Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ZÁPASY
2.1.2007

Slavia vypráskala Pardubice 7:2!

37. kolo, úterý 2.1.2007, Slavia - Pardubice
Slavia
7:2
4:1, 2:1, 1:0
Pardubice

Branky a nahrávky: 1. Bednář (Rataj), 4. Rataj (Bednář), 4. Beránek (Tomica), 19. Hlavačka (Rataj), 33. Červenka (Kadlec), 37. Sup (Hruška), 53. Rataj (Bednář) - 15. Sýkora (Rolínek), 32. Rolínek (Sýkora). Rozhodčí: Smeták - Hlavatý, Tošenovjan. Vyloučení: 9:8, navíc Rataj 10 min., Jass a Čáslava 5 min + do konce utkání. Využití: 1:1. V oslabení: 1:0. Diváci: 7656.

Sestavy

Slavia

Svoboda - Kadlec, Drtina, Hlavačka, Kolařík, Jass, Graňák, Šulc - Tomica, Beránek, D. Hruška - Sup, Rataj, Bednář - Doležal, Červenka, Vondrka - Malát, Kubeš, Dlouhý

Pardubice

Lašák (41.Koutský) – Píša, Havíř, Snopek, Čech, Linhart, Čáslava, Šeda – Sýkora, Pucher, Hlinka – Čaloun, Pivko, Andrašovský – Mrázek, Cetkovský, Ondřej – Starý, Blažek, Koukal

P r a h a - Slavia na soupeře vlítla pěkně zostra, když v 54. vteřině skóroval Bednář. Úvod z říše snů pak ještě dokončili Rataj s Beránkem a po 4 minutách vedli domácí už 3:0. Na snížení Sýkory odpověděl využitím přesilovky v 19. minutě Hlavačka. Ve 30. minutě neproměnil trestné střílení Hruška a vzápětí za hosty snížil Rolínek.Pak už se trefovali jen domácí a Pardubice z Prahy odjíždějí s debaklem 7:2. Nejlepším hráčem utkání byl Igor Rataj, který si připsal 4 body (2+2).

Zápas s Pardubicemi již před svým začátkem sliboval velkou podívanou. Do pražské Sazka arény se opět sjelo mnoho pardubických fandů a dalo se tak očekávat velice emotivní a vyhecované utkání. Do hry samotné vletěli jako namydlený blesk domácí, kteří si hned v úvodu vypracovali drtivý tlak, jenž proměnili ve vedoucí branku už po 54 sekundách. To se v rohu kluziště uvolnil Rataj a předložil gólovou výzvu Jaroslavu Bednářovi, který nepohrdl a uklidil puk za Lašákova záda. To ovšem pro začátek rozhodně nebylo vše. O dvě minuty později se Bednář přeměnil do role nahrávače, vtipně se zbavil obránců, objel branku a naservíroval kotouč Igoru Ratajovi a ten dal puk k pravé tyči do protipohybu hostujícího brankáře. Do varu dostal fanoušky přesně o půl minuty později Josef Beránek, jemuž přihrál Tomica. Kapitán Slavie procedil puk mezi Lašákovými betony a ten si navíc, ve snaze kotouč zachytit, střelu lapačkou srazil za brankovou čáru.

Hosté se oklepali až po šesti minutách hry a začali vyvíjet snahu něco s výsledkem udělat. Na delší dobu převzali iniciativu. Ke zteči začal velet Pucher, který nejprve sám prověřil Svobodu a poté přihrával do šance Havířovi. Gólman sešívaných se však vyznamenal. Moelleru pomohlo i vyloučení Beránka na začátku dvanácté minuty. Vytvořili si v přesilovce místy drtivý tlak, ale k úspěchu to stále nevedlo. Kontaktní gól přišel až v patnácté minutě, kdy nejprve vystřelil Rolinek, jeho pokus Svoboda pouze vyrazil před sebe a tam už domácí Sup v roli obránce nedokázal reagovat na najíždějícího Sýkoru, jenž rozšířil svou gólovou sbírku v této sezóně a vrátil Pardubice do zápasu. Poslední slovo v první třetině však měla Slavia. Trestnou lavici zrovna zahříval kapitán hostí Miroslav Hlinka. Martin Hlavačka si najel na nahrávku Igora Rataje a vrátil červenobílým tříbrankové vedení.

Druhé dějství začalo opět aktivní hrou z obou stran. Po dvou minutách přišla přesilovka Slavie, když se na trestnou lavici poroučel Martin Čech za hákování. Pardubice ovšem sehrály oslabení velice dobře a aktivním napadáním nedovolili slávistům usadit se v útočném pásmu. Velkou šanci si domácí vytvořili až při další přesilovce, když si tvrdý nájezd do Svobody odpykával Rolinek. Josef Beránek projel mezi dvěma beky a přihrál zcela volnému Tomicovi, který potáhl puk do bekhendu, ale trefil pouze Lašákovu lapačku v jinak zcela volné brance. Velké věci se děly při vyloučení domácího Kolaříka. Nejprve se sice do velké šance dostal Koukal, ale minutu nato ujel pardubické obraně Hruška a uháněl sám na Lašáka. Podle rozhodčího Smetáka byl však k údivu všech faulován a bylo nařízeno trestné střílení. Na to šel sám postižený Hruška, ale neuspěl se střelou mezi betony. Nutno podotnout, že trestné sřílení bylo nařízeno mylně, jelikož Hruška svou akci zakončil a měl tudíž následovat pouze dvouminutový trest.

Těsně po přehoupnutí zápasu do druhé poloviny se do sebe pustili Červenka s Píšou a byli oba vyloučeni za hrubost. O půl minuty později se však strhla mela, která nebyla dlouho k vidění. Rataj na modré podrazil hostujícího útočníka a Slavia šla do třech. Jenže u slávistické střídačky se strhla nebývalá rvačka, která vyvrcholila v souboj mezi domácím Jassem a pardubickým Čáslavou, kteří shodili rukavice a předvedli bitku ve stylu NHL. V tomto souboji měl sice lehce navrch Čáslava, ale právě on se jako první poroučel na led. Oba hráči dostali trest do konce utkání. Hra tedy pokračovala přesilovkou 4 na 3. Tu se Východočechům podařilo po minutě proměnit. Tentokrát střílel Sýkora a odražený puk dorazil Rolinek. Slavia dokázala odpovědět hned. Střílenou přihrávku Kadlece od modré prostrčil Lašákovi mezi betony Roman Červenka. Nejhezčí akce večera přišla při přesilovce Pardubic v závěru druhé třetiny. V oslabení ujel zase David Hruška, naznačil střelu, na kterou Lašák reagoval vyjetím. Hruška však překvapivě puk vezl dál a vyvezl tak brankáře mimo klec, pak objel branku a předložil puk úplně volnému Michalu Supovi, jenž už nemohl nedat do naprosto prázdné klece. Branka tohoto kalibru si jistě zaslouží nominaci na Zlatou helmu.

Do poslední třetiny nastoupil v brance Pardubic náhradní gólman Koutský. Tato třetina se hrála již v poklidnějším tempu. Slavia si hlídala náskok a Pardubice působily místy rezignovaně. Chvíli se ještě snažili tlačit dopředu, ale jejich pokusy končily na výborném Svobodovi. Definitivně do kolen je pak poslala branka Igora Rataje, který dorazil Bednářův pokus. Závěrečné minuty probíhaly za neutuchajícího potlesku domácího publika, které děkovalo za nádherný zápas a skvělé vítězství. K vidění bylo snad vše, co může hokej nabídnout: fantastickou diváckou kulisu, branky, bitky, nasazení, bojovnost, emoce a pěkné zákroky brankářů. Fanoušci, kteří zůstali doma u televizních obrazovek, mohou litovat, protože takových utkání extraliga příliš nenabízí. Ze strany Slavie to byla nejlepší pozvánka pro fanoušky na další domácí zápasy.

Autor Jan Rožumberský, Michal Prager
Nepřehlédněte
OHLASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Ukázali jsme naši sílu, deset gólů je jen bonus, ví Polák

Pěti body (3+2) se výrazně podílel na první výhře juniorů v semifinále proti Šumperku. I díky Vojtěchu Polákovi slávisté vyhráli úvodní zápas v Edenu 10:2. „Jsem rád, že jsem to konečně protrhnul a ...

Číst více
ZÁPASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Junioři ovládli první semifinále, Šumperku nastříleli deset gólů

Slávističtí junioři odstartovali v Edenu semifinálovou sérii proti Šumperku jednoznačným vítězstvím 10:2, hattricky se blýskli Vojtěch Polák a Viktor Štípek. Druhý duel je na programu v pátek od ...

Číst více
A-TÝM 27.3.2024

Defenzivní pilíř David Kajínek zůstává ve Slavii!

Slavia se dohodla na nové smlouvě s Davidem Kajínkem. Pětatřicetiletý defenzivní obránce se chystá na svoji druhou sezonu v červenobílých barvách.

Číst více
MLÁDEŽ 26.3.2024

Juniorské semifinále startuje ve čtvrtek v Edenu!

Junioři se po čtvrtfinálovém vítězství nad Porubou přiblížili svému cíli, k vytouženému postupu do extraligy je ale nutné zvládnout ještě dva důležité kroky. V semifinále, které se hraje opět na tři ...

Číst více