Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ZÁPASY
19.1.2007

Nevydařená generálka

42. kolo, pátek 19.1.2007, Slavia - Zlín
Slavia
0:4
0:2, 0:1, 0:1
Zlín

Branky a nahrávky: 2. Kašpařík (Okál), 9. Tomík (Leška), 34. M. Čech (Horáček), 56. Rachůnek (M. Čech). Vyloučení: 7:7. Využití: 0:2 Rozhodčí: Homola - Pešek, Šátava. Diváci: 5592 .

Sestavy

Slavia

Hronek - Kadlec, Vašíček, Kolařík, Hlavačka, Graňák, Jass - D. Hruška, Beránek, Tomica - Bednář, Rataj, Sup - Vondrka, Červenka, Doležal - Kubeš, L. Havel, Dlouhý.

Zlín

Murín - Hamrlík, L. Galvas, Horáček, A. Novotný, Vosátko, Lučka - Tomík, Leška, Záhorovský - L. Bokroš, M. Čech, Rachůnek - Okál, Kašpařík, Kubiš - M. Pšurný, Kovář, R. Pšurný.

P r a h a - Dnešní generálka před zítřejším derby pražských S se slávistům nepovedla. Do utkání vstoupili laksně a po prospaném úvodu prohrávali po gólech Kašpaříka a Tomíka 0:2. Poté se hosté zatáhli do své pověstné obrané ulity a pro domácí již byl velký problém se vůbec dostat do blízkosti Murína. Na konečných 0:4 pečetil výsledek zápasu v 56. minutě Rachůnek. Nejlepším hráčem utkání byl Josef Beránek, který ač byl na ledě nejstarší nevypustil žádný souboj a svojí bojovností byl vždy velkou hrozbou pro zlínskou obranu.

Od úvodních minut utkání 42. kola extraligy bylo na domácích vidět, že to dnes nebude procházka růžovým sadem. Hosté byli aktivnější a více se tlačili před branku, kterou při Svobodově zranění hájil stejně jako v Karlových Varech Lukáš Hronek. Snaha zlínských vyústila i v první gól zápasu. Na pravé straně napálil tvrdě kotouč Okál a ten Hronkovi proskočil mezi betony. V brankovišti se pak nejrychleji zorientoval Kašpařík a na konci druhé minuty poslal hosty do vedení. V dalších minutách pokračovala zlínská převaha. Brzy se sice Slavii naskytla možnost přesilové hry, ale paradoxně měli v této převaze velkou šanci hosté, ale Hronek byl tentokrát skvělý a Kubišovu šanci zneškodnil. Přesilovku si poté mohli vyzkoušet i hosté, když byl vyloučen domácí Hlavačka. Leška vystřelil opět z pravé strany a před Hronka naskočil navrátilec Tomík a šikovně tečoval puk za domácího gólmana. Ani dvoubrankové manko domácí tým příliš neprobralo a kromě krásného nabití Beránka Graňákovi přesně mezi kruhy, který však velkoryse šancí pohrdl, se žádná větší šance neurodila.

Ani v druhé třetině se obraz hry nezměnil. Medvědi dobře bránili modrou čáru a pro červenobílé bylo velice náročné se dostávat do šancí. Hosté tak vyčkávali na možnosti protiútoků, které se jim naskýtaly a byly velice nebezpečné. Nejprve opět v oslabení tvrdě napálil puk Okál a nikdo neviděl odkud se puk odrazil ven. Sám rozhodčí se po přerušení jel raději poradit s videem, které neprokázalo, že by se puk odrazil od vnitřku branky. Další šanci měl Kovář, jehož pokus zpoza branky Hronek vyrazil pouze k Romanovi Pšurnému, jenž netrefil odkrytou klec. Hra byla rozkouskována poměrně častým vylučováním a jedno vyloučení domácích opět využili Zlínští ke zvýšení skóre. Obstřelování Hronkovy branky nakonec přesně zakončil Martin Čech. Slávistickou bezmoc výstižně demonstrovala poslední dvouminutovka v tomto dějství. Naskytla se jim přesilovka 5 na 3 a poté, co zlomil jeden ze zlínských obránců hůl, to bylo dokonce 5 na 2. Ale ani tuto výhodu nedokázali domácí útočníci proměnit a poslali tím domácí do naprosté beznaděje.

Změnu nepřinesla ani poslední třetina. Navíc možný tlak sešívaných přibrzdila chyba hráčské lavice a tím pádem trest v podobě dvouminutového trestu za příliš mnoho hráčů na ledě. V této přesilovce hostů držel ještě mizivou šanci na korekci výsledku Lukáš Hronek, jenž předváděl fantastické zákroky. Domácí se snažili přecházet do útoku, ale naráželi na připravenou a skvěle organizovanou defenzívu hostí. Jediná obrovská šance a zároveň další vyjádření naprosté bezmoci se odehrálo v 54. minutě, když si Murín chybně vyjel proti Dlouhému, který zachoval chladnou hlavu a poslal puk před branku a volného Kubeše, na něhož zývala opuštěná klec. Leč ani jemu nebylo dáno Murína pokořit. Čtyři minuty před koncem pak dodal konečnou podobu výsledku Rachůnek, který proměnil samostatný únik tvrdou ranou k pravé tyči. Hosté dnes vyhráli zcela zaslouženě, když byli po celý zápas lepším týmem a mají tak po dnešku stejně bodů jako Slavia, pouze o něco horší skóre.

Autor Jan Rožumberský, Michal Prager, foto: T. Kulhánek
Nepřehlédněte
ZPRÁVY Z KLUBU 19.4.2024

Klapka už pálí v NHL! Stihl první trefu i bitku

Slávistický odchovanec Adam Klapka ve svém šestém zápase v dresu Calgary poprvé skóroval. V noci na pátek otevřel skóre zápasu proti San Jose a pomohl svému týmu k výhře 5:1.

Číst více
MLÁDEŽ 18.4.2024

Luboš Jenáček povede juniory i v extralize!

Luboš Jenáček dovedl v právě skončené sezoně juniory jako hlavní trenér do extraligy, teď s nimi bude pokračovat i v nejvyšší soutěži. Slavia se s ním dohodla na pokračování u nejstarší mládežnické ...

Číst více
ROZHOVORY 18.4.2024

Havrdovo volno? Užil si lyžovačku v Itálii, chystá se i do exotiky

Ve Slavii hraje odmalička a v červenobílém dresu si postupně plní hokejové sny. Letos přidal v Edenu další sezónu za A-tým a klub si jeho služby pojistil i pro příští ročník. Jak dvaadvacetiletý ...

Číst více
A-TÝM 15.4.2024

Lukáš Strnad podepsal novou smlouvu se Slavií!

Lukáš Strnad bude i nadále oblékat slávistický dres. Devatenáctiletý útočník má za sebou druhou sezonu v A-týmu, letos navíc pomohl juniorce v play-off k postupu do extraligy. Se Slavií se naopak ...

Číst více