Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ZÁPASY
16.10.2006

Junioři otočili zápas v Hradci

14. kolo, pondělí 16.10.2006, Jindřichův Hradec - Slavia
Jindřichův Hradec
2:4
0:0, 2:1, 0:3
Slavia

Branky a nahrávky: 28. Dolina, 33. Murgaš (Kašpárek) - 40. Sklenář, 44. Malárik (Ondráček, Hafenrichter), 51. Hertl (Soldán, Malárik), 53. Indra (Kauschitz). Rozhodčí: Radek Matějíček - Jakub Svoboda, Radovan Křivský. Vyloučení: 5:5. Využití: 0:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 72. Střely na branku: 19:37. Průběh utkání: 2:0, 2:4.

Sestavy

Jindřichův Hradec

Kalčík - Valenta, Vácha, Pospíchal, Bakoš, Slepička, Koumal, Budaj, Navrátil, Dolina, Uhlíř, Murgaš, Kašpárek, Anděl, Týmal, Kamír

Slavia

Brož - Beránek, Mazanec, Jebavý, Drbohlav, Soldán, Hertl, Lang - Růžička, Stromko, Malárik, Kauschitz, Krejčí, Freisler, Ondráček, Stoklasa, Fára, Sklenář, Indra, Hafenrichter.

J i n d ř i c h ů v H r a d e c - První polovina patřila Vajgaru, ta druhá hostům z pražské Slavie. Ve 33. minutě vedl Vajgar již 2:0, ale díky školácké chybě hosté 20 vteřin před druhou sirénou snížili. Tenhle gól do šatny domácí mladíky srazil do kolen a Slávisté třemi brankami otočili skóre a odváží si tři body. Pro juniory to byl už šestý vyhraný zápas v řadě. Další utkání je čeká ve čtvrtek v Českých Budějovicích.

První vzruch přinesla přesilovka domácích, která však trvala pouhých 40 sekund kvůli faulu Adama Kašpárka. V 11. minutě dlouho kroužil s pukem na holi v obranné třetině Vajgaru Soldán. Za další minutu na vyrážečku Kalčíka mířil kapitán hostů Jakub Stromko. Domácí byli v této fázi hodně pod tlakem a častokrát se ubránili jen za cenu zakázaného uvolnění. Hostující duo Stromko Soldán se vydali do brejku, který zastavil až faul Váchy. V oslabení se pustil do drzého průniku Jakub Týmal, ale s jeho střelou po ledě si Brož poradil. V 15. minutě dostal dvouminutový trest Valenta, když puk z jeho hole skončil mimo hrací plochu. Jaroslav Beránek v početní výhodě nahazoval směrem na Kalčíka a kotouč olízl tyčku jeho branky. V 17. minutě se o skórování pokoušela hned trojice hostů - Stromko, Drbohlav a Sklenář. V poslední minutě provětral slávistickou lapačku Adam Kašpárek.

Domácí do prostředního dějství vstoupili velmi aktivně a slávisté se chtě nechtě uchýlili k faulu. Obranu hostů v přesilovce zlobil Jaroslav Murgaš, který toho nechal až po zásahu hokejky do obličeje, což ovšem zůstalo bez potrestání. Ve 25. minutě svou střelou Kalčíka nepřekvapil Jiří Krejčí. O dvě minuty ukázali přesnost svých přihrávek hosté, rozebrali domácí obranu a Kurt Kauschitz mohl otevřít účet dnešního zápasu, ale Tomáš Kalčík svým bleskurychlým přesunem jeho pokus zneškodnil. O minutu později hosté opět kombinovali před Kalčíkem, jeden z beků v červeném neudržel kotouč na modré čáře, dostal se k němu Jakub Dolina, ten se vydal sám na Brože a střelou pod beton dostal Vajgar do vedení - 1:0. Autor branky měl slibný pokus i ve 30. minutě. Ve 31. minutě musel za katr Marek Indra. Přesilovka se Vajgaru zprvu nevedla a až v jejím samotném závěru se dostali Jihočeši do tlaku a již po návratu potrestaného Slávisty přidal ze skrumáže Jaroslav Murgaš druhou branku - 2:0. Hosté působili opařeným dojmem. Ve 35. minutě navíc nevhodně střídali. V početní výhodě zavezl kapitán Petr Navrátil kotouč do třetiny a následná bomba Slepičky jen těsně minula Brožovu klec. Už to vypadalo nadějně, že Vajgar po dvou třetinách povede o dvě branky, ale 20 vteřin před druhou sirénou ztratil za vlastní brankou kotouč gólman Kalčík, puk se došoural do brankoviště, kde měl přelehký úkol Jakub Sklenář - 2:1.

Hosté z Edenu byli evidentně při chuti a již ve 44. minutě rozebrali obranu Vajgaru a po křižné přihrávce skóroval Kamil Malárik - 2:2. O dvě minuty později byl velmi přísně vyloučen hostující Indra, od modré do betonů mířil Koumal. Obrat v utkání dokonal Jaroslav Hertl v 51. minutě, když v přesilové hře prostřelil skrumáž před Kalčíkem - 2:3. O další dvě minuty později nešťastně vyhazoval z třetiny obránce Valenta, na modré čáře zpracoval rukavicí kotouč Kauschitz a jeho střílenou přihrávku tečoval za Kalčíkova záda Marek Indra - 2:4. Domácí se snažili s výsledkem ještě něco udělat, ale snaha to byla hodně křečovitá. Vajgar podal sympatický výkon, ale na body ani tentokrát nedosáhl.

Autor Jan Wirkner, Adam Vandrovec
Nepřehlédněte
ROZHOVORY 24.4.2024

Extraliga bude jiný level. Věřím, že se dokážeme kvalitně připravit, říká Luboš Jenáček

Na poháru pro vítěze Ligy juniorů ještě pořádně nezaschlo šampaňské, trenér Luboš Jenáček už ale musí střádat plány na příští sezonu. „Víme, že nás jako nováčka nebude čekat v extralize nic ...

Číst více
MLÁDEŽ 25.4.2024

Startuje MS do 18 let i se slávistickou stopou

Konec dubna patří každoročně mistrovství světa hráčů do osmnácti let a i letos se na turnaji ve Finsku představí několik slávistických odchovanců. Do konečné nominace se nakonec probojovala hned ...

Číst více
ROZHOVORY 22.4.2024

Někdy si připadám jako komparz, směje se svému rodičovství Hrdinka

Nebyla to pro obránce Františka Hrdinku klasická sezóna, velkou její část odehrál kvůli zranění s mřížkou na obličeji. Typicky to u něj nevypadá ani teď, krátce po začátku volna se stal totiž poprvé ...

Číst více
FANOUŠCI 22.4.2024

Zažij ten nejlepší hokej na turnaji – vstupenky na finálový víkend MS jsou stále k dispozici

Necelý měsíc zbývá do začátku Mistrovství světa IIHF v ledním hokeji 2024. Hokejová horečka stupňuje, sportovní událost roku na českém území se blíží a vy, fanoušci u toho nesmíte chybět.

Číst více