Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ZÁPASY
9.12.2014

Slibný začátek Slavia neudržela a indiánům podlehla o gól

30. kolo, úterý 9.12.2014, Slavia - Plzeň
Slavia
1:2
0:0, 1:0, 0:2
Plzeň

Branky a nahrávky: 28. Vas (Čermák, Poletín) – 47. Sýkora (Johnson, Mozík), 50. Kadlec (Schleiss, Sýkora). Rozhodčí: Lacina, Polák – Blümel, Kis. Vyloučení: 6:8. Využití: 0:2. V oslabení: 0:0. Diváci: 3508. Střely na branku: 30:39. Průběh utkání: 1:0, 1:2.

Sestavy

Slavia

Furch – Štich, Valach, Beňovič, Novák, König, Kolařík, Knot – Sklenář, Vlasák, Bednář – Doležal, Divíšek, Klhůfek – Poletín, Vas, Čermák – Andres, Krejčí, Veselý.

Plzeň

Machovský – Pulpán, Mozík, Jeřábek, Kadlec, Boháč, Kubka, Marcel – Hollweg, Kašpařík, Balej – Johnson, Lev, Sýkora – Schleiss, Simon, Indrák – Kubalík, Přikryl, Beran.

Slavii čekal proti Plzni pod novým trenérem velmi důležitý zápas. Pražané začali dobře, ve druhé třetině se dostali do vedení 1:0. Poslední část ale vše zvrátila. Indiáni totiž nejenže vyrovnali, ale dokonce otočili stav na 1:2. Červenobílí tak ani tentokrát nebodovali. Jedinou branku sešívaných vstřelil János Vas.

První třetina nabídla divákům v O2 aréně vyrovnaný souboj. Oba soupeři se prezentovali aktivním hokejem a Slavia měla k dispozici dokonce tři přesilovky. Šance byly k vidění na obou stranách, velký kus práce odvedl ve své brance Dominik Furch, který vytáhl z rukávu parádní kousky. Nicméně do kabin se po úvodní části odcházelo za bezbrankového stavu.

Domácí vstoupili do druhé dvacetiminutovky s větším důrazem, a to se jim také vyplatilo. Po delším tlaku Pražanů v obranném pásmu Plzně se z mezikruží trefil za záda Machovského János Vas.

Hosté hráli velmi často v oslabení, a tak se červenobílí pokoušeli navýšit své vedení. Gólman indiánů měl plné ruce práce, svůj tým ale v důležitých chvílích podržel. Během čtyřiceti minut hry padla pouze jediná branka, a to do sítě Plzně.

Ve třetí třetině se pokračovalo v nastoleném tempu z úvodní dvacetiminutovky. Hra se přelévala ze strany na stranu. Ve čtyřicáté sedmé minutě padl ovšem vyrovnávací gól Plzně. Při přesilovce pět na tři se z bezprostřední blízkosti prosadil Ján Sýkora.

Západočechy vstřelená branka zřejmě nakopla. Netrvalo dlouho a zásluhou někdejšího slávisty Petra Kadlece šli hosté do vedení.

Necelé čtyři minuty před koncem utkání bylo ještě nařízeno trestné střílení proti Slavii, kterého se zhostil Jakub Lev. Toho s přehledem zabrzdil sešívaný brankář.

Domácí se ještě v závěru zápasu pokoušeli vyrovnat, to se jim ovšem nepodařilo, a tři body si tak odvezli hosté z Plzně.

Ohlasy trenérů

Petr Novák (HC Slavia Praha): Povedlo se nám zapracovat na obranné činnosti, která byla dnes o hodně lepší než v předchozích zápasech. Bohužel jsme neproměnili útočné šance, které jsme si vypracovali. Dá se říct, že zápas jsme opět prohráli v oslabeních, ze kterých jsme inkasovali. Další věc, kterou musím naší hře vytknout, jsou zbytečné fauly hokejkou. Snad se nám tyto nedostatky povede napravit v tréninku, přestože na to není moc času. Pozitivum dnešního zápasu je, že jsme dostali o znatelný počet gólů méně, než v předchozích kláních.

Ladislav Čihák (HC Škoda Plzeň): Věděli jsme, že Slavia vyměnila trenéry a nebude to lehké utkání. Soupeř byl nabuzený. První třetina sice skončila nerozhodně, ale naše hra nebyla ideální. Ve třetím dějství se nám podařilo dát dva góly, což nás tak trochu zachránilo.

Autor Šárka Kulhánková
Nepřehlédněte
A-TÝM 27.3.2024

Defenzivní pilíř David Kajínek zůstává ve Slavii!

Slavia se dohodla na nové smlouvě s Davidem Kajínkem. Pětatřicetiletý defenzivní obránce se chystá na svoji druhou sezonu v červenobílých barvách.

Číst více
OHLASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Volno navíc je naše výhoda, pochvaluje si před semifinále Vosmík

V poslední minutě třetího čtvrtfinále svým gólem využil přesilovku, čímž poslal juniory do čtvrtfinále. Útočník Adam Vosmík tak výraznou měrou přispěl k tomu, že slávisté Porubu vyřadili v ...

Číst více
MLÁDEŽ 26.3.2024

Juniorské semifinále startuje ve čtvrtek v Edenu!

Junioři se po čtvrtfinálovém vítězství nad Porubou přiblížili svému cíli, k vytouženému postupu do extraligy je ale nutné zvládnout ještě dva důležité kroky. V semifinále, které se hraje opět na tři ...

Číst více
ROZHOVORY 26.3.2024

Když se nedařilo, fanoušci nás podrželi, oceňuje kapitán Knotek

Podobně jako celý tým i kapitán Slavie Tomáš Knotek zažil turbulentní sezónu. Do přípravy se sice zapojil až na konci, na začátku ročníku ale byl mezi nejlepšími střelci ligy. „Takovou zkušenost jsem ...

Číst více