Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ZÁPASY
3.10.2015

Střelecký koncert v Litoměřicích = další sešívané vítězství

10. kolo, sobota 3.10.2015, Litoměřice - Slavia
Litoměřice
2:6
1:3, 0:1, 1:2
Slavia

Branky a nahrávky: 2. Švagrovský (Bílek, Doležal), 42. Nedvídek (Antončík) – 15. Kašpařík (Punčochář), 18. Knot (Doležal J.), 20. M. Hruška (Čermák), 31. Robinson (Markovič, Knot), 49. Doležal T. (Čermák, Kašpařík), 52. M. Hruška (Čermák, Doležal T.). Rozhodčí: Petružálek – Bosák, Toman. Vyloučení: 5:4. Využití: 0.0. V oslabení: 0:0. Diváci: 1740. Střely na branku: 23:36. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 1:4, 2:4, 2:6.

Sestavy

Litoměřice

Král (od 52. Michajlov) – Krstev, Piegl, Plášil, Bílek, Jank, Mikliš, Málek – Procházka Ma., Berger, Rousek – Švagrovský, Valášek, Doležal Z. – Beránek, Nedvídek, Ondráček – Antončík, Racek, Procházka Mi.

Slavia

Hylák – M. Hruška, Pavlin, Hraško, Punčochář, Kolařík, Knot, Růžička – Robinson, Šafránek, Markovič – Bahenský, Jiránek, Micka – T. Doležal, Kašpařík, Čermák – J. Doležal, Andres, Nestrašil.

Slavia nasázela Litoměřicím na jejich ledě šest branek a prodloužila vlastní vítěznou sérii o další utkání. Od úvodních minut sice prohrávala 1:0, v průběhu zápasu však dokázala skóre zcela otočit a vydolovat tříbodovou výhru za vítězství 6:2, které svými góly vystříleli Kašpařík, Knot, Robinson, Milan Hruška a Tomáš Doležal.

Slávisté nezačali na ledě 9. celku tabulky vůbec dobře. Aktivně hrající Litoměřice zasadily lídrovi WSM Ligy hned v úvodu utkání tvrdou ránu. Po Bílkově přihrávce z rohu kluziště propálil Hyláka střelou z mezikruží David Švagrovský a domácí vedli už ve 2. minutě 1:0.

Hosté se po inkasovaném gólu vrhli do útoku, jejich výlety do obranného pásma Litoměřic však spolehlivě zastavovali pozorní beci v domácích dresech. Ve 12. minutě získala Slavia výjimečnou příležitost k vyrovnání, když si k Rackovi, pykajícímu za hákování, přisedl na trestnou lavici ještě Z. Doležal. Dvojnásobnou přesilovku pět na tři však sešívaní nedokázali využít. Miloslav Čermák v jejím průběhu navíc neproměnil nařízené trestné střílení.

Příznivci červenobílých barev se vyrovnávací branky nakonec ale přece jen dočkali. V čase 14:06 se v nepřehledné situaci před gólmanem Králem nejlépe zorientoval Pavel Kašpařík a dorazil puk do odkryté brány. Vyrovnávací trefa Slavii doslova nakopla a její hráči do konce třetiny okořenili vlastní výkon dalšími dvěma brankami.

Tři minuty před sirénou otočil skóre zápasu ve prospěch sešívaných obránce Ronald Knot, který svou tvrdou střelou vymetl levý horní roh Královy svatyně. V úplném závěru úvodního dějství se gólový účet zápasu měnil znovu. Sedm sekund před koncem vyprovodil domácí hráče do šatny třetí slávistickou brankou Milan Hruška.

První pětiminutovka druhé třetiny patřila Litoměřickým, kteří se ve snaze dohnat dvoubrankové manko pustili do několika slibných akcí. Tlak ze strany domácího mužstva vyvrcholil v 25. minutě, kdy se Slavia se štěstím ubránila jedné ze série soupeřových šancí.

Poté převzali iniciativu znovu červenobílí, nadějná situace z 27. minuty však gólem neskončila a k puku se opět dostali hráči Stadionu. Jejich útočné výpady však pokaždé ztroskotaly na skvěle chytajícím Hylákovi. V čase 30:53 znovu udeřila Slavia. Po spolupráci Knota s Markovičem navýšil skóre na 4:1 svou druhou brankou v sezoně Kanaďan Nathan Robinson. O možnost skórovat připravila Litoměřice v závěrečné minutě ve skrumáži před hostujícím gólmanem vlastní bídná produktivita, a tak už Kalich arena ve druhé části zápasu žádný další gól neviděla.

Průběh třetí části jako přes kopírák

Závěrečná třetina nabídla doslova a do písmene stejnou podívanou jako první dvacetiminutovka. Pár desítek sekund po úvodním vhazování se gólově prosadily Litoměřice, kterým zajistil snížení na 2:4 trefou z mezikruží Lukáš Nedvídek.

Borce v červenobílých dresech branka ve vlastní síti probrala a v následujících minutách zasypali Královu klec několika povedenými střelami. Zvýšená aktivita a litoměřická nemohoucnost v zakončení nakonec vyústila v pátý gól Slavie. Tím rozpumpoval slávistické fanoušky Tomáš Doležal, který po vlastní individuální akci překonal domácího brankáře trefou do pravého horního rohu.

Definitivní výhru zajistil Slavii v 52. minutě svým druhým zásahem v utkání Milan Hruška, když překonal domácího brankáře perfektní ranou od modré.

Sešívaní si po zaslouženém triumfu a tříbodovém zápisu do tabulky WSM Ligy udrželi první místo v průběžném pořadí soutěže, ve kterém mají dvoubodový náskok na druhý Motor.

Ohlasy trenérů

Daniel Tvrzník (HC Stadion Litoměřice): „Soupeř dnes jasně předvedl, proč je v tabulce na prvním místě. Vůči takovému týmu je potřeba, abychom podali perfektní výkon ve všech řadách. Gólmanem počínaje a čtvrtým útokem konče. To se nám dnes bohužel nepovedlo a následně to ovlivnilo i průběh hry. Jakmile Slavie začala vyvíjet nátlak, převzala i kontrolu nad hrou. Klíčovým momentem zápasu byl pravděpodobně třetí gól soupeře pár vteřin před koncem úvodní třetiny."

Autor Martina Kramerová
Nepřehlédněte
ZPRÁVY Z KLUBU 19.4.2024

Klapka už pálí v NHL! Stihl první trefu i bitku

Slávistický odchovanec Adam Klapka ve svém šestém zápase v dresu Calgary poprvé skóroval. V noci na pátek otevřel skóre zápasu proti San Jose a pomohl svému týmu k výhře 5:1.

Číst více
MLÁDEŽ 18.4.2024

Luboš Jenáček povede juniory i v extralize!

Luboš Jenáček dovedl v právě skončené sezoně juniory jako hlavní trenér do extraligy, teď s nimi bude pokračovat i v nejvyšší soutěži. Slavia se s ním dohodla na pokračování u nejstarší mládežnické ...

Číst více
ROZHOVORY 18.4.2024

Havrdovo volno? Užil si lyžovačku v Itálii, chystá se i do exotiky

Ve Slavii hraje odmalička a v červenobílém dresu si postupně plní hokejové sny. Letos přidal v Edenu další sezónu za A-tým a klub si jeho služby pojistil i pro příští ročník. Jak dvaadvacetiletý ...

Číst více
A-TÝM 15.4.2024

Lukáš Strnad podepsal novou smlouvu se Slavií!

Lukáš Strnad bude i nadále oblékat slávistický dres. Devatenáctiletý útočník má za sebou druhou sezonu v A-týmu, letos navíc pomohl juniorce v play-off k postupu do extraligy. Se Slavií se naopak ...

Číst více