Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ZÁPASY
11.3.2014

Skvělé! Slávisté dokázali otočit nepříznivý vývoj druhého zápasu a srovnali stav série

PK2, úterý 11.3.2014, Pardubice - Slavia
Pardubice
3:4
2:1, 1.1, 0:2
Slavia

Branky a nahrávky: 5. Radil (Ďaloga, Benák), 16. Tybor (Nosek, Gregorc.), 25. Tybor (Nosek, Radil) – 18. Bednář (Kadlec), 32. Šenkeřík (Žejdl, Kadlec), 54. Jelínek (Kadlec), 57. Klhůfek (Doležal). Rozhodčí: Hradil, Husička – Komárek, Ondráček. Vyloučení: 5:8 . Využití: 1:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 7 746. Střely na branku: 38:26.

Sestavy

Pardubice

Hudáček – Benák, Ďaloga, Gregorc, Vašíček, Píša, Kočí – Sýkora, Cetkovský, Zohorna – Radil, Nosek, Tybor – Kolář, Mozer, Semorád – Endál, Moučka, Číp.

Slavia

Furch – Štich, Kadlec, Kolařík, Valach, Holub, Šenkeřík, Knot – Bednář, Jelínek, Tomica – Krenželok, Langhammer, Sklenář – Skokan, Růžička ml., Doležal – Žejdl, Klhůfek, Poletín.

Výborně! Sešívaní při svém druhém vystoupení na ledě Pardubic prohrávali již 1:3, přesto nakonec slaví těsné vítězství a z východu Čech si odvážejí jeden bod. Druhý mohou přidat ve čtvrtek v 18:20 v O2 aréně.

Začátek druhého utkání na pardubickém ledě byl vyrovnaný, i když po chybě domácí obrany mohl červenobílé poslat do vedení David Skokan, jenž nakonec ztroskotal na mesiášovi Pardubic z prvního utkání, Hudáčkovi. Do branky Pražanů se postavil Furch, který si naposledy zahrál v soutěžním utkání proti Třinci a bohužel už po pěti minutách lovil kotouč ze sítě. Ďaloga se prosmýkl podél pravého mantinelu a pěknou žabičkou vybídl ke skórování Lukáše Radila, který otevřel gólový účet zápasu. Ve 12. minutě mohl přidat druhou branku Východočechů bývalý hráč Pražanů Endál, jeho střelu ale dokázal Furch vytěsnit mimo. Nakonec ale brankář sešívaných přeci jen kapituloval, když se Pardubicím podařilo využít přesilovou hru. Konkrétně se nenápadnou střelou prosadil Radoslav Tybor, jenž si připsal v této sérii již třetí branku. Slávisty do utkání vrátil tři minuty před první sirénou symbolicky uzdravený kapitán Jaroslav Bednář, který rovněž zužitkoval přesilovou hru, během níž po střele Kadlece dorazil puk za Hudáčka.

Povzbuzení hosté vlétli do druhé části velmi aktivně a vyrovnat mohl Tomica, proti jeho střele se ale Hudáček vyznamenal výborným zákrokem betonem. Ve slibné pozici se ocitl také Žejdl, na nějž zívala odkrytá klec, ale v rozhodujícím momentu mu z čepele kotouč sjel. Hokejisté Pardubic dokázali úvodní šance slávistů přečkat a následně sami udeřili. Podruhé v utkání a počtvrté v celé sérii skóroval Radoslav Tybor, který se odvděčil Radilovi za přihrávku zpoza branky tím nejlepším možným způsobem a poslal puk nechytatelně do horního růžku. Následně červenobílí přečkali krizovou situaci, kdy se museli dvakrát během krátké doby bránit v oslabení tři na pět a povzbuzeni dílčím úspěchem přidali i druhou branku. Trefil se Petr Šenkeřík, který tvrdou ranou od modré nedal Hudáčkovi šanci. I do třetí části si tak Pražané odnášeli jednobrankové manko.

V závěrečné části čelili Pražané nelehkému úkolu. Pokud si chtěli odvézt z Pardubic alespoň jeden bod, což bylo v plánu Vladimíra Růžičky, museli otočit nepříznivý vývoj zápasu, a tudíž vstřelit ve třetí třetině alespoň jednu branku. Té byl blízko Krenželok, jehož střela se jen těsně mezi tři tyče nevešla. Vyrovnávací gól nakonec opravdu přišel. Petr Jelínek se po Kadlecově přihrávce nemýlil z prostoru mezi kruhy a vše nasvědčovalo tomu, že dnešní duel rozhodne až prodloužení či nájezdy. Proti tomu se ale postavil Pavel Klhůfek, který zakončil odvážný výpad do východočeské obrany střelou mezi ruku a tělo Hudáčka a rozhodl tím o osudu dnešního utkání.

Vytyčený cíl se tedy svěřencům Vladimíra Růžičky podařilo splnit – z Pardubic si odvážejí cenný bod a na vlastním ledě mohou celou sérii vítězně zakončit. Sešívaní předvedli ve druhém zápase bojovný výkon, který průběžně gradoval, a nakonec zaslouženě vyhráli. Dnešní utkání bylo zároveň tou nejlepší pozvánkou pro všechny fanoušky, aby přišli sešívané podpořit do 02 arény již tento čtvrtek v 18:20, kde sehrajeme s Pardubicemi třetí utkání série předkola play off.

Ohlasy trenérů
Miloš Říha (HC ČSOB Pojišťovna Pardubice): „Paradoxně jsme sehráli lepší utkání než včera. Začátek nebyl podle našich představ, ale přesto jsme se dostali do vedení 2:0 a 3:1. Bohužel jsme ale nezužitkovali velký tlak a řadu přesilových her, kdy jsme měli odskočit na větší rozdíl. Zápas zlomila branka na 3:2. Slavia pak byla ve třetí třetině šťastnější.“

Ondřej Weissmann (HC Slavia Praha): „Utkání začalo podobně jako to první. Měli jsme několik šancí, ale soupeř nám znovu odskočil na rozdíl dvou branek. Sice jsme dělali hrubé chyby, mužstvo ale pořád bojovalo, dřelo až do konce, a to se nakonec vyplatilo.“
Autor Adam Kolář
Nepřehlédněte
ZÁPASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Junioři ovládli první semifinále, Šumperku nastříleli deset gólů

Slávističtí junioři odstartovali v Edenu semifinálovou sérii proti Šumperku jednoznačným vítězstvím 10:2, hattricky se blýskli Vojtěch Polák a Viktor Štípek. Druhý duel je na programu v pátek od ...

Číst více
A-TÝM 27.3.2024

Defenzivní pilíř David Kajínek zůstává ve Slavii!

Slavia se dohodla na nové smlouvě s Davidem Kajínkem. Pětatřicetiletý defenzivní obránce se chystá na svoji druhou sezonu v červenobílých barvách.

Číst více
OHLASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Volno navíc je naše výhoda, pochvaluje si před semifinále Vosmík

V poslední minutě třetího čtvrtfinále svým gólem využil přesilovku, čímž poslal juniory do čtvrtfinále. Útočník Adam Vosmík tak výraznou měrou přispěl k tomu, že slávisté Porubu vyřadili v ...

Číst více
MLÁDEŽ 26.3.2024

Juniorské semifinále startuje ve čtvrtek v Edenu!

Junioři se po čtvrtfinálovém vítězství nad Porubou přiblížili svému cíli, k vytouženému postupu do extraligy je ale nutné zvládnout ještě dva důležité kroky. V semifinále, které se hraje opět na tři ...

Číst více