Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ZÁPASY
31.3.2015

Slavia přelstila virózu i Olomouc a jde do čela barážové tabulky

B4, úterý 31.3.2015, Slavia - Olomouc
Slavia
2:1
1:0, 0:1, 1:0
Olomouc

Branky a nahrávky: 8. Holec, 46. Čermák (Vlasák) – 34. Matai (Herman). Rozhodčí: Hradil, Pavlovič – Kajínek, Zavřel. Vyloučení: 7:6. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 2674. Střely na branku: 32:39. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 2:1.

Sestavy

Slavia

Furch – Štich, Krejčí, Šulc, Novák, Kolařík, Knot, Drahorád – Tomica, Bednář, Pletka – Doležal, Vlasák, Čermák – Kolář, Vas, Holec – Veselý, Poletín, Andres – Divíšek.

Olomouc

Trvaj – Vyrůbalík, Majeský, Ondrušek, Škůrek, Staněk, Houdek, Rašner – Laš, Knotek, Buc – Řípa, Marosz, Kucharczyk – Matai, Herman, Zuzin – Dlouhý, Patera, Jergl.

Co třetina, to gól. I tak by se dalo popsat čtvrté kolo baráže mezi Slavií a Olomoucí. Skóre otevřel v osmé minutě Miroslav Holec, jenže kohouti se vrátili do hry vyrovnávací brankou ve druhé části. O vítězi nakonec rozhodl Miloslav Čermák, a svěřenci trenéra Beránka se tak díky třem vybojovaným bodům dostávají do vedení v celé baráži.

Přesto, že sešívání žádali soupeře o odložení čtvrtého barážového utkání, v samotném klání na nich nebyla znát žádná újma. Po svém dlouhodobém zranění se na ledě dokonce objevil i tahoun slávistů Divíšek.

Domácí vstoupili do zápasu s velkou vervou, ovšem dvouminutové početní oslabení jim nadělalo velké problémy. Jen tak tak stačil Furch zareagovat při střele Zuzina, kdy se stihl přemístit na stranu odkryté části klece.

Trvaj měl na druhé straně taktéž plné ruce práce. Do velké šance se dostal například Knot, jehož dělovka jen o centimetry minula olomouckou klec. V osmé minutě Slavia udeřila! Zpoza branky si vybruslil Miroslav Holec, který následně bekhendem zaskočil olomouckého gólmana.

Kohouti měli ve druhé části k dispozici dokonce čtyřminutovou přesilovku a následně i početní výhodu 5 na 3. Netrvalo ale dlouho a za katr usedli chvíli po sobě i dva olomoučtí hokejisté, a tak si i svěřenci trenéra Beránka zahráli v pěti proti třem. Ani jednomu celku se ale nepodařilo dvojnásobnou početní výhodu využít.

Ve druhé polovině prostřední periody měli navrch hosté, kteří postupně dostávali do presu domácí hráče. Nakonec situace vyvrcholila ve chvíli, kdy se před Furchovou brankou ve skrumáži nejlépe zorientoval Jakub Matai a poslal puk do sítě, čímž vyrovnal na 1:1.

Hra se po většinu času přelévala ze strany na stranu. Ve 45. minutě se ovšem sešívaní dostali do vedení, když Miloslav Čermák doslova propasíroval kotouč za Trvajova záda.

O něco později zatrnulo zase Furchovi a jeho spoluhráčům. Jeden z Moravanů totiž nastřelil tyčku slávistické svatyně a Hanáci se už radovali z gólu, sudí po konzultaci s videorozhodčím branku neuznal.

V závěru utkání byli domácí sevřeni ve vlastním obranném pásmu a odolávali tlaku soupeře. Ten ještě zkusil power-play. Slavia si ale vítězství vzít nenechala a získala tři cenné body.

Ohlasy trenérů

Jan Srdínko (HC Slavia Praha): Naše situace nebyla lehká a klobouk dolů před klukama, protože to parádně odmakali. Našim úkolem bylo hráče co nejvíce namotivovat, byli v péči lékaře a zvládli to.

Jan Tomajko (HC Olomouc): Pro nás to byl smolný zápas. Vyrovnali jsme na 1:1, měli jsme vyložené šance, ale k naší škodě je neproměnili. Nepředpokládali jsme, že Slavia bude nějak oslabená.

Autor Šárka Kulhánková
Nepřehlédněte
OHLASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Ukázali jsme naši sílu, deset gólů je jen bonus, ví Polák

Pěti body (3+2) se výrazně podílel na první výhře juniorů v semifinále proti Šumperku. I díky Vojtěchu Polákovi slávisté vyhráli úvodní zápas v Edenu 10:2. „Jsem rád, že jsem to konečně protrhnul a ...

Číst více
ZÁPASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Junioři ovládli první semifinále, Šumperku nastříleli deset gólů

Slávističtí junioři odstartovali v Edenu semifinálovou sérii proti Šumperku jednoznačným vítězstvím 10:2, hattricky se blýskli Vojtěch Polák a Viktor Štípek. Druhý duel je na programu v pátek od ...

Číst více
A-TÝM 27.3.2024

Defenzivní pilíř David Kajínek zůstává ve Slavii!

Slavia se dohodla na nové smlouvě s Davidem Kajínkem. Pětatřicetiletý defenzivní obránce se chystá na svoji druhou sezonu v červenobílých barvách.

Číst více
MLÁDEŽ 26.3.2024

Juniorské semifinále startuje ve čtvrtek v Edenu!

Junioři se po čtvrtfinálovém vítězství nad Porubou přiblížili svému cíli, k vytouženému postupu do extraligy je ale nutné zvládnout ještě dva důležité kroky. V semifinále, které se hraje opět na tři ...

Číst více