Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ZÁPASY
2.12.2014

Slávisté doma podlehli Kometě

25. kolo, úterý 2.12.2014, Slavia - Kometa Brno
Slavia
4:6
4:2, 0:3, 0:1
Kometa Brno

Branky a nahrávky: 9. Divíšek (Štich, Stránský), 12. Valach (Vlasák, Divíšek), 16. J. Doležal (Štich), 20. Vas (Sklenář, Stránský) – 2. Vondráček, 15. Káňa (Honejsek, Kuboš), 36. Burian (Dlapa, Koreis), 38. Dujsík (Koreis, Ostřížek), 40. Kempný (Ton, Koreis), 45. Dujsík (Vondráček, Burian). Rozhodčí: Hodek, Pešina – Brejcha, Suchánek. Vyloučení: 11:9. Využití: 2:1. V oslabení: 0:1. Diváci: 3648. Střely na branku: 22:41. Průběh utkání: 0:1, 2:1, 2:2, 4:2, 4:6.

Sestavy

Slavia

Furch – Krejčí, Kolařík, Holub, Valach, König, Štich, Knot – Poletín, Vlasák, Bednář – Sklenář, Divíšek, Stránský – J. Doležal, Vas, Čermák – Klhůfek, Veselý

Kometa Brno

Čiliak (21. Falter) – Kempný, Ptáček, Hanzlík, Dujsík, Dlapa, Kuboš, Hájek – Hruška, Němec, Ton – Káňa, Čermák, Honejsek – Burian, Koreis, Vondráček – Dočekal, Ostřížek, Mrázek

Slávisté podlehli v úterý večer Kometě Brno. Zápas ozdobilo hodně branek, sešívaní v zápase dokonce o dva góly vedli. Vedení však obdobně jako ve Zlíně ztratili.

Hosté z Brna měli velmi rychlý nástup do utkání, již po necelých dvou minutách hry zachytil nepovedenou rozehrávku Tomáš Vondřáček a pohotovou střelou poslal hosty do vedení. Kometa dále pokračovala v náporu na branku sešívaných, znovu se mohl ukázat Vondráček, tentokráte však Furcha nepřelstil. Červenobílí vyrovnali po osmi minutách hry, kdy Štichovu střelu tečoval do branky Tomáš Divíšek. Netrvalo dlouho a skóre se opět měnilo, v jedenácté minutě skončila v Čiliakově kleci několikrát tečovaná střela Juraje Valacha .

Okolo patnácté minuty diváci viděli hned dvě branky. Na brněnské straně si narazil Honejsek s Janem Káňou a ten se štěstím dopravil kotouč za Furcha. Slávisté odpověděli vzápětí, když odražený kotouč zachytil Jiří Doležal a vrátil sešívaným vedení. To ještě Lubinovi svěřenci potvrdili devšt sekund před koncem první části zásluhou Jánose Vase, který se prosadil po Stránského nepovedeném pokusu.

Oba týmy ve druhém dějství trochu zvolnily, nebyli jsme už svědky tolika branek. Ubylo i šancí, obě mužstva evidentně zvolnila tempo. Blížil se konec druhé periody, když se brněnským podařilo dát kontaktní branku. Proti střele Koreise zasáhl Furch, nestačil se však znovu postavit na nohy, čehož využil Vilém Burian a snížil na rozdíl jediného zásahu. A to nebylo vše, do konce třetiny Brno dokonce vyrovnalo, když se ihned po návratu z trestné lavice prosadil obránce Tomáš Dujsík. A v posledních sekundách druhého dějství napřáhl od modré Michal Kempný a prostřelil vše, co mu stálo v cestě.

Třetí třetina začala v podobném duchu, jako skončila ta druhá – gólem Komety. Ve 45. minutě se ocitl na modré Tomáš Dujsík a podobným způsobem jako Kempný překonal Furcha. Pak se již utkání dohrávalo. V závěru ještě slávisté zkusili hru v šesti. Na výsledku to však nic nezměnilo a sešívaní podlehli Brnu 4:6.

Ohlasy trenérů

Ladislav Lubina (HC Slavia Praha): "Zápas ani hodnotit nebudu, protože nemůžu říct, co bych chtěl. Na situaci před pátým gólem Komety se podívám na videu, jestli to bylo tak, jak to rozhodčí prezentoval. Hráči pět vteřin před koncem třetiny musí jít na buly připravení tak, že budou hrát, ne že tam budou s někým diskutovat nebo se na něco dívat."

Martin Pešout (HC Kometa Brno): "První třetina byla taková, že jsme si přijeli zahrát hokej a nehrát extraligové utkání naším stylem, což je fyzický a agresivní hokej. Dopadlo to tak, že jsme dostali za jednu třetinu čtyři góly, což jsme nedostali ani v součtu v předchozích třech zápasech. Paradoxně nám první gól ublížil, protože nás utvrdil v tom, že projedeme zápas jako nůž máslem. Ale bylo vidět, že Slavia hraje o všechno, protože měla poslední výsledky špatné. O přestávce jsme si k tomu jak hráči, tak my řekli své a od druhé třetiny nastoupilo jiné mužstvo a jsme rádi, že se nám podařilo zápas ve druhé třetině otočit a ve třetí třetině dohrát. Trošku nás mrzí, že v tom ostatní nechali Čiliaka topit. Falter, byť měl ve druhé třetině jednu střelu, tak ve třetí nás při přesilovkách Slavie podržel."

Autor Jakub Janoušek
Nepřehlédněte
OHLASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Ukázali jsme naši sílu, deset gólů je jen bonus, ví Polák

Pěti body (3+2) se výrazně podílel na první výhře juniorů v semifinále proti Šumperku. I díky Vojtěchu Polákovi slávisté vyhráli úvodní zápas v Edenu 10:2. „Jsem rád, že jsem to konečně protrhnul a ...

Číst více
ZÁPASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Junioři ovládli první semifinále, Šumperku nastříleli deset gólů

Slávističtí junioři odstartovali v Edenu semifinálovou sérii proti Šumperku jednoznačným vítězstvím 10:2, hattricky se blýskli Vojtěch Polák a Viktor Štípek. Druhý duel je na programu v pátek od ...

Číst více
A-TÝM 27.3.2024

Defenzivní pilíř David Kajínek zůstává ve Slavii!

Slavia se dohodla na nové smlouvě s Davidem Kajínkem. Pětatřicetiletý defenzivní obránce se chystá na svoji druhou sezonu v červenobílých barvách.

Číst více
MLÁDEŽ 26.3.2024

Juniorské semifinále startuje ve čtvrtek v Edenu!

Junioři se po čtvrtfinálovém vítězství nad Porubou přiblížili svému cíli, k vytouženému postupu do extraligy je ale nutné zvládnout ještě dva důležité kroky. V semifinále, které se hraje opět na tři ...

Číst více