejčík) Rozhodčí: Zubzanda, Veselý – Coubal, Toman . Vyloučení: 5:2. Využití: 1:1. V oslabení: 1:1. Střely na branku: 15:32. Diváci: 300. Průběh utkání: 0:2, 1:2, 1:5, 3:5, 3:6.

Sestavy

Kadaň

Dvořák – Trefný, Cestr, Szathmáry, Blaha, R. Černý, Kadeřávek – J. Müller, Hejcman, Krejčiřík – Kohút, Rob, Chrpa – Wágner, Tůma, Adámek – Rindoš, Ringler, Havlíček.

Slavia

Polívka – J. Drtina, J. Novák, Barák, Kasík, Kolařík, J. Holý – L. Krejčík, Šafránek, Z. Doležal – M. Ondráček, Šagát, Kubica – Kopta, Nedvídek, Šmerha – Jankovský, Krliš, Tejral.

Parádní duel s ještě lepším koncem. Sešívaní napravili dojem ze dvou porážek a nasázeli Kadani šest branek. Soupeř se sice po slibném úvodu Slavie a trefách Ondráčka s Šafránkem dostal na dostřel jediného gólu, červenobílá letka však přidala plyn a dobyla svatyni Trhačů ještě čtyřikrát. Postupně se trefili Jankovský, Kopta, Krliš a Drtina. Domácí se prohře bránili zuby nehty a ještě dvakrát snížili. Dorovnat manko se jim už ale nepovedlo. Slavia tak po krátké odmlce naplno bodovala.

Úvod jako hrom. Sešívaní se oklepali z prohry s Prostějovem tím nejlepším způsobem a už v úvodu duelu v Kadani mohli slavit. Slávistickou střídačku zvedl na nohy v čase 03:29 Martin Ondráček, který využil dvojnásobnou přesilovku a po Kasíkově ráně dopravil odražený kotouč za Dvořákova záda.

Následně domácí klec ohrozil Kasík, jeho střelu od modré však kadaňský gólman zkrotil v lapačce. Maskovaný muž si poradil i s tvrdým pokusem Holého, proti Barákovu nemusel vůbec zasahovat. Střela skončila těsně vedle brány.

Stejně dobře, jak začali první třetinu, odstartovali červenobílí i prostřední dvacetiminutovku. Ve 24. minutě vybídl Doležal Davida Šafránka, ten jeho přesný pas využil a propálil Dvořáka.

Chvíli po půlce zápasu vystrčili růžky také Trhači. A hned z toho byl gól. Dvořák nahodil kotouč dopředu na rozjetého Rindoše, který nesobecky přihrál Františku Wágnerovi. Kadaňský útočník se nemýlil a přesnou střelou k tyči snížil na rozdíl jediné branky.

Nápor Kadaně utnul Jankovský a slávisté načali brankostroj

Ve 36. minutě však znovu úřadovali hosté. Útok Tejral-Krliš-Jankovský vyrazil na zteč soupeřovy branky a z rychlého přečíslení vytěžil třetí zásah sešívaných. Úspěšným střelcem byl Václav Jankovský, který precizně zužitkoval nahrávku od Krliše.

Že se Kadani po příchodu z kabin v zápase se Slavií nedaří, se projevilo i v závěrečné dvacetiminutovce. Časomíra ještě neukrojila ani dvě minuty a sešívaní se znovu radovali. Na modré skvěle zapracoval Holý, jenž přistrčil kotouč Nedvídkovi. Ten ještě posunul na Ondřeje Koptu a slávistická desítka rozvlnila síť domácí klece.

Červenobílý brankostroj ale pokračoval dál. Zkraje 49. minuty se znovu prosadila čtvrtá lajna Slavie. Dvořák vyrazil Tejralovu dělovku jen k Václavovi Krlišovi, mladý forvard se v dobré pozici nezalekl a parádní ranou uklidil puk pod břevno.

Kadaň se však nechtěla tak lehce vzdát a po pouhých sedmnácti vteřinách opět snížila. Polívku překonal svou druhou trefou v zápase František Wágner. Další gól navíc v 55. minutě přidal Darek Hejtman, který proměnil svůj samostatný únik střelou nad Polívkovu vyrážečku.

V samotném závěru Trhači odvolali brankáře a zkoušeli zaútočit v šesti. Wágner se sice dostal do zajímavého průniku, jeho prudký pokus ale skončil mimo tři tyče. Sešívanou výhru tak vzápětí zpečetil ránou do prázdné klece Jiří Drtina.

Ohlasy trenérů

Jan Srdínko (HC Slavia Praha):„Jsme rádi, že jsme vyhráli. Myslím, že jsme předvedli slušný výkon a hráli aktivně po celou dobu zápasu. Trošku jsme si akorát zkomplikovali situaci, když jsme v poslední čtyřminutové přesilové hře hráli lehkovážně a soupeř nás za to následně potrestal.“

Robert Kaše (SK Trhači Kadaň): „V podstatě se nám všechny zápasy opakují. Do utkání jsme vlétli aktivně, potom jsme se dostali nesmyslnými fauly do oslabení pět na tři, takže jsme hned ve třetí minutě inkasovali. Bohužel nás to opět srazilo dolů. Než jsme se z toho rozkoukali, prohrávali jsme 0:2. Následně se nám podařilo vstřelit gól na 1:2, zvedli jsme se a zase nesmyslnou minelu jsme dostali branku na 1:3, takže jsme opět spadli dolů.“

Autor Martina Kramerová
Nepřehlédněte
OHLASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Ukázali jsme naši sílu, deset gólů je jen bonus, ví Polák

Pěti body (3+2) se výrazně podílel na první výhře juniorů v semifinále proti Šumperku. I díky Vojtěchu Polákovi slávisté vyhráli úvodní zápas v Edenu 10:2. „Jsem rád, že jsem to konečně protrhnul a ...

Číst více
ZÁPASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Junioři ovládli první semifinále, Šumperku nastříleli deset gólů

Slávističtí junioři odstartovali v Edenu semifinálovou sérii proti Šumperku jednoznačným vítězstvím 10:2, hattricky se blýskli Vojtěch Polák a Viktor Štípek. Druhý duel je na programu v pátek od ...

Číst více
A-TÝM 27.3.2024

Defenzivní pilíř David Kajínek zůstává ve Slavii!

Slavia se dohodla na nové smlouvě s Davidem Kajínkem. Pětatřicetiletý defenzivní obránce se chystá na svoji druhou sezonu v červenobílých barvách.

Číst více
MLÁDEŽ 26.3.2024

Juniorské semifinále startuje ve čtvrtek v Edenu!

Junioři se po čtvrtfinálovém vítězství nad Porubou přiblížili svému cíli, k vytouženému postupu do extraligy je ale nutné zvládnout ještě dva důležité kroky. V semifinále, které se hraje opět na tři ...

Číst více