Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ZÁPASY
26.9.2016

První třetina nestačila. Most veze z Edenu překvapivě tři body

8. kolo, pondělí 26.9.2016, Slavia - Most
Slavia
1:4
1:0, 0:2, 0:2
Most

Branky a nahrávky: 20. Kverka (M. Drtina) – 24. Alinč (Rod, Kokeš), 35. Válek (Řehoř), 50. J. Šimeček (Mráz), 58. Rod. Rozhodčí: Luczków – Čížek, Potůček. Vyloučení: 2:5. Využití: 1:0. Diváci: 658. Průběh utkání: 1:0, 1:4.

Sestavy

Slavia

Hylák – M. Drtina, Pohl, Štebih, Knot, Hraško, A. Růžička, Andrlík – Kverka, Šafránek, Mikulík (C) – Rys, Chlouba, Jiránek – Kern, Tuominen, Markovič – Kubica, M. Kadlec.

Most

J. Hübl – Rulík, J. Novák, Kokeš, Hora, Strejček, K. Černý – Rod, Alinč, Smolka – Kubinčák (C), Válek, Řehoř – Mráz, J. Šimeček, Stříbrný – Mical, Slavíček, Trübenekr.

Po úvodní části nic nenasvědčovalo tomu, že by měli mít Pražané se Severočechy větší potíže. Hübl hosty sice dlouho držel, těsně před úvodní sirénou byl ale Kverkou překonán a sešívaní si do kabin nesli těsný náskok. Ve druhé části se ale obraz hry zcela změnil a Most překvapivě otočil průběh utkání. Na hokejky slávistů se s přibývajícím časem vkrádala nervozita a navíc přišel po rychlém kontru hostů jejich třetí gól. Samotná hra bez brankáře v úplném závěru pak překvapivý výsledek jen podtrhla, neboť se Rod nemýlil střelou přes celé kluziště a Mostečtí si tak připisují na své konto velmi překvapivou výhru z Edenu.

Ztichlý Eden a tázavé pohledy jednotlivých fanoušků, ale i hráčů. Poslední tým tabulky ve druhé části uštědřil domácímu výběru lekci z efektivity a dvěma přesnými zásahy se dostal do vedení 2:1. Přitom to mohli být Pražané, kteří mohli držet dvoubrankové vedení.

Úvodní perioda totiž nenaznačovala, že by měl mít papírový favorit zápasu se Severočechy nějaké větší potíže. Slávisté nastoupili do zápasu plně koncentrovaní a brzy zamkli svého soka v jeho obranném pásmu. Zdálo se, že je jen otázkou času, kdy se Slavia poprvé prosadí a úvodní brankou položí základ ke snadnému vítězství. Nakonec skutečně úvodní branka přišla ještě před první sirénou. Do té doby výborného Hübla překonal při přesilové hře dorážející Jaromír Kverka.

Zmar a překvapivý obrat ve druhé části

Prostřední dvacetiminutovka ale přinesla zcela odlišný obraz hry. Mostečtí se sice nemohli opřít o byť jediného fanouška ve svém sektoru, vše ale vynahradili houževnatostí a bojovností. Nejprve ještě rozhodčí pro kopnutí neuznali gól sešívaných, následně už přišel obrat hostů. Ve 24. minutě doplatili Vršovičtí na pasivitu ve vlastní třetině, kterou potrestal přesným projektilem k tyčce z mezikruží Jan Alinč.

Pražané se snažili najít ztracený klid, jenže marně. Navíc bylo brzy ještě hůř. Ve 35. minutě potrestali Hraškovu lehkovážnou rozehrávku Řehoř s Ivanem Válkem, první jmenovaný našel druhého u vzdálenější tyčky a Hylák se proti střele z první přesunout nestačil. Snaha slávistů o odpověď v prostředním dějství srovnání nepřinesla, a tak ležel na bedrech domácí před závěrečnou částí úkol, neočekávaný, ale o to obtížnější...

Zvrat nepřišel, body míří na sever Čech

A nakonec také neřešitelný. Slávisté sice měli herně navrch, chyběla ale jakákoliv překvapivá myšlenka. Proti byl také jistý Hübl. Naopak s postupem času kupili sešívaní stále více chyb a po jedné z nich udeřili hokejisté Mostu potřetí. Hosté jeli do přečíslení dvou na jednoho, které Jaroslav Šimeček přetavil v branku přesnou střelou pod horní tyčku.

V závěru duelu sáhli červenobílí pochopitelně ke hře bez brankáře, jenže ani ta druhý zásah nepřinesla, naopak. Domácí nehráli v šesti ani deset vteřin, když přes celé hřiště trefil odkrytou svatyni Slavie Tomáš Rob, jenž tak pečetil velmi překvapivou, ale zaslouženou výhru Mostu.

Ohlasy trenérů

Jan Srdínko (HC Slavia Praha): „Z naší strany se nám zápas vůbec nepovedl. I když jsme možná na střely byli lepší, tak nám chybělo finální zakončení. Věděli jsme, jaký soupeř přijede, a řekl bych, že k podcenění nedošlo. Spíš byla křeč v zakončení a chyběla nám lehkost, což se projevilo na výsledku. Dostali jsme se do vedení 1:0, což bylo super. Pak jsme přidali druhý gól, který bohužel nebyl uznaný, ale do konce zápasu zbývalo dost času na to, aby se s utkáním ještě dalo něco dělat. Pro nás je to ztráta tří bodů ať hrajeme s prvním nebo posledním. Je to pro nás soupeř jako každý jiný, my se zase musíme připravit na další zápas.“

Jiří Doležal (HC Most): „Myslím si, že od druhé třetiny jsme zlepšili pohyb a byli jsme nebezpečnější. Když nás domácí zamkli a měli hodně nebezpečné střely, Jarda Hübl nás podržel. Ty chyby, které děláme v jiných zápasech, tentokrát nebyly. Snažíme se hrát vždycky to, co si řekneme, ale většinou hloupě chybujeme, to je to, co nás stojí zápasy. Kromě zápasu v Budějovicích, kde jsme dostali sedm gólů, jsme nebyli úplně špatní. Srážely nás individuální chyby v závěru zápasů, čehož jsme se dnes vyvarovali. Proto si asi odvážíme všechny tři body.“

Autor Adam Kolář
Nepřehlédněte
OHLASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Ukázali jsme naši sílu, deset gólů je jen bonus, ví Polák

Pěti body (3+2) se výrazně podílel na první výhře juniorů v semifinále proti Šumperku. I díky Vojtěchu Polákovi slávisté vyhráli úvodní zápas v Edenu 10:2. „Jsem rád, že jsem to konečně protrhnul a ...

Číst více
ZÁPASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Junioři ovládli první semifinále, Šumperku nastříleli deset gólů

Slávističtí junioři odstartovali v Edenu semifinálovou sérii proti Šumperku jednoznačným vítězstvím 10:2, hattricky se blýskli Vojtěch Polák a Viktor Štípek. Druhý duel je na programu v pátek od ...

Číst více
A-TÝM 27.3.2024

Defenzivní pilíř David Kajínek zůstává ve Slavii!

Slavia se dohodla na nové smlouvě s Davidem Kajínkem. Pětatřicetiletý defenzivní obránce se chystá na svoji druhou sezonu v červenobílých barvách.

Číst více
MLÁDEŽ 26.3.2024

Juniorské semifinále startuje ve čtvrtek v Edenu!

Junioři se po čtvrtfinálovém vítězství nad Porubou přiblížili svému cíli, k vytouženému postupu do extraligy je ale nutné zvládnout ještě dva důležité kroky. V semifinále, které se hraje opět na tři ...

Číst více