Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ZÁPASY
19.4.2015

Vítězné loučení! Sešívaní zdolali Budějovice po prodloužení

B12, neděle 19.4.2015, Slavia - Č. Budějovice
Slavia
4:3p
0:1, 1:1, 2:1 - 1:0
Č. Budějovice

Branky a nahrávky: 26. Bednář, 42. Čermák (Holec, Novák), 58. Štich (Bednář), 63. Čermák (Valach) – 12. Pajič (Kuchejda), 37. Přibyl (D. Růžička, Žovinec), 49. Pajič (Straka, D. Růžička). Rozhodčí: Úlehla, Lacina – Barvíř, Blümel. Vyloučení: 7:6. Využití: 2:3. V oslabení: 0:0. Diváci: 2120. Střely na branku: 50:29. Zblokované střely: 18:6. Hity: 4:3. Vhazování: 43:33. Průběh utkání: .

Sestavy

Slavia

Furch – Štich, A. Růžička, Kolařík, Knot, Šenkeřík, Novák, Šulc, Valach, Drahorád – Kolář, Vlasák, Bednář – Babka, Holec, Čermák – Poletín, Divíšek, Stránský – Veselý

Č. Budějovice

Bláha – Žovinec, Punčochář, Vráblík, Suchánek, Kachyňa, Mucha, Semrád, D. Růžička – Přibyl, Pajič, Vaniš – Kuchejda, Straka, Nouza – Švihálek, Rob, Doktor – Pašek, Boháč, Marek

Minimálně na rok poslední utkání Slavie v extralize dokázali sešívaní vyhrát v prodloužení, kde rozhodl o jejich vítězství Miloslav Čermák. Ten v tomto utkání vstřelil dva góly. V barážové tabulce to však nic nezměnilo a červenobílí končí sezónu na třetím místě a v příští sezóně si zahrají druhou nejvyšší soutěž.

V posledním zápase letošní sezóny přivítali domácí slávisté tým z Českých Budějovic. Do šancí se v první periodě dostávali spíše slávisté. Nejprve se z mezikruží netrefil Poletín a v následující šanci se brankář hostí Bláha dokázal včas přesunout a zasáhnout proti pokusu Knota.

I přes všechny šance to byli Jihočeši, kteří šli do vedení jako první. Přibyl vyzval přesným pasem ke střele Roka Pajiče, který střelou z první otevřel skóre. Závěr prvního dějství, až na Nouzův pokus, nezaznamenal žádné větší ohrožení pro oba gólmany.

Do druhé části vstoupili aktivně slávisté. Po spolupráci Bednáře a Valacha zazvonila branková konstrukce Bláhovy branky. Ve 26. minutě sešívaní už ale vyrovnali. Jaroslav Bednář si najel do výborné pozice, odkud dokázal najít skulinku mezi Bláhovými betony a srovnal stav zápasu.

Kapitán červenobílých byl i nadále aktivní, o chvíli později se však ani jemu, ani Vlasákovi nepodařilo prostřelit gólmana hostí. Aktivita domácích dále přetrvávala. Divíšek zpracoval odražený kotouč, kterému dokázal v cestě do brány zabránit hráč soupeře za přispění své brusle.

Domácí byli sice aktivní, ale pořekadlo „nedáš - dostaneš“ opět vstoupilo v platnost. Po vyloučení Knota dostali Jihočeši možnost početní převahy. Těsně před koncem jejich přesilové hry se po zmatku před Furchovou klecí dostal ke kotouči Adam Přibyl. Ten se střelou neotálel a zcela přesně zamířil do odkryté branky.

Krátce po vhození úvodního buly třetí třetiny byl vyloučen hostující Punčochář. Toho využil Holec, který vyzval ke střele Miloslava Čermáka, ten dokázal bekhendem oblafnout Bláhu a skóre bylo podruhé srovnané. Moc dlouho ale tento stav nevydržel. Sešívaní totiž neubránili osamoceného Roka Pajiče, který tak skóroval podruhé a opět poslal Jihočechy do vedení.

Těsně před koncem utkání ještě dostali sešívaní možnost zahrávat přesilovou hru. V té dokázal vystřelit David Štich a jeho na první pohled spíše nahození zapadlo za Bláhova záda.

Vzhledem k tomu, že byl stav utkání po šedesáti minutách nerozhodný, následovalo prodloužení. V něm vyzval Valach do samostatného úniku Miloslava Čermáka, který ujel obráncům hostí a rozhodl tento zápas.

Ohlasy trenérů

Josef Beránek (HC Slavia Praha): Toto utkání bylo hlavně o tom, abychom urvali výhru. Škoda, že se to povedlo až v prodloužení. Měli jsme před tím proměnit spoustu šancí, ve kterých jsme se ocitli.

Radek Bělohlav (ČEZ Motor České Budějovice): Motivací bylo hlavně vyhrát, abychom zakončili sezónu vítězstvím. Nepodařilo se. Bohužel nám poslední dobou nevycházejí konce zápasů. Stalo se... Alespoň víme, co zlepšit do příští sezóny.

Autor Jakub Janoušek
Nepřehlédněte
ZÁPASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Junioři ovládli první semifinále, Šumperku nastříleli deset gólů

Slávističtí junioři odstartovali v Edenu semifinálovou sérii proti Šumperku jednoznačným vítězstvím 10:2, hattricky se blýskli Vojtěch Polák a Viktor Štípek. Druhý duel je na programu v pátek od ...

Číst více
A-TÝM 27.3.2024

Defenzivní pilíř David Kajínek zůstává ve Slavii!

Slavia se dohodla na nové smlouvě s Davidem Kajínkem. Pětatřicetiletý defenzivní obránce se chystá na svoji druhou sezonu v červenobílých barvách.

Číst více
OHLASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Volno navíc je naše výhoda, pochvaluje si před semifinále Vosmík

V poslední minutě třetího čtvrtfinále svým gólem využil přesilovku, čímž poslal juniory do čtvrtfinále. Útočník Adam Vosmík tak výraznou měrou přispěl k tomu, že slávisté Porubu vyřadili v ...

Číst více
MLÁDEŽ 26.3.2024

Juniorské semifinále startuje ve čtvrtek v Edenu!

Junioři se po čtvrtfinálovém vítězství nad Porubou přiblížili svému cíli, k vytouženému postupu do extraligy je ale nutné zvládnout ještě dva důležité kroky. V semifinále, které se hraje opět na tři ...

Číst více