Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ZÁPASY
12.10.2014

Slavia vyšla v Třinci naprázdno, poprvé v sezoně i gólově

11. kolo, neděle 12.10.2014, Třinec - Slavia
Třinec
4:0
0:0, 2:0, 2:0
Slavia

Branky a nahrávky: 22. Rákos, 28. Rákos (Kreps, Dravecký), 43. Orsava (Rákos), 53. Polanský (Adamský, Irgl). Rozhodčí: Čech, Homola – Hlavatý, Tošenovjan. Vyloučení: 7:9, navíc Rufer a Beňovič 10 min OT. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 4971. Střely na branku: 30:27. Průběh utkání: 4:0.

Sestavy

Třinec

Hrubec – Klesla, Roth, M. Doudera, Galvas, Linhart, Nosek, Trončinský – Dravecký, Kreps, Rufer – Adamský, Polanský, Irgl – Orsava, Žejdl, Rákos – Kindl, Růžička, Jašek.

Slavia

Svoboda – Krejčí, Kolařík, Holub, Valach, Štich, Novák, Beňovič, Knot – Sklenář, Vas, Bednář – Poletín, Klhůfek, Stránský – Tomek, Weissmann, Čermák – Andres, Babka.

Po prohře v domácím utkání s Hradcem padli sešívaní i na třineckém ledě. Hrubec dokázal zlikvidovat všech sedmadvacet střeleckých pokusů Slavie a udržel čisté konto. Zato Třinečtí dokázali Svobodu v brance Slavie prostřelit celkem čtyřikrát. Velkou zásluhu na úspěchu domácích nese Daniel Rákos, jenž byl u třech branek svého týmu.

V úvodu zápasu lepším dojmem působila hostující Slavia. Ta se ve čtvrté minutě téměř dostala k úvodní brance, pokus Bednáře ale videorozhodčí neuznal. Oceláři se pak do hry dostali pomocí několika přesilovek. Na konci osmé minuty se v početní výhodě nevedlo Trončinskému, Noskovi nebo Irglovi. Orsava pak svou dělovku poslal jen do boční sítě.

V patnácté minutě mohl skóre otevřít velmi aktivní Irgl, jeho sólový únik ale Svoboda dokázal zlikvidovat. Diváky ze sedaček pak zvedla situace ze sedmnácté minuty. Beňovič nejprve ostře sestřelil Polanského, roli mstitele na sebe vzal Rufer, který poslal slávistického obránce k ledu. Oceláři nabídnutou přesilovku ale zužitkovat nedokázali. A když se v početní výhodě nevedlo ani Slavii, šlo se do kabin za bezbrankového stavu.

Téměř zaplněná třinecká WERK ARENA se tak první branky dočkala až v prostřední periodě. K radosti drtivé většiny přihlížejících se trefili domácí Oceláři, konkrétně Daniel Rákos. Kotouč se od Žejdla šťastně odrazil právě k Rákosovi, který poslal puk přesně do horního rohu Svobodovy klece.

Slezané i nadále pokračovali v aktivní hře, přesilovku v rozmezí dvacáté páté až dvacáté sedmé minuty ale využít nedokázali. Skóre se opět měnilo minutu po skončení výhody domácího týmu. Přesně mířil znovu Daniel Rákos. Třinecký forvard těžil z dobré práce Kamila Krepse, střelou z první poslal kotouč k levé tyči hostující branky.

Přijatelné skóre pro Slavii pak dlouho držel brankář Svoboda. Ten dokázal zastavit dvě střely Orsavy. Po Krepsově střele ho pak zachránila tyč. To Hrubec se musel činit především v hostující přesilovce z pětatřicáté minuty. Pražané dlouho drželi Oceláře pod tlakem, Hrubec zlikvidovat slibné příležitosti Šticha či Weissmanna. A když se v závěru třetiny neprosadil Valach, šli do kabin ve veselejší náladě hráči Třince.

Oceláři své dvoubrankové vedení dokázali pojistit hned v úvodu poslední dvacetiminutovky. Rákos vyslal do sóla Jakuba Orsavu, jenž po forhendovém blafáku zasunul puk mezi Svobodovy betony. Slavia se pak opět dostala do početní výhody, paradoxně však mohl dvakrát udeřit Třinec. Irgla zastavil Svoboda, Dravecký později nedokázal dotáhnout kličku do zdárného konce.

Hostující snahu o korekci stavu zastavovaly prohřešky proti pravidlům. Oceláři v jednapadesáté minutě hráli svou šestou přesilovku, ani tu ale využít nedokázali. Smutnit ale nemuseli dlouho. Sedmnáct vteřin po skončení Štichova trestu se z mezikruží prosadil Jiří Polanský, jehož dělovku nedokázal brankář Svoboda udržet.

V závěrečných chvílích se zápas více méně dohrával. Třinecký Šimon Hrubec si na své konto připsal třetí nulu v řadě a Slavia se z Třince vrátila bez bodu.

Ohlasy trenérů

Václav Varaďa (HC Oceláři Třinec): Naše očekávání pro tento zápas se potvrdila. Čekali jsme tým s úpornou obranou a výborným brankářem. Zápas byl o první brance. Začátek se nám příliš nepovedl, byli jsme nervóznější. Měli jsme hodně ze hry, zápas byl vyrovnaný. Po ubráněné přesilovce ve druhé třetině jsme za to vzali a byli lepším týmem. Dnešní utkání jsme si zasloužili vyhrát.

Josef Beránek (HC Slavia Praha): První třetina byla z naší strany výborná, pak jsme ale inkasovali první branku. Rozhodující moment zápasu bych viděl v naši přesilovce za stavu 0:2. Tu jsme sice sehráli dobře, prosadit jsme se ale nedokázali. Pak jsme navíc inkasovali třetí branku a bylo po zápase.

Autor David Soumar, Daniel Ježek
Nepřehlédněte
ZPRÁVY Z KLUBU 19.4.2024

Klapka už pálí v NHL! Stihl první trefu i bitku

Slávistický odchovanec Adam Klapka ve svém šestém zápase v dresu Calgary poprvé skóroval. V noci na pátek otevřel skóre zápasu proti San Jose a pomohl svému týmu k výhře 5:1.

Číst více
MLÁDEŽ 18.4.2024

Luboš Jenáček povede juniory i v extralize!

Luboš Jenáček dovedl v právě skončené sezoně juniory jako hlavní trenér do extraligy, teď s nimi bude pokračovat i v nejvyšší soutěži. Slavia se s ním dohodla na pokračování u nejstarší mládežnické ...

Číst více
ROZHOVORY 18.4.2024

Havrdovo volno? Užil si lyžovačku v Itálii, chystá se i do exotiky

Ve Slavii hraje odmalička a v červenobílém dresu si postupně plní hokejové sny. Letos přidal v Edenu další sezónu za A-tým a klub si jeho služby pojistil i pro příští ročník. Jak dvaadvacetiletý ...

Číst více
A-TÝM 15.4.2024

Lukáš Strnad podepsal novou smlouvu se Slavií!

Lukáš Strnad bude i nadále oblékat slávistický dres. Devatenáctiletý útočník má za sebou druhou sezonu v A-týmu, letos navíc pomohl juniorce v play-off k postupu do extraligy. Se Slavií se naopak ...

Číst více